Ψ4: Οράματα και ονειροπολήματα

Ψ4: Οράματα και ονειροπολήματα

1. Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά και Νέα Ζωή, Νέα Εποχή, Νέος Άνθρωπος!

Επί μήνες νωρίτερα σκέφτεσαι τις κακές συνήθειες που θα πρέπει κάποια ώρα επιτέλους να αλλάξεις. Το έχεις κάνει πολλές φορές δίχως εκείνο το αίσθημα ικανοποίησης που φέρνει το επιτυχές αποτέλεσμα. Μα δεν πειράζει. Τώρα, εφέτος, είσαι πανέτοιμος για το νέο ξεκίνημα.

Και όντως ξεκινάς – να κόψεις το τσιγάρο, ειδικά τώρα που λένε πως αρέσει στον κορωνοϊό, να κόψεις τον πολύ καφέ και τα τηγανητά. Κακά τα ψέματα! Α, ναι, να κόψεις και τα ψέματα. Όχι τόσο αυτά που λες στους άλλους από την Εφορεία ως και την/τον σύζυγο και την πεθερά. Τα ψέματα που λες στον εαυτό σου.

2. Δεν γράφω για τους τύπους Πολάκη και τον νεότερο καραγκιόζη κ. Ηλία Γρηγόρη (πρώην υποψήφιο βουλευτή των τσιπριστών) που εκπροσωπεί ότι χυδαιότερο έχει να επιδείξει το αθάνατο Έθνος των Ελλήνων.

Γράφει σε άπταιστα ελληνικά του τσιπρισμού: “Ο μαλάκας που το παίζει πρωθυπουργός … Ο ΜΑΛΑΚΑ-ΑΔΩΝΙΣ θα παραιτηθεί άραγε, μετά τις παπαριές… Βαρέθηκα να ακούω τις χωροφυλακίστικες μαλακίες του Χαρδαλιά…”

Τι να γράψεις για τέτοιους ευφραδείς αυτιστικούς; Είναι μια μειοψηφία που δυστυχώς αυξάνεται…

Αυξάνεται διότι ο ιός μιας ανίατης άνοιας από δεκαετίες προσβάλλει και τους διανοούμενους που τρέχουν στις γλιστερές επιφάνειες της ονειρικής καθημερινότητας και νομίζουν πως η εξελικτική διαδικασία και οι αστερισμοί (ίσως και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των υπουργών Παιδείας και οι κοινοτοπίες των ιεραρχών περί φωτός που διαλύει τις σκοτεινιές) θα οδηγήσουν το θεϊκό μας Έθνος, ίσως και την ανθρωπότητα, σε νέα, υψηλότερα επίπεδα πολιτισμού.

Όταν περάσει η κρίση της πανδημίας.

3. Τίποτα δεν θα αλλάξει από την παλαιότερη (δηλαδή προ-κορωναϊκή) ζωή με τις βολικές συνήθειές της.

Θυμάμαι τα άρθρα των πανεπιστημιακών που ξεχείλιζαν από αισιοδοξία για την αυτογνωσία στην οποία οδηγούνταν οι Έλληνες, όταν πλέον παραδεχτήκαμε πως είχαμε χρεωκοπήσει.

Η κρίση της οικονομίας θα ανατάραζε την κοινωνία. Οι πολίτες θα συνειδητοποιούσαν τα σφάλματα και τις αμαρτίες τους και θα μετανοούσαν. Έρχονταν την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι να βοηθήσουν την κρατική ανικανότητα 150 ετών και οι φωστήρες Δημόσιοι Υπάλληλοι τους έπαιρναν με τις πέτρες και τα σάπια λαχανικά και τις σάπιες βρισιές.

Έτσι και τώρα…Νέος κόσμος, γενναίος και θαυμαστός μετά την πανδημία, καθώς θα ξεμανταλωθούμε και θα ξαναβρούμε τις ελευθερίες μας. Όλα καινούρια και λαμπρά!

4. Και πως θα ζήσουμε δίχως τα γνωστά και οικεία μας;…

Μάλλον τίποτα δεν θα αλλάξει, όμως, εκτός και αν είναι για πιο κάτω στο ασυνάρτητο, στο παράλογο και στο χυδαίο.

Θα έχουμε τον τσιπρισμό που θα μεταδοθεί και στην ΝΔ. Θα έχουμε τους Ηλίες Γρηγόρηδες, τους Κυρίτσηδες και τους Πολάκηδες στον κόσμο των πολιτικάντηδων και μάλιστα επαναληπτικά κλωνοποιημένους… Θα έχουμε και τα βεγγαλικά των μολότοφ. Και τους ναρκέμπορους και τους νονούς… Θα έχουμε τις επαναστάσεις του Ρουβίκωνα και των άλλων ανθρωπιστών που νομίζουν πως η βία και το βρίσιμο δείχνουν αξιοσύνη και λεβεντιά.

Κουράγιο! Η επόμενη μέρα ήρθε!

Μπορεί να μας λυπηθεί ο Θεός μα μετά από τόση λύπηση πολύ το αμφιβάλλω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *