Ε929: Έλληνες και Ισραηλινοί

Ε929: Έλληνες και Ισραηλινοί

1. Ίσως διαβάσατε, άρθρο του Σάκη Μουμτζή στο Liberal (31/8). «Για να γίνουμε Ισραήλ θα πρέπει κι εμείς να γίνουμε Ισραηλινοί». Καταλήγει πως δεν θα γίνουμε ποτέ διότι «Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν διαπαιδαγωγηθεί σεβόμενοι τις διαδικασίες που θέσπισαν π.χ. οι Ολλανδοί που συνορεύουν με τους Βέλγους».

Όσο συμπαθής κι αν μου είναι ο κ. Μουμτζής, πρέπει να πω πως διαφωνώ συχνά με τις κουταμάρες που λέει ενίοτε, όπως πολλοί αναλυτές.

Διορθώνει κάπως τα γραφόμενά του λέγοντας, χωρίς όμως να εξηγήσει πιο πέρα, πως δεν πρόκειται ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός να τραβήξει τη σωστή στιγμή τη σκανδάλη, όπως δεν διστάζουν να κάνουν οι Εβραίοι εκεί.

Εμείς στην πραγματικότητα δεν έχουμε τέτοια κουλτούρα διότι καλομάθαμε να μας φροντίζουν οι Αμερικάνοι και, τώρα, οι Ευρωπαίοι.

2. Ναι, στο Ισραήλ βλέπεις στους δρόμους να περπατούν νέες κοπέλες με όπλο ισραηλινό κρεμασμένο στον ώμο. Κάθεσαι σε ένα καφέ-μπαρ να πιείς κάτι και βλέπεις 2-3 κοπέλες καθισμένες ή στεκάμενες στο μπαρ να πίνουν και να συνομιλούν ανέμελα πάλι με τα αυτόματα στον ώμο.

Άντε τώρα να πείσεις τους Έλληνες χαζογονείς να σκληραγωγήσουν λίγο τα παιδιά τους, να τα στείλουν από μικρά να δουλέψουν για το χαρτζιλίκι τους. Εδώ οι παππούδες δουλεύουν ή χαλούν τη σύνταξή τους για να πηγαίνουν διακοπές στα νησιά!

Να πολεμήσουν τα παιδιά; Ε μην τρελαθούμε κιόλας!

Οι γονείς εδώ διδάσκουν τους πολύτιμους γόνους τους πως να επιβιώνουν στην κοινωνία κλέβοντας από όπου μπορούν – τους δήμους, το κράτος, τώρα δε τους κουτόφραγκους. Κι έτσι να καλοπερνούν με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Να μην είναι κορόιδα!

3. Οι Ισραηλινοί μαθαίνουν πολύ νωρίς πως αν χαλαρώσουν πέραν του δέοντος, θα εξοντωθούν από τους φανατικούς τρομοκράτες Άραβες που διαμένουν δίπλα.

Οι δικοί μας μαθαίνουν πως να καλοπερνούν ικανοποιώντας όλα τα καπρίτσια τους. Τα θέλουν όλα έτοιμα και απρόσκοπτα. Και αν δεν τα έχουν, αγανακτούν, φωνάζουν, διαδηλώνουν και απαιτούν…

Και γι’ αυτό, φυσικά, σέρνεται η χώρα από μια κρίση στην άλλη – και μόνο όσοι θέλουν να δουλέψουν και να αναπτυχθούν κοινωνικά πάνε στο εξωτερικό όπου διαπρέπουν. Διότι εδώ οι κοπρίτες θα τους βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια. Και τώρα περιμένουμε Αμερικάνους κι Ευρωπαίους να συνετίσουν τους Τούρκους!

Αυτά είναι που δεν γράφει ο κ. Μουμτζής παρότι τα ξέρει. Και οι πολιτικάντηδες Αναρχοαριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί τα ξέρουν επίσης.

Μα και οι πολίτες τα ξέρουν. Αλλά δεν βαριέσαι!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *