Ε910: Ελλάς, Αίγυπτος και Σύριζα

Ε910: Ελλάς, Αίγυπτος και Σύριζα

1. Δεν μου αρέσει που το γράφω, μα ο Σύριζα αντιπροσωπεύει ένα 30% των ψηφοφόρων κι αν δεν βελτιωθεί σημαντικά η Παιδεία στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί. Ας μην επιχαίρεται ο Μητσοτάκης για την αποδοχή που απολαμβάνει. Αυτή δεν θα κρατήσει πολύ. Όπως δεν κράτησε και η “κανονικότητα” με την πλήρη χαλάρωση των μέτρων: σύντομα ήρθε το 2ο κύμα.

Αυτό το 30% αντιπροσωπεύει κι είναι τα λούμπεν στρώματα της κοινωνίας, οι παράλογοι ημιμαθείς και οι τρομεροί αμαθείς – όλοι όσοι θέλουν να πεθάνουν τα κατσίκια των γειτόνων τους αντί να φροντίζουν καλύτερα και να κάνουν πιο παραγωγικά τα δικά τους. Δεν το κάνουν διότι τέτοια επιδίωξη απαιτεί προσπάθεια απόκτησης αναγκαίων γνώσεων και, μετά, εφαρμογής αυτών στην πράξη. Προτιμούν τον ευκολότερο δρόμο της ήσσονος προσπάθειας, της διαμαρτυρίας και της βίαιης διεκδίκησης φαντασιακών δικαιωμάτων.

2. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και πολλοί σούπερ εθνικιστές, πατριώτες και, φυσικά, αγωνιστές υπέρ του λαού. Εξαίρετο παράδειγμα οι συνδικαλιστές κάθε κλάδου που αντί να τιμωρούν τους κοπρίτες και παραβάτες του κλάδου, σπεύδουν να τους στηρίξουν!

Είναι λάθος να νομίζουμε πως η εθνικοφροσύνη είναι ελάττωμα/προτέρημα μόνο των ακροδεξιών. Υπάρχει σε εξίσου δηλητηριώδη μορφή και στην αναρχοαριστερά – όπως και ο φασισμός. Οι μεγαλοστομίες του Σύριζα και του ΚΚΕ καθώς και η συμπεριφορά τους δείχνουν αυτήν την εξ αριστερών λούμπεν φασιστική εθνικοφροσύνη.

Δυστυχώς πολύ λίγοι στον πανεπιστημιακό και δημοσιογραφικό κόσμο αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία αυτού του γεγονότος κι ακόμα λιγότεροι στον κόσμο των πολιτικάντηδων.

3. Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι (μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας) ιστορική – αλλά μόνο διότι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως κι εκείνη των τσιπριστών (2015-19) δεν έκαναν τίποτα κι έτσι άφησαν ελεύθερο το πεδίο για την Τουρκία να σουλατσάρει κατά καπρίτσιο στην Ανατολική Μεσόγειο και να συνάψει την παράλογη και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη.

Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει πως τα γαυγίσματα του Ερντογάν και οι απειλές του δείχνουν πως δεν του άρεσε καθόλου η συμφωνία, διότι τον στρίμωξε, όπως ένα δυνατό upper-cut ρίχνει τον απρόσεκτο μποξέρ στα σκοινιά.

Γι’ αυτό ο Τσαβούσογλου του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως έτσι παραβιάστηκε η υφαλοκρηπίδα τους και η δική τους συμφωνία με τη Λιβύη!

Αλλά γιατί γαυγίζει το Γραφείο Τύπου του τσιπρισμού;

4. Αφού η Συμφωνία του Καΐρου ενόχλησε τόσο πολύ τους Τούρκους, σημαίνει πως είναι καλή για την Ελλάδα. Οπότε οι τσιπριστές θα έπρεπε, αν ήταν κανονικοί πατριώτες, να χαίρονται και να συγχαρούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που πέτυχε σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Σύριζα ζητάει, εδώ και καιρό (ψευδέστατο), λέει το αμαρτωλό Γραφείο, να αντιμετωπιστεί η Τουρκο-Λιβυκή σύναψη συμφωνίας “στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής κι όχι συνάπτοντας μια συμφωνία άρον άρον με την Αίγυπτο”.

Ακούστε, λοιπόν, ποιος μιλάει. Ένας ανίκανος κι ανεύθυνος καιροσκόπος που άρον άρον συμφώνησε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία με τη Συμφωνία των Πρεσπών! (Ενώ καλύτερη ονομασία θα ήταν “Νέα Μακεδονία”.) Αλλά εδώ, μικρό το κακό. Μα η δική μας ΑΟΖ εκκρεμεί τουλάχιστον 15 έτη. Και οι τσιπριστές δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την προώθηση του θέματος με την Αίγυπτο.

Οπότε πού το βλέπουν το “άρον άρον”;

5. Δυστυχώς αυτά τα κοινωνικά κατακάθια δεν έμαθαν τίποτα ούτε ως κυβέρνηση ούτε τώρα ως αντιπολίτευση, ούτε πρόκειται να μάθουν. Και σε αυτή την ανικανότητα εστίασα στα τμήματα §1, 2.

Τους έχει γίνει δεύτερη φύση να λένε ΟΧΙ σε όλα για να κάνουν αντιπολίτευση. Και μετά να πετάνε μερικές μπαρούφες του τύπου πως η Συμφωνία με την Αίγυπτο δεν αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα και δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο για τα εθνικά μας συμφέροντα. Κι έτσι προβάλλουν ανέξοδα την εθνικοφροσύνη της πατριδοκαπηλίας.

Μα γιατί δεν επέκτειναν εκείνοι, ως κυβέρνηση τότε, τα χωρικά μας ύδατα νότια και ανατολικά της Κρήτης;

1 Comment

  1. Στην δική μου ματιά, όλες οι αντιδράσεις της Τσιπρικής πλευράς, ανάγουν όχι απλά σε πατριδοκάπιλους, αλλά σε πολιτικάντηδες που ζούν & εργάζονται για να λειτουργούν ως συγχρονοι ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ , οι οποίοι , μόλις αντιληφθούν κάτι ενδιαφέρον, φροντίζουν να το ''σφυρίζουν'' στην Τουρκική πλευρά , για να λαμβάνει τα μέτρα της ανάλογα.
    Είναι άλλωστε γνωστό από την εποχή του διχασμού, μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, πως οι κομουνιστές , ποτέ δεν λειτούργησαν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά σαν ένα κομμουνιστικό/ξένο σώμα εντός της ΕΛΛΑΔΟΣ-επί του προκειμένου, αφού για πατρίδα τους νοιώθουν μόνον την κοιτίδα του κομμουνισμού, δηλ τη ΜΟΣΧΑ.
    Αυτό το ζήσαμε , όταν εγιναν Κυβέρνηση & πήγαν να προσκυνήσουν τον ΠΟΥΤΙΝ , ο οποίος ωστόσο,φρόντισε να τους δώσει να καταλάβουν , πως οι εποχές άλλαξαν & Η ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΓΗ & ΥΔΩΡ ΤΟΥΣ , δεν μπορεί να αλλάξει το υφιστάμενο γεωπολιτικο σκηνικό ….!
    Οι σημερινοί Τσιπριστές, αμαθείς , αναρχικόι & απροσάρμοστοι ακόμη δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν πως Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ διεστραμμένο & καθυστερημάνο νού τους !
    Β. Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *