Ε1260: Πανδημία και εκκλησία

Ε1260: Πανδημία και εκκλησία

1. Πρόσφατα φυλλομέτρησα τρία βιβλία για τον πατέρα Παΐσιο. Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο που βρήκα ήταν πως συναπάντησε μια μέρα έξω από τη σκήτη του έναν δαίμονα – που μάλιστα ήταν κίτρινος. Επίσης, πέρα από θαύματα και θεραπείες, ακούστηκε από κάποιον πιστό χορωδία να ψέλνει μέσα στη σκήτη του μα ο ίδιος διαβεβαίωσε πως, όσο γνώριζε, κανείς δεν έψελνε!

«Στην πέτρα της υπομονής προσμένουμε το θαύμα | να ανοίξουν τα επουράνια και να ’ναι όλα βολετά», γράφει κάπου ο Σεφέρης. Κι έτσι θαυματουργά άνθρωποι θεραπεύονται, εξωκόσμιες χορωδίες ακούγονται, δαίμονες συναπαντώνται κ.λπ.

Αυτά είναι όλα προϊόντα φανατισμένης φαντασίωσης, αν και πού και πού κάποιες θεραπείες επιτυγχάνονται δίχως φάρμακα. Ο Ρωμαίος στωικός Σενέκας, που αυτοκτόνησε έχοντας καταδικαστεί από τον μισότρελο Νέρωνα, έγραψε: «Η θρησκεία θεωρείται αληθινή από τον κοσμάκη, αναληθινή από σοφούς και χρήσιμη από πολιτικούς».

2. Αρχές Οκτωβρίου 2021, οι Θάνος Πλεύρης και κα Μίνα Γκάγκα (του υπουργείου Υγείας) επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον ευχαρίστησαν θερμά «για την αρωγή [της Εκκλησίας] στην προσπάθεια κατά της Πανδημίας».

Ψηφοψάρεμα και υποκρισία πάλι. Διότι ποια αρωγή έδωσε όντως η Εκκλησία η οποία εκμεταλλεύεται αγρίως την κοινωνία και διατηρεί αδικαιολόγητα προνόμια που έχουν στηρίξει ακόμα και οι άθεοι αναρχοαριστεροί του Τσίπρα; Η Εκκλησία αντιστάθηκε με μένος κατά των μέτρων και άρχισε να μετανοεί μόνο όταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κόλλησε τον ιό και πολλοί άλλοι ιεράρχες. Η μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα σφραγίστηκε τον Αύγουστο ’21, διότι σχεδόν όλες οι μοναχές βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Και οι πλείστοι παπάδες και μητροπολίτες με φωτεινή εξαίρεση τον Λαρίσης που έκανε τον ναό κέντρο εμβολιασμού για να εισπράξει βρισιές «προδότη» και «αντίχριστου», προωθούν τον αντιεμβολιασμό και κηρύττουν ανοσία με σταυρό, εξαπτέρυγα και αγιασμό!

Τουλάχιστον 65% των παπάδων και 90% των μοναχών μένουν πεισματικά ανεμβολίαστοι και, φυσικά, δημόσιος κίνδυνος για τον λαό.

Η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα δείχνει δημαγωγική δειλία επιτρέποντας στους λούμπεν ιερωμένους να καθορίζουν συνθήκες για τους νομοταγείς κανονικούς ανθρώπους οι οποίοι πληρώνουν αδρά μια άχρηστη πλέον Εκκλησία που κυνηγά το υλικό κέρδος σαν αισχροκερδής κοινός επιχειρηματίας. Η σύνολη οργάνωση της Εκκλησίας κοστίζει στο κράτος περί τα 210 εκμ ευρώ ετησίως και όμως συμπεριφέρονται με απίστευτα αντικοινωνικό τρόπο.

3. Αντιγράφω από άρθρο της Τασούλας Επτακοίλη στην Καθημερινή 5/10/21:

Ιερείς σε όλη τη χώρα συνεχίζουν από άμβωνος το αντάρτικο κατά των εμβολίων. Περιπτώσεις φωτισμένων ιεραρχών, όπως ο μητροπολίτης Λάρισας, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Εδώ και μέρες, το romfea.gr, το επίσημο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, «κουνάει το δάχτυλο» στην κυβέρνηση και προειδοποιεί να μην «αγγίξουν» τη λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορούν πάντα να προβάλλονται ως μόνιμη δικαιολογία. Αφ’ ης στιγμής υπήρχε πρόβλεψη για επιδείνωση της κατάστασης στην πόλη μας, ας υπήρχε αντίστοιχη μέριμνα για λήψη μέτρων ενωρίτερα», έγραψε.

Δυστυχώς τέτοιος είναι ο εκφυλισμός της θρησκείας της Αγάπης. Εγώ δεν βλέπω αυτοί οι άνθρωποι να έχουν καμιά σχέση πλέον με τη διδασκαλία του Χριστού, αν είχαν ποτέ. Από τα μέσα του 2ο αιώνα μόνο η εξουσία τους ενδιαφέρει. Θέλουν εξουσία σε αυτόν τον κόσμο πολύ περισσότερο από το να ασχοληθούν με τις πνευματικές αναζητήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *