E926: Κι άλλο καρφί στο φέρετρο Παιδείας

E926: Κι άλλο καρφί στο φέρετρο Παιδείας

 1. Πώς να συμπαθήσεις τους φανφαρόνους υπουργούς της ΝΔ και να γράψεις κάτι θετικό γι’ αυτούς. Η συμπαθέστατη κα Κεραμέως κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη. Το ίδιο και η κα Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο δε Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας έχει σε ένα έτος καταντήσει κανονικό ανέκδοτο. Στις 27 Αυγούστου, «ΤΑ ΝΕΑ» μας πληροφόρησαν πώς το πελατειακό σύστημα που ο Μητσοτάκης ανέλαβε να εξυγιάνει όχι μόνο δεν περιορίζεται μα διευρύνεται καθώς νέος νόμος (του Βρούτση) ανοίγει παράθυρα για πρόωρη συνταξιοδότηση ως και 12 χρόνια για 20 κατηγορίες εργαζομένων!

Σύντομα θα σκέφτομαι πιο σοβαρά: Τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης; Τσιπριστές και οι Νεοδημοκράτες, δίχως Πολάκη, Όλγα, Δούρου, Γαβρόγλου. Η διαφορά ελάχιστη, όμως!

2. Πίσω στην κα Κεραμέως.

Ναι, την ευνόησε η εγγενής ανοησία του επιστήμονα κ. Γαβρόγλου, που, αντί να επισημάνει και να διατυμπανίσει την ύπουλη αβλεψία του «μέσου όρου» 17 ανά τάξη/αίθουσα (ενώ στις περισσότερες θα υπάρχουν 25-30 μαθητές), επιδόθηκε σε επίθεση κατά των γυναικών ως αμάθητες στα Μαθηματικά (και κατ’ επέκταση ηλίθιες). Και είδαμε τις επόμενες μέρες σειρά άρθρων και αναρτήσεων να ασχολούνται με το παράπτωμα του πρώην υπουργού αντί με το παράπτωμα της νυν υπουργού!

Υπάρχει το θέμα των Πανεπιστημίων που πριν τα αναβαθμίσει ο τσιπρισμός ήταν απλά ΤΕΙ. Τώρα πιθανόν είναι χειρότερα κι από ΤΕΙ. Αντί να ασχοληθεί με αυτή την αναγκαία μεταρρύθμιση, η κα υπουργός βγάζει μέσους όρους μαθητών ανά αίθουσα και ηλικίας διδασκόντων!

3. Ο πελατειασμός επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.

Ο υπουργός Υγείας, τόσο δημοφιλής με την πρόσκαιρη αναχαίτηση του κορωνοϊού (χάρη στους επιστήμονες, τους οποίους τώρα ακούει μόνο στον βαθμό που συμφέρει τον πελατειασμό) έχει διορίσει κι αυτός διοικητές νοσοκομείων με κριτήρια «πελατειακά». Πελατειασμό προωθεί και ο υπουργός Υποδομών με το ιστορικό όνομα Κώστας Καραμανλής, καθώς δίνει € 750 εκατ. στον ιδιωτικοποιημένο ΟΣΕ για να κάνει δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα με άδεια βαγόνια και 5 ή 6 επιβάτες!

Μα η κα Κεραμέως με απασχολεί περισσότερο ένεκα Παιδείας.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) διαμαρτυρήθηκε εγγράφως διότι το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει σε γεωπόνους να διδάσκουν Βιολογία από την Α΄ Γυμνασίου ως την Γ΄Λυκείου! Πολύ καλά έκαναν.

Καθηγητές ξένων γλωσσών θα διδάσκουν Ιστορία. Θεολόγοι και κοινωνιολόγοι θα διδάσκουν Φιλοσοφία. Ας επιτρέπεται και σε αρχαιολόγους να διδάσκουν Χημεία, ενώ φιλόλογοι θα διδάσκουν Μαθηματικά.

Ναι, αστείο. Μα η Παιδεία έχει καταντήσει γιγάντια γελοιογραφία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *