Ε959: Ο κ. Λιάκος και υποκρισία

Ε959: Ο κ. Λιάκος και υποκρισία

- in Επικαιρότητα
0

Επανέρχομαι στον κ. Λιάκο διότι αντιπροσωπεύει τόσο διαφωτιστικά τον βόρβορο και τη βαρβαρότητα της Αναρχοαριστεράς. Και το χειρότερο γνώρισμά της είναι η υποκρισία της ανθρωπιάς, του ουμανισμού. Πάντα κόπτονται και μεγαλοστομούν υπέρ του Ανθρώπου και πάντα προδίδουν και πληγώνουν (αν δεν σκοτώνουν) τους ανθρώπους που έχουν παραπλανήσει με τόση μαεστρία στα τυφλά και απάνθρωπα ραντεβού τους με την Ιστορία.

Η Μόρια ήταν «κόλαση» για τον κ. Λιάκο και θα την έκαιγε και αυτός ο ίδιος αν ήταν νεαρός και βρισκόταν εκεί ανυπεράσπιστος. Προσπάθησε με τελείως υποκριτικό γράψιμο να μας εντυπωσιάσει με τον ένθερμο ενδόμυχο ανθρωπισμό του. Συμμερίζεται ο καθηγητής μας τη συμφορά και δυστυχία των μεταναστών. Τους συμπονάει. Ενώ η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση και η Ευρώπη τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια και εστίες απειλής και μόλυνσης.

Αγνοεί θεληματικά ο ιστορικός δήθεν ανθρωπιστής πως το κόμμα του, ο Σύριζα, με τον ανεπανάληπτο ηγέτη, τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν στην εξουσία και διαχειριζόταν τη Μόρια και άλλους καταυλισμούς επί 4,5 έτη. Είναι άγνοια με όλη τη σημασία της λέξης, θεληματική κι εγκληματική.

Τον Σεπτέμβριο 2015 ξέσπασαν διάφορα επεισόδια – για τους ίδιους λόγους που ξέσπασαν και το 2020 – και κάηκαν 50 σκηνές. Εκεί τότε ήταν μόνο 5.700 μετανάστες, λιγότεροι από το ένα τρίτο των ανθρώπων του 2020. Είχε κυκλοφορήσει μια φήμη πως θα επέστρεφαν στην Τουρκία όσοι ζητούσαν άσυλο!

Σε όλα αυτά τα χρόνια μερικοί ανήλικοι έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας. Διότι οι συνθήκες τότε δεν ήταν πολύ καλύτερες. Και τον Ιανουάριο 2017 τρεις άνθρωποι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιών καθώς οι μετανάστες προσπαθούσαν να ζεσταθούν στον χιονιά.

Είναι γεγονός πως οι ροές το 2015 αυξήθηκαν κι έτσι τα κοντέινερ δεν αρκούσαν για τις στεγαστικές ανάγκες των νέων αφίξεων. Έτσι παρουσιάστηκαν τα αντίσκηνα μέσα κι έξω από τον χώρο. Και ο φιλάνθρωπος Σύριζα τι έκανε;… Τίποτα!

Πού ζούσε τότε ο ανθρωπιστής ιστορικός τις ένδοξες μέρες της Πρώτης Φοράς, τότε που το κόμμα του είχε την εξουσία και μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως στο ραντεβού που επιτέλους ήρθε η ντροπαλή Ιστορία!

Η μόνη σοβαρή ανταπόκριση από μέρους του Σύριζα εκδηλώθηκε με συγκρατημένο πάθος από τον Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη που με δικά του λεφτά αγόραζε διαμερίσματα (όχι στη Λέσβο αλλά) στην Αθήνα για να στεγάζονται οι ανυπεράσπιστοι Αφγανοί και Σύριοι και άλλοι – με ενοίκιο, φυσικά, που όμως πλήρωνε η ΕΕ! (Είμαστε ουμανιστές μα όχι και μαστουρωμένοι στη χαζομάρα.)

Ο Αλέξης γαυγίζει και αλαλάζει πάλι και πολύ πιθανώς, να διαχειριζόταν αυτά όλα τα κακά της Μοίρας και Μόριας πολύ καλύτερα. Μα γιατί τότε δεν διαπραγματεύτηκε με τους αλήτες Ευρωπαίους που μόνο να κάνουν δηλώσεις ξέρουν;

Η μαμά Μέρκελ τον είχε όπα όπα κι εκείνος αποδείχθηκε γιός άγιος σαν εκείνον στην παραβολή του Ιησού που έλεγε «Όχι, Όχι» στον μπαμπά μα (σε αντίθεση με τον αδελφό που έλεγε Ναι, μα δεν το έκανε) έσπευδε να κάνει το ζητούμενο!

Σίγουρα η επιπολαιότητα και ασυναρτησία δεν είναι προνόμιο της Αναρχοαριστεράς. Η Δεξιά παλεύει να την ξεπεράσει (αγώνας δρόμου!) σε κάθε τομέα διακυβέρνησης. Έτσι αφού κατάργησε το υπουργείο Μετανάστευσης, μετά από λίγους μήνες το επανάφερε – για να συνεχίσει να μην ασχολείται με το αντικείμενο! Και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά όλοι κατηγορούσαν την ΕΕ που δεν είχε δώσει βοήθεια!!!

Μα αν δεν είμασταν μέλος της ΕΕ θα είμασταν σε καλύτερη κατάσταση; Θα είχαμε λιγότερους μετανάστες; Θα χειριζόμασταν μόνοι μας πολύ καλύτερα το θέμα;… Τότε γιατί δεν το κάνουμε και περιμένουμε την ελεημοσύνη της ΕΕ;

Παντού αδράνεια, ανικανότητα, αναβολή, βόλεμα, γραφειοκρατία, διαφθορά!

Και ο τσιπρισμός – υποκρισία και ψεύδη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *