Ε957: Ο ανθρωπιστής κ. Λιάκος

Ε957: Ο ανθρωπιστής κ. Λιάκος

- in Επικαιρότητα
0

Σπάνια δημοσιεύω επίκαιρα έγκαιρα. Σχεδόν πάντα, παρότι τα άρθρα γράφονται στην επικαιρότητα, δημοσιεύονται 3-4 βδομάδες αργότερα. Ένας λόγος είναι και για να θυμίζουν κάτι επίκαιρο που ξεχάστηκε. Έτσι και τώρα θυμίζω τον ουμανισμό του καθηγητή, ιστορικού κ. Λιάκου, εξέχοντος μέλους της Αναρχοαριστεράς του Σύριζα: μια ακόμα ενσάρκωση του ώριμου τσιπρισμού. Πόσταρε στο facebook:

“Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον”.

Την παράνοια και υποκρισία την επισήμαναν αρκετοί αρθρογράφοι. Έτσι ο ανθρωπιστής κ. Λιάκος διόρθωσε την ακατανοησία τη δική μας με αποσαφηνίσεις: “Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα “κάψτε τη Μόρια” ή “κάνατε καλά που την κάψατε”, ούτε την επικροτούσα… Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητήστε τις πολιτικές σας ευθύνες”.

“Κι εγώ φωτιά θα έβαζα” δεν σημαίνει, κατά τη δεύτερη ανάρτηση του ιστορικού, πως την επικροτεί. Αλλά τι σημαίνει τότε;

Σωστά, η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα να βελτιώσει την κατάσταση στη Μόρια. Μα το δικό του κόμμα των κοινωνικών καθαρμάτων ήταν στην εξουσία 4,5 χρόνια. Τι έκανε; Τι έκανε ο κ. ουμανιστής και τα κατακάθια που συναποτελούν την Προοδευτική Συμμαχία για τη βελτίωση της “κόλασης” και την υπεράσπιση των Αφγανών νεαρών προσφύγων;

Παραδείσιες οι συνθήκες και λίγοι οι θάνατοι στη Μόρια επί Σύριζα; Πως ξεχνά αυτή την ιστορία ο ιστορικός;

Εδώ βλέπουμε για μια ακόμα φορά την απύθμενη υποκρισία της Αναρχοαριστεράς του “ηθικού πλεονεκτήματος”!

Δεν είναι μόνο εκτοπισμένοι δύσμοιροι, καλόβουλοι μετανάστες με οικογένειες και την επιθυμία να στεριώσουν κάπου, να δουλέψουν, να ζήσουν με κάποια αξιοπρέπεια. Πολλοί είναι τζαμπατζήδες, κακοποιοί και παρανοϊκοί όχι πολύ χειρότεροι από τους τσιπριστές.

Καλά θα κάνει ο ιστορικός να διαβάσει την ιστορία του δολοφόνου βιαστή (ίσως και τζιχαντιστή) Χουσεΐν Χαβαρί που καταδικάστηκε για το έγκλημά του, μα επί Σύριζα, τον Οκτώβρη 2015, αφέθηκε ελεύθερος και, αφού κατάφερε να ταξιδέψει, συνέχισε τα εγκλήματα στη Γερμανία!

Δεν έχουν τσίπα οι τσιπριστές…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *