Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

1. Τέλη Ιανουαρίου, διαβάζω για νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές! Εδώ, δυστυχώς, εξαντλούνται οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Νεο-δημοκρατικού υπουργείου Παιδείας με την κα Κεραμέως.

Συνεχώς αλλάζουν οι ασήμαντες λεπτομέρειες ενός σαθρού συστήματος που σχεδιάστηκε να κρατά απολίτιστους τους πολίτες, μα να τους μπαφιάζει στην πληροφόρηση και ταυτόχρονα να σπρώχνει τους μαθητές και γονείς στα φροντιστηριακά εργοστάσια.

Η βασική ιδέα της εκπαίδευσης, η πεμπτουσία της, που στοχεύει στην οικοδόμηση του καλού χαρακτήρα, του καλλιεργημένου ανθρώπου, αγνοείται περιφρονητικά με φανφάρες και σαλπισμούς που καλύπτουν την τρομακτική παραγνώριση και διατυμπανίζουν την αλαζονεία των μεταρρυθμιστών.

Μόνο η μαγκιά, η εγωμανία και η εγκληματικότητα ακμάζουν.

2. Από πού να αρχίσει κάνεις;

Ναι, ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει κάνει αξιόλογες προσπάθειες να καταστείλει την εγκληματικότητα στην κοινωνία και στα ΑΕΙ. Μα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους αναρχοαριστερούς ταραγμένους ταραχοποιούς μα και τους δεξιούς πολιτικάντηδες.

Είναι το παράδειγμα ενός έντιμου, αποφασιστικού ανθρώπου που ξαφνικά γίνεται αντικείμενο επίθεσης και λοιδόρησης των κορυφαίων απατεώνων της χώρας – των πολιτικάντηδων κάθε κομματικής κακοβουλίας.

Ας αφήσουμε στην άκρη για την ώρα τους καταφανείς εγκληματίες: δολοφόνους, διαρρήκτες, βιαστές, ληστές, εμπρηστές, ναρκοδιανομείς, εμπόρους λευκής ή σκουρόδερμης σάρκας γυναικείας και παιδικής και ζωντανών οργάνων.

3. Ας πάρουμε μερικά πιο καμουφλαρισμένα, σχεδόν αξιοσέβαστα, παραδείγματα αισχρής παραβατικότητας.

Προ της κρίσης της χρεοκοπίας, οι τραπεζίτες μας έπαιρναν τηλέφωνο μέρα παρά μέρα να μας δώσουν δάνεια – αχρείαστα, ανεπιθύμητα. Ο αμόρφωτος πλην άπληστος κοσμάκης νόμιζε με την παρουσίαση πως επρόκειτο για ευκαιρία εύκολης ευημερίας. Μα σύντομα, ήρθε η ώρα της πληρωμής.

Να θυμίσω τα λόγια του κου Σημίτη για τους παλαβούς πλην άπληστους που επένδυαν στη φούσκα του χρηματιστηρίου Αθηνών – “Ας πρόσεχαν”! Τόσα καταλάβαινε και ο πρωθυπουργός!

Τώρα, όπως πληροφορούμαι από πολλές κατευθύνσεις, οι τραπεζίτες έχουν δώσει εντολή σε όλα τα επίπεδα να κάνουν τη ζωή των πελατών τους δύσκολη για να κερδίζουν οι τράπεζες!

Οι τράπεζες δίνουν 0,50% ευρώ επιτόκιο για καταθέσεις μα δίνουν δάνεια με εχέγγυα και 7- 8% ευρώ επιτόκιο.

4. Ακόμα ένα παράδειγμα.

Οι γιατροί φτιάχνουν περιουσίες από τον πόνο και τη δυστυχία των συνανθρώπων τους, συχνά δε χωρίς να τους θεραπεύουν ή ανακουφίζουν. Τα φακελάκια απαγορεύονται μα κυκλοφορούν πιο πυκνά από τα ΙΧ.

Υπάρχουν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί στις μάζες του αθεϊσμού – παρά τις προσπάθειες των εκκλησιαστικών να τους μετατρέψουν κι αυτούς σε υλιστές.

Είναι τέτοια η θρησκοληψία των χριστιανών αυτών, που όντως πιστεύουν πως οι εκκλησιαστικοί, ιερείς, καλόγηροι, καλόγριες, επίσκοποι κ.λπ., έχουν κάποια επικοινωνία με αγίους που πέθαναν πριν αιώνες, με την Παναγία και τον ίδιο τον Θεό. Έτσι, πάνε και κάνουν μια δωρεά στον ενοριακό ιερέα ή σε κάποια ιερομόναχη σε μοναστήρι να προσευχηθεί στη θέση τους (!) για να θεραπευθεί κάποιος συγγενής, να μείνει έγκυος η θυγατέρα ή νύφη, να κερδίσουν το Λόττο και άλλα παρόμοια.

Δηλαδή, οι ευσεβείς αυτοί χριστιανοί δωροδοκούν τους ευσεβείς εκκλησιαστικούς για να επηρεάσουν τον Θεό ή αγίους ή αγγέλους που, ως φαίνεται, δεν γνωρίζουν τι γίνεται στον κόσμο. Και οι εκκλησιαστικοί αποδέχονται τη δωρεά – και τη δωροδοκία και όσα συνεπάγεται!

5. Απάτη πολιτικάντηδων με τα “θα” και τα ψοφοδεή ψεύδη τους.

Απάτη τραπεζιτών.

Απάτη γιατρών.

Απάτη εκκλησιαστικών.

Όσο παραπληροφορημένοι κι αν είμαστε, όσο μουλιασμένοι με τα μουχλιασμένα ήθη κι έθιμα της κυνικής κοινωνίας μας, θα πρέπει να μπορούμε να αναγνωρίσουμε πως είναι το ηθικό στοιχείο της ψυχοσύνθεσής μας που χρειάζεται εκπαίδευση πρώτιστα και μετά (έστω κι αν αυτό γίνεται παράλληλα) το διανοητικό κι επαγγελματικό κι εξειδικευμένο.

Όλοι θα αρνηθούν τέτοιες εγκληματικές διενέργειες και θα επιστρατεύσουν περίπλοκες ασυναρτησίες ως δικαιολογίες για να θολώσουν την αστραφτερή κατάσταση ανεντιμότητας, συμφεροντολογίας και υποκρισίας.

Οι δε μεταρρυθμίσεις των ποταπών και ασήμαντων θα συνεχίσουν με βροντές και βεγγαλικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *