Τ159: Ντ. Τραμπ: Βδέλυγμα βαρβαρότητας

Τ159: Ντ. Τραμπ: Βδέλυγμα βαρβαρότητας

- in Ταυτότητα
0

1. Αμφιβάλλω αν έχει υπάρξει χειρότερος πρόεδρος στις ΗΠΑ, ή αν υπάρχει σήμερα χειρότερος ηγέτης στον Δυτικό κόσμο. Ούτε ο δικός μας αείμνηστος Τσίπρας δεν επιδόθηκε σε τέτοιου μεγέθους ψευδολογία καθημερινά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι που τον προώθησαν, οι πλούσιοι που τον διάλεξαν και οι αμαθείς φτωχοί που τον ψήφισαν (αν και τελικά άλλοι μηχανισμοί εκλεκτόρων τον έβαλαν στην Προεδρεία), έλεγαν, και λένε ακόμα πολλοί, «Μπορεί να είναι ψεύτης και κλόουν μα η οικονομία πάει καλά!»

Το πόσο καλά πάει η οικονομία φάνηκε από την πρωτοφανή εξάπλωση του κορωνοϊού και τα εκατομμύρια των ανέργων που φύτρωσαν ανοιξιάτικα, καθώς και με τις εκατοντάδες χιλιάδες αρρώστων και ως τώρα (τέλη Μαΐου) 100.000 νεκρών!

Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τον Τραμπ από τις αρχές Ιανουαρίου, μα ο ΠΟΥ τον είχε ειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο 2019, για την ασθένεια που αναπτυσσόταν σε επιδημία. Στα τέλη του Ιανουαρίου ένας σύμβουλος του Λευκού Οίκου προειδοποιούσε με υπόμνημα για νεκρούς πάνω από 500.000!

2. Τι έκανε ο πορτοκαλοκέφαλος πρώην τηλεοπτικός ηλίθιος και κτηματομεσίτης που βρήκε μια μυθώδη περιουσία έτοιμη;

Τίποτα σχετικά με τον φονικό ιό που διείσδυσε στη χώρα του.

Μα πήγε τον Ιανουάριο για γκολφ 9 φορές. Τον Φεβρουάριο πήγε μόνο 3 φορές· μα επισκέφθηκε το Μαρ-α-Λάγκο, το πιο χλιδάτο κλαμπ στο Παλμ Μπιτς Φλόριντα, 3 φορές· έκανε 4 προεκλογικές ομιλίες σε μεγάλα γήπεδα με χιλιάδες συνωστισμένους και παρευρέθηκε σε 3 γλέντια για συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του καμπάνια.

Την ίδια εποχή ο άλλος υποψήφιος για την Προεδρεία, ο Μπάιντεν ζητούσε να ερευνήσουν Αμερικανοί επιστήμονες την επιδημία, μα ο Τραμπ επαινούσε ακατάπαυστα την Κίνα κι εγκωμίασε στο πρώτο του τουίτ εκείνων των ημερών τον Κινέζο ηγέτη Σι ενώ σε 15 ομιλίες του εξέφραζε την εμπιστοσύνη του (!!!) στους χειρισμούς των Κινέζων ιθυνόντων.

3. Υπό τον Ομπάμα η Αμερική ηγήθηκε του επιτυχημένου αγώνα κατά του αμείλικτου Έμπολα και της επιτυχημένης προσπάθειας οικονομικής ανάκαμψης μετά την τρομερή κρίση (2008).

Ο Τραμπ απουσιάζει από όλες τις παγκόσμιες προσπάθειες για το περιβάλλον, για την οικονομία και τώρα για την υγεία. Όπως είναι γνωστό, έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί τον ΠΟΥ όπως και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς.

Συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα και χυδαία και απειλεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ με κλείσιμο και διώξεις αν τολμήσουν να επιδείξουν στους Αμερικανούς πολίτες την ψυχασθενική ψευδολογία του. Εξαπολύει κατηγορίες κατά πάντων (και κυρίως των Κινέζων) με τον πιο ηλίθιο τρόπο, κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για fake news και συνωμοσίες. Ένα φεγγάρι μάλιστα έλεγε πως οι αριθμοί των νεκρών (που τότε ήταν κάτω από 5.000) διογκώνονταν για να τον βλάψουν προεκλογικά!

Αυτό το παρδαλό, χυδαίο, αμόρφωτο αποκύημα του Αμερικανικού προσοδισμού και καπιταλισμού, δεν σκέφτεται τίποτα παρά μόνο πώς να επανεκλεγεί (και φυσικά, να κάνει πραγματικά πολύ περισσότερα λεφτά: σε αυτό αποβλέπει το σύνθημά του MAGA = Make America Great Again).

4. Τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στις 20/1/20 και τον Φεβρουάριο οι πρώτοι νεκροί. Ο Τραμπ και το τσούρμο των ακολούθων του, η πανίσχυρη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπνοβατούσαν σε αδράνεια και άγνοια για να μένει ευχαριστημένος ο εκτρωματικός πρόεδρος που έλεγε κι έκανε τα πάντα για να καθησυχάσει τον λαό και τους χρηματιστές: πρόκειται για «γριπούλα», έλεγε, «όλα υπό έλεγχο»!

Ενώ οι νεκροί σε μια μέρα (15/3) πέρασαν τις 3.000!

Δεν έδωσε συλλυπητήρια στους συγγενείς αυτών των νεκρών. Δεν ζήτησε συγνώμη για την σκληρόπετση αδιαφορία του. Απουσίασε από την συνεργασία πολλών αρχηγών κρατών και τη στήριξή τους στον ΠΟΥ και συνεχώς τώρα (Απρ-Μάης) επαινεί τον εαυτό του για τα μέτρα που εκείνος πήρε (σύσταση να κάνουν οι πολίτες ενέσεις με αντισηπτικά και απολυμαντικά)!

Προφανώς οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μεγάλη παρακμιακή κατρακύλα και μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού πρέπει να έχουν βλακέψει βαθύτατα για να ανέχονται ένα τέτοιο έκτρωμα στο πηδάλιο της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *