Κορωνοϊός, κινητά και κάπνισμα

Κορωνοϊός, κινητά και κάπνισμα

1. Όχι δεν έχουν καμιά σχέση αλλά μια σύντομη συγκριτική εξέταση δείχνει πόσο αρρωστημένα είναι τα μυαλά μας.

Το ίδιο ισχύει για άλλα φαινόμενα στη δημοκρατική Πολιτεία μας – όπως η χρήση του κινητού την ώρα της οδήγησης αυτοκινήτου, η αργία της Κυριακής καταναγκαστική και καταχρηστική, η απαγόρευση ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και πολλές άλλες “ιδιαιτερότητες” του πανηλίθιου έθνους μας.

Σε όλα τα παραπάνω φαινόμενα, οι αποφάσεις πάρθηκαν από δειλούς πολιτικάντηδες και των αριστερών και των δεξιών κομμάτων που εκβιάζονται από το πολιτικό κόστος και ορισμένες οργανώσεις ανήθικων συνδικαλιστών.

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε νωρίς κάποια ενημέρωση από την κυβέρνηση ή ανοικτή συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά.

2. Παρότι έχουν αναπτυχθεί πρακτικά μέσα για τη χρήση του κινητού από οδηγούς που να αφήνουν τα χέρια τουλάχιστον ελεύθερα για οδήγηση ενώ μιλούν στο κινητό, πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν και συνεχίζουν να κρατούν το κινητό στο αυτί. Μα ακόμα και με τα τεχνικά μέσα που αφήνουν ελεύθερα τα χέρια, κάθε οδηγός ξέρει πως η (κατά)χρηση του κινητού την ώρα της οδήγησης αποσπά την προσοχή του/της από τον δρόμο. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται.

Ενδιαφέρθηκε όμως να κρατά δια νόμου κλειστά καταστήματα πολλών κατηγοριών – εμπορικά, σουπερμάρκετ κλπ. – τις Κυριακές. Η ηλιθιότητα του μέτρου αυτού και των συνδικαλιστών που το υποστηρίζουν, φαίνεται ολοκάθαρα με το γεγονός πως χιλιάδες άλλα καταστήματα είναι ανοικτά: φούρνοι, περίπτερα, εστιατόρια, σινεμά, θέατρα, μινιμάρκετ κλπ. Στα νησιά δε και στα τουριστικά μέρη γενικά, όλα τα καταστήματα είναι ανοικτά κάθε Κυριακή εκτός του Πάσχα.

Γιατί αυτή η ιδιόρρυθμη, παράλογη προκατάληψη;

3. Παρόμοια προκατάληψη και κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο τριτοβάθμιο επίπεδο. Εδώ η ανοησία είναι αστρονομικών διαστάσεων.

Υπάρχουν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ιδιωτικά σχολεία παράγουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα και στις δυο βαθμίδες.

Για να ανταπεξέλθουν οι οικογένειες που στωικά στηρίζουν τα τρισάθλια δημόσια (=κρατικά) σχολεία κάνουν αναγκαστική χρήση φροντιστηρίων και ξοδεύουν τα μαλλιοκέφαλά τους, ίσως περισσότερα από όσα θα ξόδευαν σε ιδιωτικά σχολεία. Μα εδώ δεν είναι μόνο η απορρόφηση μαθημάτων, για να επιτύχουν τα παιδιά στις εξετάσεις, είναι και η κοινωνική πλευρά της διαγωγής. Στα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει κάποια έμφαση στην καλή συμπεριφορά. Στα δημόσια αυτή είναι ανύπαρκτη.

Όμως, δεν πρέπει για παντελώς ανεξήγητους λόγους να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Γιατί τώρα, το άλμα από το Λύκειο στο πανεπιστήμιο κάνει την ιδιωτική εκπαίδευση απορριπτέα και παράνομη, κανείς δεν μας εξηγεί.

Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, θεσμός σε όλη την προοδευτική πολιτισμένη Δύση, απαγορεύεται στο ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας!…

Πόση ηλιθιότητα κουρνιάζει εδώ;

4. Η υγειονομική θωράκιση κατά του κορωνοϊού αποδείχτηκε μια ακόμα μπαρούφα όπως τόσες άλλες κυβερνητικές εξαγγελίες περί “θωράκισης”. (Ας ελπίσουμε πως θα κρατηθούν τα σύνορα!)

Για να δούμε τώρα αν θα υπάρξουν έντονες ενέργειες να μην αφήνονται ανεμπόδιστοι να κυκλοφορούν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό μα δεν είναι ετοιμοθάνατοι.

Διότι επί χρόνια οι λατρευτοί μας καπνιστές αλώνιζαν εστιατόρια, καφενεία, μπαρ, ξενοδοχεία και δημόσιους κλειστούς χώρους εργασίας, καπνίζοντας. Και είχε αναπτυχθεί ένα τεράστιο οπλοστάσιο παραλογικών επιχειρημάτων για το δημοκρατικό τους αναφαίρετο δικαίωμα!

Ακόμα και όταν όλη η Ευρώπη το απαγόρευσε στους κλειστούς δημόσιους χώρους, εμείς εδώ τον χαβά μας.

Οι μη καπνίζοντες δεν έχουν δικαίωμα να μην προσβάλλονται από τα καπνιστά χνώτα των ασυλλόγιστων, σκληρόπετσων καπνιστών. Δεν γίνεται να χάνουν την πελατεία καπνιστών εστιάτορες και καφετζήδες.

Όλα τα πακέτα τσιγάρων και καπνού γράφουν ξεκάθαρα πως το κάπνισμα (ενεργητικό ή παθητικό) βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Εμείς τα νταούλια και τους ζουρνάδες μας για το δημοκρατικό δικαίωμα οι καπνιστές να δηλητηριάζουν τους άλλους!

5. Είναι μερικές ελληνικές ιδιαιτερότητες που αναπηδούν από μια βαθύριζη, αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία που δεν θέλει να αφήσει τους λογικούς και άριστους να οδηγήσουν το έθνος σε ανάπτυξη και προκοπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *