Κορωνοϊός: Τεθωρακισμένοι…

Κορωνοϊός: Τεθωρακισμένοι…

Ας μην ανησυχούμε.

Ναι, υπάρχει ο θάνατος – ακόμα και από αρρώστια. Και βέβαια υπάρχει ο φόβος του θανάτου που ξεπηδά ξαφνικά και σε παραλύει κι εσύ αναρωτιέσαι που στην ευχή κρυβόταν τόσον καιρό…

Ο φόβος χτύπησε σαν βιτσιά τη φίλη όταν έμαθε από τον κ. Κικίλια, τον υψηλόσωμο υπουργό μας Υγείας (πρώην άσο του μπάσκετ) πως η χώρα μας είναι οχυρωμένη ενάντια στον νέο εχθρό, τον ύπουλο και αδίστακτο COVID–19 ή κορωνοϊό.

Διότι τέτοιες υπουργικές διαβεβαιώσεις μόνο ανησυχία και ανασφάλεια προκαλούν. Διότι ακόμα και μεταφορικά οχυρωματικά έργα για ιούς είναι δύσκολο να φανταστούμε, ειδικά από τέτοιους υπουργούς που αδυνατείς να πάρεις στα σοβαρά.

Διότι, αν θυμάμαι καλά, ήταν ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης στην αείμνηστη κυβέρνηση Κωστάκη Κ. που το 2008 μας διαβεβαίωνε πως η οικονομία της χώρας ήταν θωρακισμένη απέναντι στην κατάρρευση της μακρινής αμερικανικής εταιρίας Λίμαν Μπράδερς. Και την επόμενη χρονιά μπήκαμε σε μια εθνική οικονομική κατάρρευση.

Ακόμα παλαιότερα ο Ριζοσπάστης του σταλινικού ΚΚΕ διαβεβαίωνε (με την αμίλητη ανοχή των σοσιαλιστών Πασόκων) πως η εξάπλωση του ραδιενεργού νέφους από το Τσερνόμπιλ ήταν αντισοβιετική προπαγάνδα! Όμως οι μετρητές άλλα έδειχναν.

Σοβαρά τώρα. Πιστεύει κανείς πως το σύστημά μας Υγείας και πρόληψης επιδημίας είναι αξιόπιστο; Και μάλιστα πιο αξιόπιστο από εκείνα της Ιταλίας και Γαλλίας;

Ή μήπως αρκεί το ότι ο υπουργός εξαγγέλλει πως είμαστε οχυρωμένοι. Αν θυμάμαι καλά και ο Δήμος Δάφνης ανακήρυξε την περιοχή αποπυρηνικοποιημένη κι επομένως απρόσβλητη από ραδιενέργεια.

Από την άλλη, μπορεί εμείς να έχουμε κάποιο νέο νερό Καματερού ή ο κ. Βελόπουλος να έχει ήδη εφοδιαστεί και να διαθέτει αντι-κορωνοϊκή θωράκιση με ειδικά μαντζούνια!

Για την ώρα, η επιδημία δεν προχωράει με τρομακτικό ρυθμό στη χώρα μας.

Θα δούμε. Για την ώρα ας ελπίζουμε ήσυχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *