E1415: Πόσο εύκολα θα καταληφθεί το Κίεβο; (2)

E1415: Πόσο εύκολα θα καταληφθεί το Κίεβο; (2)

O Πούτιν στέλνει πρόσθετες δυνάμεις: τώρα χρησιμοποιεί και Σύριους, πάλι Μουσουλμάνους, για να σφαγιάσει ξαδέρφια Χριστιανούς. Θα ρίξει και χημικά; Πολύ πιθανόν. Για να φωνασκούν τα φερέφωνά του περί βιολογικών εργαστηρίων σκόρπιων στην Ουκρανία υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, ναι, μάλλον ο ίδιος, ακολουθώντας τη στρατηγική του Χίτλερ, θα τα χρησιμοποιήσει κι έτσι καταγγέλλει τους εχθρούς του πρώτα! Άλλωστε, έχουν οι εκτελεστές του σκοτώσει πάρα πολλούς με διάφορα δηλητήρια.

Μα υπάρχει μια άλλη άποψη, μια άλλη διάσταση για την οποία ο ίδιος δεν γνωρίζει πολλά ούτε μπορεί, βυθισμένος όπως είναι στην υλιστική μεγαλομανία του, να κατανοήσει.

Το ανθρώπινο πνεύμα.

Το ηθικό του αληθινού ανθρώπου που μάχεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του εαυτού του, των παιδιών του και του έθνους του. Αυτό δεν έχει σχέση με αριθμούς και υπεροπλία μόνο. Οι Ουκρανοί πολεμούν για την ίδια την ύπαρξή τους.

Ναι, οι Ρώσοι έχουν υπεροπλία και ρίχνουν στη μάχη εκατοντάδες επαγγελματίες φονιάδες (Σύριοι, Τσετσένοι, Wagner, Αφρικανούς τώρα και, διαβάζω, εγκληματίες βαρυποινίτες). Μα είναι και τα στρατολογημένα παιδιά που δεν ξέρουν πού βρίσκονται και γιατί πολεμούν στην ξένη χώρα. Και οι προμήθειες, φαγητό, πολεμοφόδια, καύσιμα, δεν παρέχονται τόσο εύκολα λόγω ανοργανωσιάς και διαφθοράς. Έτσι τα Ρωσάκια παραδίδονται μόλις αντικρύσουν τους Ουκρανούς. (Πολλοί έχουν φύγει στη Γεωργία και, δουλεύοντας εκεί στα χωράφια, περιμένουν να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να γυρίσουν. Και λένε πόσο καλοί είναι οι Γεωργιανοί και πόσα ψέματα προπαγανδίζουν εναντίον τους τα ρωσικά ΜΜΕ!

Οι Ουκρανοί μάχονται για τα χωράφια και τα μαγαζιά και τα εργοστάσιά τους – όχι μόνο τα σπίτια τους. Δεν είναι μόνο η ζωή των ίδιων, της οικογένειας, των συμπατριωτών και των ζωντανών τους. Είναι η ταυτότητά τους και ύπαρξή τους ως έθνος, τώρα μάλιστα εντελώς ξεχωριστό από τους τρισάθλιους Ρώσους.

Ας βομβαρδιστεί, ας ισοπεδωθεί το Κίεβο και όποια άλλη πόλη . Οι στρατιώτες και κάτοικοι, όσοι απομείνουν, θα συνεχίσουν να πολεμούν.

Το Στάλινγκραντ, κατεστραμμένο από τους χιτλερικούς εισβολείς τέλη του 1942 (κύρια φωτο). Κι όμως εδώ η ρωσική αντίσταση μέσα από τα ερείπια άρχισε να διώχνει τους κατακτητές! Το λησμόνησαν όμως τώρα οι Ρώσοι και καταστρέφουν πόλεις: η Μαριούπολη έγινε σκόνη, δεν υπάρχει πια!

Οι Ρώσοι είναι χαμένοι. Πολλοί νεαροί νομίζουν πως κάνουν γυμνάσια! Πολλοί δεν ξέρουν πού βρίσκονται! Όπως λένε τα αιχμαλωτισμένα παιδιά. Οι μισθοφόροι, βέβαια, πολεμούν για τα λεφτά. Διαβάζω πως η εκστρατεία κοστίζει $ 20 δις την ημέρα και ο Πούτιν εκλιπαρεί βοήθεια από τους Κινέζους – χρηματική και οπλική! Η οικονομία του αρχίζει να γονατίζει καθώς οι κυρώσεις σφίγγουν και σφίγγουν και σφίγγουν με κάθε μέρα που περνά. Οι μαντρωμένοι και φιμωμένοι υπήκοοί του, τα εκατομμύρια των κοινών μαζών, σύντομα θα πεινάσουν, χωρίς να τους πολιορκεί και να τους βομβαρδίζει κανένας. Σύντομα και οι Ρωσίδες μανάδες θα θρηνούν καθώς θάβουν τους γιους τους που πέθαναν για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία ενός αλαζόνα δικτάτορα.

Στα αριστερά ένας λειτουργικός εκτοξευτήρας θερμοβαρικών πυραύλων με αρκετά εφόδια που, όπως και το τελευταίας τεχνολογίας άρμα δίπλα του, εγκαταλείφθηκε από τον ρωσικό στρατό (14/3) και τώρα είναι στα χέρια των Ουκρανών.

Οι Ουκρανοί πολεμούν δωρεάν και δίνουν την ανάσα και τη ζωή τους. Χάρη στον πρόεδρό τους Ζελένσκι, κατάλαβαν πως αυτή είναι η καλύτερή τους ώρα, η ώρα που γράφουν Ιστορία και γεννιέται ξανά το έθνος τους ισχυρότερο. Ναι, υποφέρουν, ιδίως οι άμαχοι και ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Μα είναι η ηρωική τους ώρα για την οποία θα γραφτούν τραγούδια, ποιήματα και θέατρο, που θα δημιουργήσουν τη βάση της αναγεννημένης κουλτούρας τους – με άξονα, με βάση, τον ηρωισμό, την αλληλεγγύη, την αυτοθυσία.

Ναι υπάρχουν και τα χρήματα. Ο Πούτιν νικά μα χάνει και φτωχαίνει. Οι Ουκρανοί δέχονται όλη την ώρα δωρεές όπλων, φαρμάκων και χρημάτων από όλα τα πολιτισμένα έθνη.

Κρίμα που δεν πάνε και αυτοί, επίσημα πια, όχι μόνο λίγοι εθελοντές, να πολεμήσουν στο πλάι τους να δείξουν λίγη μεγαλοψυχία και να κερδίσουν λίγη δόξα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *