Kυβέρνηση που δεν εκβιάζεται (2)

Kυβέρνηση που δεν εκβιάζεται (2)

Αφορμή για το άρθρο αυτό είναι άρθρο του κ. Τρουπή στην κιτρινάδα Liberal του κου Μαυρίδη που αντικαθρεφτίζει από τα δεξιά της αναρχοαριστερές κιτρινάδες – με φωτεινή εξαίρεση τον κ. Μουμτζή που, συμπτωματικά, δεν είναι δημοσιογράφος μα γράφει εξαίρετα άρθρα με σπάνια οξυδέρκεια και λογική.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκβιάζεται», είναι ο τίτλος που επέλεξε ο αρθρογράφος. Και αφού παραδέχεται στην πρώτη παράγραφο πως οι χειρισμοί θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί και πως το θέμα το άνοιξε η κυβέρνηση «με υπαιτιότητα της», προχωρεί να «εξηγήσει», μάλλον όμως να καλύψει τη γύμνια του βασιλιά με ανύπαρκτο μανδύα. Μα δεν λέει ποιοι χειρισμοί θα ήταν καλύτεροι!

Ουσιαστικά με όλη την κουφότητα των ψευτοφιλελεύθερων προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με σοφιστείες που ξεπερνούν σε ανοησία και τους κομμουνιστές. Ο τσιπρισμός, όπως έγραψα, είναι μαινόμενα μεταδοτικός και οι Νεοδημοκράτες τον κόλλησαν και νομίζουν πως πρέπει να υπερτερούν σε παραλογισμό.

Ο πρωθυπουργός, γράφει ο κ. Τρουπής, «πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων». Και ποια ήταν αυτή στην πράξη και όχι στις φαντασιώσεις και αυτοδικαιώσεις του κ. Τρουπή; Να διώξει πρώτα τον Θ. Ζαγοράκη, πρώην διάσημο ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας και νυν άσημο ευρωβουλευτή της ΝΔ (!), που απείλησε πως θα παραιτηθεί αν υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, και μετά να περάσει έναν καινούργιο νόμο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ δεν υποβιβάζεται (και η ξεχασμένη Ξάνθη)!

Έτσι περίλαμπρα ο Μητσοτάκης έδωσε καθαρό σήμα πως «δεν εκβιάζεται» – μα είναι πειθήνιος όμηρος του κάθε ολιγάρχη και κάθε αχαλίνωτου όχλου χουλιγκάνων (ποδοσφαιρόφιλων σε αυτή την περίπτωση).

Δηλαδή ο κ. Τρουπής με το τουπέ του φανφαρόνου ψευτοφιλελεύθερου, αμαυρώνοντας τον αληθινό φιλελευθερισμό με τις αριστερόστροφες σοφιστείες του, θέλει να μας πει πως παρά τις διακηρύξεις άλλων Νεοδημοκρατών βουλευτών και υπουργών, ο Μητσοτάκης δεν έλαβε υπόψη του τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα των Θεσσαλονικιών που υπενθύμιζαν πως αυτοί ψήφισαν τους βορειοελλαδίτες βουλευτές και πως θα δυσαρεστούνταν αυτοί οι λούμπεν όχλοι – όπως έχουν δυσαρεστηθεί τώρα όχι μόνο οπαδοί άλλων ομάδων μα και οι σιωπηλοί κεντροδεξιοί που παρατηρούν και κρίνουν τα τεκταινόμενα με πολύ διαφορετικά κριτήρια από τον κ. Τρουπή, που προσπαθεί να τετραγωνίσει έναν κύκλο πολιτικής αθλιότητας.

Το χειρότερο πράγμα είναι πως ο κ. Τρουπής δεν αντιλαμβάνεται πως με τέτοιες σοφιστείες δεν βοηθά να βελτιωθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε η Νεοδημοκρατική παράταξη που περιέχει τη μόνη βάσιμη ελπίδα για τη βελτίωση του έθνους.

Βελτίωση θα επέλθει μόνο όταν αλλάξουν τέτοια νοοτροπία οι Νεοδημοκράτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *