Διεθνή ενσταντανέ κορωνοϊού

Διεθνή ενσταντανέ κορωνοϊού

1. Πότε θα μάθουμε άραγε πόσοι μετανάστες στα σύνορα του Έβρου στην τουρκική πλευρά άρπαξαν τον ιό έτσι που οι Τούρκοι φύλακες να τους απομακρύνουν από την περιοχή και να κάψουν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους.

Στις 28 Μαρτίου υπήρχαν 5.500 κρούσματα στη γειτόνισσά μας και 92 νεκροί σε 3 βδομάδες, ενώ αρχές Μαρτίου δεν υπήρχε κανένα κρούσμα δήλωναν – διότι τα όποια κρούσματα τα περνούσαν για γρίπη χειμωνιάτικη!

Και ξαφνικά παρακολουθούμε στις ειδήσεις από την Τουρκία, ανθρώπους να καταρρέουν στον δρόμο χωρίς να ξέρουμε τις αιτίες. Κανείς όμως δεν τους πλησιάζει μα όλοι περνούν αδιάφορα και βιαστικά. Και τα σώματα μένουν σωριασμένα…

Παραδόξως σαν τον Τραμπ, ο Ερντογάν, χωρίς να χάνει την αλαζονεία του, μιλά για επιστροφή σε ανάκαμψη και κανονικότητα σε λίγες βδομάδες. Και θα λογαριαστεί με Ελλάδα και ΕΕ καθώς θα αφήνει τους μετανάστες πάλι να ξεχυθούν στα σύνορα. Μιμείται τον Τσίπρα ή ο Τσίπρας εκείνον!

2. Ο Μπόρις Τζόνσον, που βαυκάλιζε τους Βρετανούς με το μίγμα των μαλθουσιανών, δαρβινικών και ναζιστικών αντιλήψεων, βρέθηκε ο ίδιος θετικός στον ιό (27/3). Άλλαξε πολιτική πλεύση καθώς η Βρετανία άρχισε να βράζει. Συνήλθε μα δεν μοιάζει να έμαθε πολλά χρήσιμα πράγματα.

Τώρα δίνει αντιφατικά μηνύματα – και να παίρνουν μέτρα ασφαλείας και να μην ενώ

οι στατιστικές κρουσμάτων και θανάτων έχουν ξεπεράσει τη Γαλλία και αυξάνονται ραγδαία. Διότι χάθηκαν πολλές πολύτιμες βδομάδες δίχως μέτρα επιτρέποντας στον ιό να εξαπλωθεί παντού σε νότο και βορρά αδιακρίτως.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εγκληματική κυβέρνηση – και ας μην το αναγνωρίζουν ή αναφέρουν οι πολλοί. Διότι το καθήκον οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες και όχι να αποφασίζει ερήμην τους να θυσιάζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες για να ζήσουν δήθεν οι άλλοι.

Αυτό έκαναν οι Χίτλερ και Στάλιν…

Ο Τραμπ στις ΗΠΑ δίχως τις θεωρίες του Bojo φέρθηκε με τον ίδιο ανεύθυνο, υπερφίαλο κι εγκληματικό τρόπο. Και τώρα κρύβεται συνεχώς πίσω από ψέματα….

3. Στην Ισπανία, η οποία ξεπέρασε την Ιταλία, ξεπέρασε και τα θύματα στην Κίνα. Στην αρχή απορείς πώς, μετά το παράδειγμα προς αποφυγή της Ιταλίας, μια χώρα να μην αποφεύγει τις παραβλέψεις της Ιταλίας η οποία ήταν πρώτη και αμάθητη και κάπως δικαιολογείται.

Και ξαφνικά μαθαίνεις δυο συνταρακτικά ενσταντανέ γεγονότα.

Σε κάποιο γηροκομείο οι ανήμποροι ηλικιωμένοι παρατήθηκαν από τους φροντιστές τους και πεθαίνουν έρημοι και αβοήθητοι! Παράξενες αξίες!

Και συνεχίζουν. Σε μια νότια πόλη μια ομάδα νεαρών παίρνει με τις πέτρες ασθενοφόρο που μετέφερε ηλικιωμένους άρρωστους με τον ιό σε νοσοκομείο της περιοχής. Ήταν εξοργισμένοι διότι δεν μπορούσαν, εν μέσω πανδημίας, να προωθήσουν τα λαθραία τους – τσιγάρα και χασίς.

Κι έτσι καταλαβαίνει κανείς γιατί ο κορωνοϊός κάνει τώρα θραύση στην Ισπανία. Δεν υπάρχει σεβασμός για τους μεγαλύτερους. «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου».

Μα όλοι παντού χαλαρώνουν τους περιορισμούς ενώ ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως ο ιός μπορεί να μείνει για πολύ καιρό και στη Γερμανία ανεβαίνουν πάλι τα θύματα μετά την πρόσκαιρη ανακούφιση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *