E970. Νούμερα κορωνοϊού και κυβέρνησης

E970. Νούμερα κορωνοϊού και κυβέρνησης

 Θα έχετε προσέξει πως εμφανίστηκε μια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα εντός Οκτωβρίου. Από τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε αύξηση μετά τον ανόητο εφησυχασμό του Ιουνίου που οδήγησε την κυβέρνηση σε απότομη χαλάρωση των μέτρων συγκράτησης, πιεζόμενη από τους καρχαρίες επιχειρήσεων, οι οποίοι ήθελαν να επανέλθουν τα κέρδη…

Τώρα, ενώ ανακοίνωσαν πως θα μας ενημέρωναν τακτικά Τρίτη και Παρασκευή στην τιβί για τα κρούσματα και τους κινδύνους, σταμάτησαν κι αυτή την ενημέρωση.

Παρότι τα κρούσματα ξεπέρασαν (17 Οκτωβρίου) το φράγμα των 500 ξεπερνώντας τα 800 μια βδομάδα αργότερα. Είναι ρεκόρ αρνητικό, μα με τη Νεοδημοκρατική νοοτροπία θα πετύχουμε πολύ ψηλότερα ρεκόρ.

Βλέπετε, ούτε τα κανάλια ενδιαφέρονται να δώσουν στοιχεία μεταξύ των πρώτων ειδήσεων. Δεν σας φαίνεται περίεργο; Τα κρούσματα ήταν πολύ λιγότερα τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, μα είχαμε καθημερινή ενημέρωση και στα κανάλια ήταν πρώτη είδηση.

Παρότι ο κίνδυνος μεγαλώνει, με σαφώς αυξημένα κρούσματα, και οι διασωληνωμένοι επίσης αυξάνονται (95 στις 23/10) έτσι που να πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι επίσημοι του κράτους, όλοι συμπεριφέρονται σάμπως είμαστε «θωρακισμένοι» (όπως έλεγε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας).

Είχαμε τότε, την άνοιξη, αυστηρά μέτρα και λοκντάουν και η πρακτική απέδωσε ωσότου οι πολιτικάντηδες αποφάσισαν πως αρκεί ως εδώ. Καλά πήγαμε, δείξαμε στους εταίρους και στον κόσμο πως τα καταφέρνουμε όταν θελήσουμε.

Καλά, τώρα δεν θέλουμε πια;

Ήταν μόνο μια άσκηση επίδειξης;

Είναι δυνατόν να πιστεύουν κυβερνητικοί κι επιδημιολόγοι πως τα υφιστάμενα μέτρα – που ούτως ή άλλως καταστρατηγούνται – αρκούν για να αναχαιτίσουν τον ιό;

Δουλεύει με ωράρια ο ιός; Η ενέργειά του εντατικοποιείται τη νύχτα, μετά τις 11.00 ή 12.00;

Δεν είναι αντιφατικά και παλαβά αυτά τα ημίμετρα που δίνουν μια εντύπωση θωράκισης εξίσου ανόητης και παλαβής;

Κάνει εγκληματική προπαγάνδα ο κ. Πέτσας;

Διότι αυτό κατέδείχνε ο σχολιασμός του περί πανδημίας. Ιδίως όταν παρουσίαζε ένα γράφημα που συγκρίνει τα κρούσματα της Ελλάδας με εκείνα άλλων χωρών (με όμοιο πληθυσμιακό μέγεθος) και δείχνει πως οι άλλοι πάνε χειρότερα.

Αυτό είναι το ζητούμενο τώρα; Να προσέχουμε τόσο μόνο, όσο χρειάζεται να μην είμαστε στους πρώτους με τα περισσότερα κρούσματα και θύματα;

Σίγουρα, ακόμα και ο κ. Πέτσας γνωρίζει πως ο αριθμός κρουσμάτων είναι ανάλογος του αριθμού τεστ που γίνονται καθημερινά.

Σίγουρα, επίσης, θα πρέπει να έχει ακούσει πως ορισμένοι λοιμοξιολόγοι μιλάνε για πιο πολλα από 1.000 κρούσματα ημερησίως, που, όμως, τα πρόσθετα περνούν απαρατήρητα.

Τώρα, όμως ξεπεράσαμε και αυτό το νούμερο φθάνοντας το 1.690 (30/10/2020)!

Ε, δεν πειράζει, ακόμα δεν πάθαμε κάτι τραγικό. Οι νεκροί είναι λιγοστοί, ακόμα. Είμαστε, λοιπόν, σχετικά ασφαλείς αφού μόνο άλλοι πάσχουν ή πεθαίνουν!

Πάντως κανείς στην Ευρώπη δεν εγκωμιάζει την Ελλάδα για τα μέτρα και την αναχαίτιση του ιού όπως έκαναν τον περασμένο Μάιο. Διότι δεν γίνεται τίποτα τέτοιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *