Ε965. Οχτωβριανή Επανάσταση (2): Λένιν και Γερμανοί

Ε965. Οχτωβριανή Επανάσταση (2): Λένιν και Γερμανοί

Νικόδημος

1. Συνεχίζω με την Οχτωβριανή Επανάσταση, μιας κι έγινε τον Νοέμβριο του ρωσικού παλαιού ημερολογίου, και τον αλησμόνητο Λένιν που έφερε τον παράδεισο. Μα πρώτα μια εξήγηση.

Κάποιος άγνωστος μου Έλληνας, μα γνωστός γνωστού, μου έγραψε πριν μερικά χρόνια από τη Νέα Υόρκη για κάποιο θέμα οικονομολογικό. Στη συνέχεια, αποδείχθηκε πως ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής και με πληροφόρησε πως οι χιτλερικοί δεν είχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν φούρνιζαν Εβραίους και όλες οι λεγόμενες μαρτυρίες (φωτογραφίες σορών πτωμάτων, ιστορίες επιζησάντων, αφηγήσεις αιχμαλωτισθέντων φρουρών, εγγράφων των Ναζί, του ίδιου του Μέιν Καμπφ του Χίτλερ κλπ, κλπ) ήταν κατασκευάσματα των “σιωνιστών”! Αγνοώντας τον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Βρετανοί και Αμερικάνοι κατά του Χίτλερ, ισχυριζόταν πως ο μόνος εχθρός των χιτλερικών ήταν οι κομμουνιστές στην ΕΣΣΔ! Ποια σχέση ή συζήτηση μπορείς να έχεις με τέτοιους;…

Έτσι και οι νεοκομμουνιστές σαν τον παλιότερο Πούτιν ή τους Έλληνες κομμουνιστές και αριστερούς κάθε απόχρωσης εξακολουθούν να θεωρούν τους Λένιν και Στάλιν σπουδαίους ηγέτες και ισχυρίζονται πως μαρτυρίες σαν του Χρουστσόφ και άλλων, καθώς και των εγγράφων στα Ρωσικά Αρχεία και τις χώρες δορυφόρους όπως η Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία κλπ, είναι σκευωρίες! Αγνοούν θεληματικά τις έρευνες των ίδιων των Ρώσων ιστορικών – Anfilov, Khlevniuk, Alena Ledeneva, Medvedev, Naumov, Elena Osokina, Petrov, Volkogonov, Yakovlev κ.α. – που γράφουν έχοντας μελετήσει τα απόρρητα Αρχεία του ΚΚΣΕ και της Προεδρίας.

Είναι σαν να ακούς αμαθείς ή μουρλούς να επιχειρηματολογούν ακόμα και στον 21ο αιώνα πως ο ήλιος ανατέλλει και δύει γύρω από μια επίπεδη, ακίνητη γη!

2. Οι απανταχού νεο-κομμουνιστές απηχώντας τις αγανακτισμένες αρνήσεις των μπολσεβίκων (Λένιν κλπ.) το 1917 αρνούνται πως ο Λένιν και το κόμμα του λάμβανε εκατομμύρια μάρκα από τους Γερμανούς για να προωθήσει την Επανάσταση στη Ρωσία κι έτσι με την κατάληψη της εξουσίας να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από τους Συμμάχους που πολεμούσαν τον Κάιζερ. Έτσι διάφορα αναρχοαριστερά τρολ στο Διαδίκτυο νομίζουν πως μόνο αυτοί/τές έχουν δικαίωμα να ιστορούν, παπαγαλίζοντας τη δική τους προπαγάνδα νεο-σταλινικών τυφλοπόντικων για τον Αλάθητο Λένιν. Κάποιοι αμαθείς εξανίστανται που γράφω πως ο Λένιν πήρε εκατομμύρια από τους Γερμανούς και άλλοι με ειρωνεύονται πως φοβάμαι τον Λένιν γι’ αυτό γράφω έτσι!

Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν. Ο λατρευτός Λένιν, ούτε επαναστάτης ήταν, ούτε ικανός πολιτικός, ούτε στοχαστής άξιος λόγου. Ήταν ένας επηρμένος δικηγοράκος, αποτυχημένος σε όλα – επάγγελμα, μαρξισμό, επανάσταση και διακυβέρνηση, που πρόδωσε την πατρίδα του! Δεν έλαβε μέρος στην Επανάσταση μα κρυβόταν συνεχώς. Η Ιστορία το αποδείχνει καθώς τίποτα δεν έμεινε από την «επανάστασή» του, μόνο μύθοι. Ούτε οι ευσεβείς κομμουνιστές δεν διαβάζουν πια τους πυρετικούς παραλογισμούς του, αν τους διάβαζαν ποτέ. Προσέξτε τώρα για το θέμα των γερμανικών χρηματοδοτήσεων.

3. Κάποιος Καρλ Μουρ (Karl Moor), Ελβετός σοσιαλδημοκράτης γερμανικής εθνικότητας, πέθανε τον Ιούνιο 1932 στο Βερολίνο και ο μπολσεβίκος Ράντεκ έγραψε στις 14 έναν επικήδειο στην Izvestia όπου ομολογεί πως ο Μουρ είχε βοηθήσει χρηματικά τους Μπολσεβίκους πριν την επανάσταση. Και όπως αποδείχτηκε, ο Μουρ ήταν τότε πράκτορας των Γερμανών που είχε δώσει 83.513 δανέζικες κορώνες στον Γκανέτσκι, βοηθό του Λένιν. (Φυσικά ο φιλαλήθης Λένιν ούρλιαζε στις μέρες του πως ήταν αντι-επαναστατική βρώμικη σκευωρία των Αρχών!)

Υπάρχουν και γερμανικά έγγραφα. Στις 3/6/1918 ο κόμης Mirbach, Γερμανός πρέσβης στην Μόσχα, τηλεγράφησε στο Βερολίνο ζητώντας 3 εκατομμύρια μάρκα τον μήνα για να καταπολεμηθεί η προπαγάνδα των Συμμάχων μέσα στην Ρωσία. Ο δε αξιωματούχος Trautmann του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως χρειαζόταν να σταλούν στη Μόσχα 40 εκατομμύρια μάρκα! Υπάρχουν και άλλα, αν οι λενινιστές όντως ενδιαφέρονται να ψάξουν λίγο. Μα αυτά φτάνουν.

Τον Ιούλιο 1915, πριν την Οχτωβριανή Επανάσταση του 1917, κάποιος Γερμανός αξιωματούχος στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο von Jugow, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να στείλει 5 εκατομμύρια μάρκα για να εντατικοποιηθεί η επαναστατική προπαγάνδα στη Ρωσία και η αποστολή διεκπεραιώθηκε τον ίδιο μήνα. (Σελίδες 3-4, 10, 14 στο Germany and the Revolution in Russia, Λονδίνο 1958 Z.A.B. Zerman. Σαφώς καπιταλιστική προπαγάνδα για τους εντιμότατους Έλληνες αναρχοαριστερούς. Μα υπάρχει και η βιογραφία Lenin: Politichesky portret του Ρώσου στρατηγού Dmitri Volkogonov. Πληρωμένος και αυτός;…)

4. Όταν η Προσωρινή Κυβέρνηση του Κερένσκι το καλοκαίρι του 1917, δηλαδή λίγο πριν την Επανάσταση, κατηγόρησε τους Μπολσεβίκους Γκανέτσκι και Κοζλόφσκι ότι έπαιρναν χρήματα από τους Γερμανούς, ο Λένιν απέρριψε τις κατηγορίες ως “συκοφαντική βρωμιά” (26-27 Ιουλίου) δηλώνοντας πως οι Γκανέτσκι και Κοζλόφσκι δεν ήταν Μπολσεβίκοι αλλά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Πολωνίας, πως ο ίδιος και οι δικοί του δεν είχαν καμιά χρηματική συναλλαγή με τον Γκανέτσκι και πως επρόκειτο για σκευωρία, “ένα βρώμικο κόλπο” των ανακριτικών αρχών!

Στην πραγματικότητα, όταν ο Γκανέτσκι συνελήφθη επί Στάλιν το 1937 (κι εκτελέστηκε με την γυναίκα του και τον γιο του ) αποκαλύφθηκε πως ήταν κομματικός από την δεκαετία 1890: Οπότε ο Λένιν ψευδόταν με τον συνηθισμένο κυνισμό του!

Και όταν ο Λένιν στην επιστροφή του από την Ελβετία έφθασε στο Trolleborg της Σουηδίας (Απρίλης 1917) και από εκεί πήγε με τη συνοδεία του στη Στοκχόλμη, ο Γκανέτσκι τους υποδέχτηκε και πλήρωσε για όλα τα έξοδά τους στη Σουηδία, ακόμα και για τα καινούργια ρούχα και παπούτσια του Λένιν και για το εισιτήριο επιστροφής του στη Ρωσία. Οπότε και σε αυτό το σημείο ψευδόταν ο Λένιν: είχε όντως χρηματικές συναλλαγές με τον Γκανέτσκι!

Και βέβαια οι Γερμανοί είχαν παραχωρήσει στον Λένιν και μερικούς συντρόφους του (μαζί και η γυναίκα του Nadezhda Krupskaya και η μετρέσα του Inessa Armand) το σφραγισμένο τρένο που τους πήγε μέσω Γερμανίας από την Ελβετία στη Σουηδία και από κει στην Πετρούπολη. (Φυσικά για να κάνουν την επανάστασή τους και να αποσύρουν τον Ρωσικό στρατό από τον πόλεμο χαρίζοντας επίσης στη Γερμανία τεράστιες εκτάσεις ρωσικού εδάφους στα νοτιοδυτικά ως και στον Καύκασο κι εκατομμύρια Ρώσους πολίτες. Με τη Συνθήκη Μρεστ-Λιτόφσκ Μάρτιος 1918. Οι Τρότσκι, ο οποίος παραιτήθηκε από υπ. Εξωτερικών, Μπουχάριν και Ράντεκ ήταν εναντίον της αισχρής συμφωνίας! Το τρένο σταμάτησε στο Βερολίνο για μισή μέρα – για συνομιλίες άγνωστου ως σήμερα περιεχομένου μεταξύ Λένιν και Γερμανών!

Μα αυτά όλα για τους ευσεβείς νεο-κομμουνιστές με το «ηθικό πλεονέκτημα» είναι καπιταλιστική προπαγάνδα, «συκοφαντική βρωμιά»!

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

4 Comments

 1. Χρήστος

  Είναι απίστευτα τα σχόλια που διάβασα από κομμουνιστές πριν λίγο που το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο facebook. Τι για πληρωμένη καταχώρηση διάβασα, τι για ναζισμό διάβασα και όλα αυτά με έκαναν να καταλάβω κάποια πράγματα. 1) Πως αν η Ελλάδα είχε ζήσει κομμουνισμό, τότε θα είχε απαγορευτεί όπως στα πρώην κομμουνιστικά κράτη γιατί ο κόσμος θα τον είχε σιχαθεί. 2) Πως οι Έλληνες αριστεροί δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός πως το ΚΚΕ το πούλησαν οι ίδιοι οι Ρώσοι στον εμφύλιο. Δυστυχώς έχουμε σαν κοινωνία πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα και κάποιοι δεν θέλουν ομόνοια σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

  1. Νικόδημος

   Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Οι νεο-κομμουνιστές και αναρχο-αριστεροί στην Ελλάδα είναι σαν τους Μουσουλμάνους: ουδέποτε παραδέχτηκαν πως έκαναν εγκλήματα. Απεναντίας, συνεχίζουν να τα εξυμνούν ως σπουδαία κατορθώματα!

 2. Κόγκας Νικόλαος

  Όσο ηθική ήτο η ανικανότητα και η διαφθορά του τσαρικού καθεστώτος να διεξαγάγει τον πόλεμο που προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων στα χαρακώματα,τόσο ηθική είναι και η εκμετάλλευση της αφέλειας του γερμανικού γενικού επιτελείου από τον Λένιν για την επικράτηση της επαναστάσης.Η προσωρινή κυβέρνηση αυτοκτόνησε με την επιμονή της για συνέχιση του πολέμου.Μέσα στο χάος ο Λένιν είχε την ικανότητα να επιτύχει.

 3. Δεν ξέρω τι σου λένε οι Χρυσαυγίτες φίλοι φίλων σου, αλλά το αν ο Βλαντιμίρ Ίλιτς ήταν άξιος να παράγει πολιτικό λόγο ή να ηγηθεί μιας επανάστασης, από που προκύπτει ακριβώς; Μπορείς να αναφέρεις ιστορικά γεγονότα μαζί με προσβολές, αλλά νοηματικά κάνεις μόνο άλματα και σαχλές επιθέσεις. Οι Γερμανοί ήταν εχθροί του Τσάρου, οπότε η χρηματοδότηση μιας επιτυχημένης επανάστασης και η παύση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου με μια κίνηση δείχνουν ικανό 'ηγέτη'. Το γερμανικό κράτος αν χρηματοδότησε όντως την επανάσταση, δεν σημαίνει τίποτα,καθώς ακόμα και σήμερα συγκρούεται χωρίς αποτέλεσμα με τη Ρωσια. Μακάρι να είχαν χρηματοδοτησεί κι άλλες επαναστάσεις πάντως τότε. Τέλος, η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν έγινε μόνο από τον Λένιν και τους ακολούθους του αλλά από έναν σκασμός κόσμο, πολιτικών ομάδων/στρατών. Μάλλον εσύ αναμασάς τα όσα γράφανε επί Στάλιν. Πες με νεο-κομμουνιστή σαν καλός φασιστάκος που είσαι, αλλά άσε την ιστορία για όσους προσπαθούν να 'ναι αμερόληπτοι και συνεπείς μαζί της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

619. Φιλοσοφία: Νιχιλισμός (και νέοι)

1. Διάβασα πρότινος ένα άρθρο στο ίντερνετ που