Tώρα να λογαριαστούμε!

Tώρα να λογαριαστούμε!

Σάκης Μουμτζής  

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας, διακινούσαν το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε». Η θετική αντιμετώπιση της COVID-19 τότε από την κυβέρνηση τα υποχρέωσε να ξεχάσουν αυτό το σύνθημα. Σήμερα επανέρχονται με ακόμη πιο ανεύθυνο τρόπο, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορώντας, ενώ αγνοούν προκλητικά το γεγονός πως η Ελλάδα κατέχει τη χαμηλότερη θέση στη μακάβρια λίστα μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. 

Καλό θα ήταν, όμως, να λογαριαστούμε τώρα. Να δούμε τι έλεγαν τότε, σε πρώτο χρόνο, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί ματαίωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα, ενώ έπειτα από λίγες ημέρες επιβλήθηκε το καθολικό lockdown. Οταν η κυβέρνηση, τον Μάιο, εξήγγειλε τα μέτρα στήριξης αυτών που επλήττοντο από την πανδημία, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε οι ενισχύσεις να μη δοθούν σταδιακά, αλλά εμπροσθοβαρώς. Αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης πως, εάν ακούγαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα, με το δεύτερο κύμα COVID- 19, δεν θα υπήρχε προς διάθεση ούτε ένα ευρώ. Στη συνέχεια, ενώ είχε ανοίξει με περιορισμούς η τουριστική αγορά, κατηγορούσε την κυβέρνηση γιατί δεν έκανε ατομικά τεστ στα σύνορα την ίδια στιγμή που συνεργάτες του και ο φιλικός Τύπος του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στις εισόδους της χώρας λόγω των ελέγχων. Τον Σεπτέμβριο, σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε τους «παρτάκηδες», καταδικάζοντας τις απόπειρες να προστατευθεί η δημόσια υγεία από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρόβαλλε το παράλογο αίτημα να υπάρξουν στα σχολεία τάξεις των δεκαπέντε μαθητών, ενώ υπονόμευσε την τηλεκπαίδευση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΚΕ και τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών 20.000 ανθρώπων, ενώ πλειοδοτούσαν σε πορείες «κοινωνικής διαμαρτυρίας». 

Η μεγάλη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, βρίσκεται στις κατηγορίες που προσάπτει στην κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες και τις ΜΕΘ, καθώς παρέδωσε διαλυμένες συγκοινωνίες και μόλις 565 ΜΕΘ, που η κυβέρνηση τις υπερδιπλασίασε. Για να μην αναφερθώ στις δαπάνες για την υγεία ή στις προσλήψεις προσωπικού.

Συνεπώς, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει συγκρίσεις, εάν επιδιώκει να αναμετρηθεί με την κυβέρνηση, υπάρχουν και τα πεπραγμένα του και οι αριθμοί.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *