Ε958: Παρακμή στην Αμερική

Ε958: Παρακμή στην Αμερική

- in Επικαιρότητα
0

1. Το σπέρμα της παρακμής ήταν εκεί στην ίδια την αποίκιση μα και στην ίδρυση της διάσημης Δημοκρατίας των ΗΠΑ, της χώρας των ελευθέρων, land of the free, όπως επονομάζεται. Η εκτόπιση και σχεδιασμένη καταλήστευση κι εξόντωση των ιθαγενών, η επακόλουθη θεσμοποίηση της δουλείας, οι περικλείσεις εδαφών με όλα τα εγκλήματα που τις συνόδεψαν και ακολούθησαν, και ο Εμφύλιος με τις φοβερές σφαγές του, πιστοποιούν το γεγονός. Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 ήταν η απόλυτη απόδειξη της παρακμής. Η κα Κλίντον δεν θα ήταν πολύ καλύτερη. Και το γεγονός πως δυο τόσο απεχθείς χαρακτήρες επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι πρόεδροι δείχνει πως η σήψη έχει πια εισέλθει πολύ βαθιά. Περασμένα ξεχασμένα, με τον Μπάιντεν τώρα.

2. Μα σήμερα θα ασχοληθώ με μια δημοσίευση στο Διαδίκτυο που φωτίζει μια βασική άποψη της αμερικανικής κοινωνίας και του εκπαιδευτικού της συστήματος (μέσα Σεπτεμβρίου 2020).

Είναι ένα κωμικοτραγικό θέμα που συγχρόνως αναδεικνύει μια σχεδόν απίστευτη τυφλή προκατάληψη.

Μια δημοσκοπική εταιρία η Civic Science ρώτησε 3.625 Αμερικανούς πολίτες τι σκέφτονταν για την αραβικής προέλευσης αρίθμηση 1, 2, 3 κλπ. ως το 0, ως το άπειρο, κατά πόσο θα έπρεπε να συνεχιστεί η διδασκαλία τους στα σχολεία.

Ε, λοιπόν, 56% (2020) δήλωσαν ΟΧΙ, να μη συνεχιστεί και μόνο το 29% είπαν ΝΑΙ!

Αυτό δείχνει την άγνοια των Αμερικανών σχετικά με την προέλευση του συστήματος αρίθμησης στον κόσμο και την προκατάληψή τους ενάντια στους Άραβες (Αλ Κάιντα, ISIS, τρομοκράτες… ).

3. Η δημοσκόπηση έθεσε ακόμα ένα ερώτημα.

Θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία η θεωρία της δημιουργίας του καθολικού Ιερέα Georges Lemaitre ως μέρος της επιστημονικής κατάρτισης;

Εδώ το 53% απάντησαν ΟΧΙ.

Αυτό πάλι καταδείχνει άγνοια και προκατάληψη. Διότι ενώ ο Lemaitre ήταν όντως ιερέας στην καθολική εκκλησία, πρέσβευε τη θεωρία του σύμπαντος που διαστέλλεται, όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα από τον Hubble και έγινε τελικά η θεωρία του Big Bang.

Το 2015 μια άλλη δημοσκόπηση έδειχνε πως 41% των οπαδών του Τραμπ και 19% των Δημοκρατικών ήθελαν να βομβαρδιστεί η Agrabah!

Μόνο που η Agrabah είναι μια φανταστική πόλη στην ταινία καρτούν του Disney με τίτλο Aladdin! Πάλι, λοιπόν, οι Αμερικανοί δεν ήξεραν τι ήταν η Agrabah και η ονομασία θυμίζει Άραβες και τρομοκρατία.

Τα ποσοστά άγνοιας και προκατάληψης είναι πολύ μεγάλα! Αυτό ίσως εξηγεί γιατί ο Τραμπ πήρε 73 εκμ ψήφους παρά την προφανή παράνοιά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *