Κορωνοϊός και πολιτικές εμμονές (2)

Κορωνοϊός και πολιτικές εμμονές (2)

1. Σε προηγούμενο άρθρο έγραψα τα βασικά για τη φοβερή αντίληψη πως το κράτος πρέπει να φροντίζει σχεδόν για όλα. Και είναι “φοβερή” διότι είναι ισχυρή και διάχυτη στη νοοτροπία όλου του κόσμου, αλλού πολύ, αλλού κάπως λιγότερο.

Η ναρκωτική αυτή αντίληψη επικρατεί διότι την διέσπειρε περίτεχνα η προπαγάνδα του μαρξισμού στις διάφορες εκδοχές της επιφέροντας μια πανδημία μαλάκυνσης μυαλού έτσι που οι μάζες να μη θέλουν ευθύνη προσωπική μα να ρίχνουν το φταίξιμο για τα δεινά τους σε άλλους και να περιμένουν αρωγή από άλλους.

Κι έχουμε αφενός τους διεφθαρμένους δημαγωγούς που κοιτάζουν πώς να επωφεληθούν πολιτικά από οποιαδήποτε περίσταση, τους άλλους επιτήδειους που θέλουν να επωφεληθούν χρηματικά με διάφορες μορφές αισχροκέρδειας και τις εκμαυλισμένες μάζες που παραπλανιόνται τόσο εύκολα και πιστεύουν πως οι λαϊκιστές πολιτικάντηδες θα τους δώσουν τα πάντα εκτός από την αξιοπρέπεια της προσωπικής υπευθυνότητας.

2. Το βλέπουμε και στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού από τους αριστερούς και τα τρομογόνα τρολ τους στα ΜΜΕ και σόσιαλ μίντια να επικρίνουν την κυβέρνηση (την οποία εγκωμιάζουν όλες οι χώρες), την ΕΕ για ανικανότητα (ξεχνώντας τη δική τους εγκληματική αμέλεια στις πλημμύρες και πυρκαγιές) και τον “καπιταλισμό” – ενώ οι ίδιοι είναι φανταχτερές ενσαρκώσεις του!

Έγραψα για τις αρλούμπες των τσιπριστών – Τσίπρα, Παπαδημούλη, Δούρου, Τόσκα και άλλων: “η κυβέρνηση ολιγωρεί· θα τους ξεμπροστιάσουμε αργότερα· φταίνε οι πλούσιοι”…

Έγραψα για την αισχρή παραπλανητική δήλωση του Τσίπρα (25/3/2020) πως η κυβέρνηση “οφείλει χωρίς καμιά περαιτέρω ολιγωρία και καθυστέρηση να στηρίξει αποφασιστικά τη δημόσια υγεία”.

Ενώ ξέρει πολύ καλά αυτός ο μεγαλύτερος διαστρεβλωτής των γεγονότων πως ούτε αμέλεια, ούτε καθυστέρηση ούτε αναποφασιστικότητα έχει επιδείξει ο Μητσοτάκης.

3. Υπάρχει κι ένα άλλο άρθρο στα ΝΕΑ (in.gr στο Διαδίκτυο) από κάποιον Θοδωρή Λαπαναΐτη “Κορωνοϊός: Τα περιοριστικά μέτρα δεν αρκούν – Οι κυβερνητικές ολιγωρίες για τη θωράκιση του ΕΣΥ”.

Αυτός πρέπει να ανήκει στη φατρία των αριστερών ή/και επιτήδειων κερδοσκόπων διότι θέλει πρόσθετο εξοπλισμό του δημοσίου συστήματος Υγείας με επίταξη όλων των απαραίτητων μέσων που βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να λειτουργήσουν και αυτά στο πλαίσιο του κρατικού σχεδιασμού. Θέλει επίσης ταχύτατη ενίσχυση με κατάλληλο προσωπικό στο δημόσιο σύστημα. Αν αυτά χρειάζονται, θα πρέπει να γίνουν προτού παρουσιαστεί κραυγαλέα η ανάγκη.

Δεν του αρέσει καθόλου που η κυβέρνηση και ο κάθε Τσιόδρας ζητούν από τους πολίτες να δείξουν ευθύνη και να ακολουθούν τις οδηγίες που επανειλημμένα, καθημερινά δίνονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.

“Μείνετε σπίτι… Έξω φοράτε γάντια και μάσκες… Κρατάτε 1,5 με 2 μέτρα απόσταση… Απευθύνεστε στον γιατρό σας, στον ΕΟΔΥ…” κλπ.

Μετά επικαλείται μια ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ που παραπονιέται για δύσκολες συνθήκες κι ελλείψεις στο ΕΣΥ.

4. Οπωσδήποτε θα υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και υλικών στο ΕΣΥ. Και οπωσδήποτε θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Ήδη πάρθηκαν ορισμένα μέτρα. Τον χειμώνα επιτάχθηκαν 80 θέσεις σε εντατικές ιδιωτικών νοσοκομείων για την επιδημία γρίπης και πρόσφατα προστέθηκαν άλλες 50 για θύματα του ιού. Εγκρίθηκαν κοντά 2.300 προσλήψεις και ως τις 26/3 είχαν προσληφθεί πάνω από 1.700.

Ας μην ξεχνάμε πως το ΕΣΥ με τις αρετές και τις ελλείψεις του (νοσοκομεία με γιατρούς μα δίχως μηχανήματα, και άλλα με μηχανήματα μα δίχως γιατρούς) είναι δημιούργημα προηγούμενων κυβερνήσεων και η τελευταία, του κ. Τσίπρα, δεν έκανε και πολλές βελτιώσεις, παρά τους κομπασμούς του κ. Πολάκη, συγγενής του οποίου είχε μπλέξει σε σκάνδαλο νοσοκομείου.

5. Αν ο Θ. Λαπαναΐτης έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες που νοσούν και για τους δεινοπαθούντες γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, ας γράψει μια έκκληση στους πλούσιους Συριζαίους να κάνουν δωρεές στο ΕΣΥ. (Περίμεναν τον Μητσοτάκη και την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσφέρουν τον μισό μισθό τους για να βγει ο Τσίπρας και να καλέσει τους δικούς του βουλευτές να δώσουν αναγκαστικά τον μισό μισθό τους.)

Ναι, έχουμε μια “μακάβρια λίστα” με νεκρούς, που θα αυξηθούν, μα μην ξεχνάμε τους 24 «μακάβριους» θανάτους στις πλημμύρες στη Μάνδρα και τους 102 στην πυρκαγιά στο Μάτι, όταν δεν υπήρχε καμιά κρίση, μόνο αμέλεια εκ μέρους των ιθυνόντων – Τσίπρα, Δούρου, Τόσκα κλπ – και μετά άγαρμπη συγκάλυψη και ξεδιάντροπη απόσειση ευθυνών.

Όσες επιτάξεις θέσεων κι αν κάνει το κράτος, όσους κι αν προσλάβει, την τελική ευθύνη την φέρουν οι πολίτες. Μόνο αν αυτοί εφαρμόσουν όλες τις οδηγίες δεν θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα. Κάποιοι προτιμούν να πεθάνουν από τον ιό παρά να χάσουν κάποια συνήθεια ή απόλαυση. Αν οι πολίτες δεν προσέχουν, όμως,  τα κρούσματα θα πληθύνουν και κανένα ΕΣΥ δεν θα ανταπεξέλθει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *