Τις πταίει 2020;

Τις πταίει 2020;

1. Αυτές τις κρίσιμες κι επικίνδυνες μέρες δεν είναι παντελώς άσχετο να στρεφόμαστε πού και πού σε άλλα θέματα, ιδίως μερικούς λαμπρούς μας πολιτικάντηδες και τα καμώματά τους. Κάποιος, λένε, επέλεξε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Κάποιος συμφώνησε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Κάποιος αποφάσισε λαθεμένα να στηθούν τρεις κάλπες Μάιο – Ιούλιο 2019. Κάποιος αποδέχθηκε την πρόκληση του Μητσοτάκη να έχουν οι Ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ποιος;

Αυτός ο “κάποιος” πουθενά στις 84 σελίδες του Απολογισμού του Σύριζα για την εκλογική του πανωλεθρία το 2019 δεν κατονομάζεται.

Ο Απολογισμός έχει συνταχθεί από τρεις πρωτοκλασάτους – Αριστείδη Μπαλτά, Γιάννη Δραγασάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Και οι τρεις ήταν παρόντες εξαρχής στην εκλογική νίκη του Σύριζα το 2015 και οι τρεις κατείχαν υπουργικούς θώκους στην τσιπρική κυβέρνηση.

Μα δεν γνωρίζουν “τις πταίει…”

2. Όλη η ανεντιμότητα, ανευθυνότητα και ανικανότητα των τσιπριστών αναδεικνύεται ανάγλυφα σε αυτό το βλακώδες κείμενο που έρχεται με τόση καθυστέρηση και δίχως ουσιαστική ανάλυση.

Βλέπουν τώρα ότι είχαν αυτοί οι φωστήρες της μαρξιστικής μωρίας την πεποίθηση πως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος θα ξεσηκώνονταν μαζί τους ενάντια στις πολιτικές της Ευρωζώνης (Madame Merkel, go home!) Επίσης, πως η συγκατοίκηση με τους Ανέλληνες του Καμμένου έπρεπε να είχε τερματιστεί πολύ νωρίτερα! Έτσι λένε.

Πόσο άσχετοι ήταν με την πραγματική πολιτική; Το έχουν άραγε συνειδητοποιήσει; Αμφιβάλλω, παρά τις όποιες “αυτοκριτικές”.

Διότι απουσιάζουν ουσιαστικά στοιχεία: πραγματική αναγνώριση της ανικανότητας του “χαρισματικού” απατεώνα κ. Τσίπρα· πραγματική ντροπή για τα αίσχη που έκαναν· πραγματική μεταμέλεια για το όνειδος που μας φόρτωσαν.

3. Έχουν όντως αντιληφθεί πως το 70% των τσιπριστών ψηφοφόρων συμφωνούν με την αυστηρή πολιτική του Χρυσοχοΐδη για την επιβολή της τάξης και ανοικοδόμηση της ασφάλειας;

Πολύ αμφίβολο, αφού οι τσιπρικοί τσαρλατάνοι σπεύδουν σε κάθε περίσταση να συμπαρασταθούν και να εξυμνήσουν τους αγώνες των ανεγκέφαλων μασκοφόρων χούλιγκαν που καίνε και καταστρέφουν και απειλούν ανθρώπους και θεσμούς. Πολλοί θεωρούν πως όλα αυτά δεν είναι “τρομοκρατία” και πως θα έπρεπε μάλλον να ανιχνευθούν τα αίτια που κάνουν αυτούς τους πολίτες να “διαμαρτύρονται” (ενίοτε “δυναμικά”)!

Ευτυχώς υπήρξε και μια μοναχική φωνή που έριξε μια προειδοποιητική βολή. Την Τετάρτη 12/2/20 στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής είπε πως “ο Σύριζα έχει χαρακτηριστικά αρχηγικού κόμματος”· μετά πρόσθεσε “Βεβαίως κι έχει ευθύνες ο πρόεδρος, γιατί έχει ένα μεγάλο μέρος στη χάραξη της πολιτικής”.

Υπάρχει άραγε άλλος χαρισματικός χασομέρης να τον αντικαταστήσει;

Αυτά όλα τώρα περνούν μάλλον αδιάφορα καθώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός και οι άνθρωποι παίρνουν προφυλάξεις ή όχι, υπακούοντας τις υγειονομικές οδηγίες ή όχι. Δυστυχώς η ανευθυνότητα που πολλοί επιδείχνουν με συνεστιάσεις, εκδρομές, επισκέψεις σε ναούς χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο διασποράς του ιού είναι από τις χειρότερες τάσεις της ένδοξης φυλής μας ανά τους αιώνες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *