Η λεγόμενη ‘Θεία Κοινωνία’

Η λεγόμενη ‘Θεία Κοινωνία’

Ξαναγράφω για το θέμα αυτό διότι έχει καταντήσει σκέτη κοροϊδία.

Υπάρχει μια κα Ε. Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Λοιμώξεων, ή όπως αλλιώς λέγεται το επιστημονικό δήθεν σώμα που συμβουλεύει την κυβέρνηση (σε αυτό και ο Σ. Τσιόδρας, κορυφαίος λοιμοξιολόγος και καλός χριστιανός που μάλιστα ψέλνει).

Η κα Γιαμαρέλλου έχει δηλώσει πως «Όποιος πάει να κοινωνήσει συμμετέχει στο μυστήριο, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος κορωνοϊού» κι εξηγεί πως «εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης».

Αν η κα καθηγήτρια πιστεύει στην διδασκαλία του Χριστού τη συγχαίρω. Αν όμως πιστεύει αυτή τη σαχλαμάρα τότε καλύτερα να παυθεί από την επιστήμη της και να γίνει καλόγρια. Δεν έχει καμία θέση στην επιστημονική κοινότητα και είναι έγκλημα να αφήνεται να διδάσκει οπουδήποτε τέτοιες ανοησίες φανατικού θρησκόληπτου.

Και ο Ιησούς συμμετείχε σε πολύ ανώτερα μυστήρια, ενσαρκωμένος Υιός του Υψίστου, μα υπέφερε και πέθανε στον σταυρό (και αναστήθηκε). Οπότε οι κοινοί θνητοί επίσης θα πεθάνουν και μάλιστα δίχως ανάσταση!

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν δίστασε να αποδεχθεί τον θανατερό κίνδυνο και με τη «θεία κοινωνία» και με τον συνωστισμό.

Πώς σωπαίνει ο κ. Τσιόδρας τον οποίο θαυμάσαμε για τη νηφάλια επιστημοσύνη του; Έχει πάψει δηλαδή να μας απειλεί ο δολοφονικός ιός ή έχει δίκιο η κα Γαμαρέλλου;

Πώς και είχε απαγορευθεί η «θεία κοινωνία» νωρίτερα;

Και τι στην ευχή έπαθε ο Χριστιανισμός με την απαγόρευση λόγω της πανδημίας; Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι απίστευτοι πιστοί να μη γνωρίζουν πόσα εκατομμύρια πολύ σθεναρότερων πιστών θέρισαν οι πανούκλες τον Μεσαίωνα;

Πώς σωπαίνει η κα Κεραμέως και οι επιστήμονες και οι ιεράρχες που κατανοούν πως αυτά τα μυστήρια δεν εξαιρούνται του Φυσικού Νόμου ο οποίος εκφράζει πολύ περισσότερο τη θέληση του Θεού από τα δόγματα απενοημένων κληρικών;

Πώς σωπαίνει ο κ. Χαρδαλιάς που έχει δείξει τόση αμερόληπτη και αδέκαστη αυστηρότητα στο παρελθόν; Επαναλαμβάνω, έπαψε ξάφνου να ισχύει ο Φυσικός Νόμος που επιτρέπει τη μετάδοση του ιού μέσω σάλιου κι επομένως στη «θεία κοινωνία»;

Ναι, η «θεία κοινωνία» είναι «θείο μυστήριο» για τους θρησκόληπτους χριστιανούς. Μα τουλάχιστον ας μας δείξουν κάτι από την ανοσία που παρέχει!

Πώς σωπαίνει ο πρωθυπουργός και οι άλλοι κομματάρχες;

Σωπαίνουν όλοι διότι φοβούνται όχι τους κληρικούς που χάνουν συνεχώς τον όποιο σεβασμό είχαν (και με όποιον τρόπο κατάφερναν να τον έχουν), μα τους παραπλανημένους πιστούς που ψηφίζουν. Δεν θέλουν να τους δυσαρεστήσουν άλλο, ιδίως αν ετοιμάζονται οι πολιτικοί μας για εκλογική αναμέτρηση.

Η αισχρή νοοτροπία των ιεραρχών και άλλων εκδηλώθηκε πάλι με τη σιωπή τους που αφήνει ένα μισότρελο μητροπολίτη να αφορίζει μια υπουργό που κάνει το καθήκον της!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *