Πάλι μετανάστες

Πάλι μετανάστες

1. Το πρόβλημα δεν είναι «προσφυγικό» όπως λένε οι πολλοί αλλά «μεταναστευτικό». Πρόσφυγας είναι αυτός που, κάποτε νόμιμα ή συνήθως παράνομα, εισέρχεται πολιτικά κυνηγημένος από την εξουσία της χώρας του σε άλλη χώρα. Μετανάστης είναι αυτός που εισέρχεται σε μια χώρα ενώ δεν είναι πολιτικά κυνηγημένος όπως ο πρώτος.

Εμείς, λοιπόν, στην Ελλάδα έχουμε πολλούς μετανάστες – κι ελάχιστους πρόσφυγες εκ Τουρκίας. Αυτά τα θαλασσοδαρμένα μπουλούκια αξιολύπητων ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή ως το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές είναι μετανάστες που διακομίζονται με αδρή αμοιβή από Τούρκους (και μερικούς δικούς μας) «εμπόρους».

Έρχονται σε αναζήτηση καλύτερου οικονομικού μέλλοντος σε άλλη χώρα. Δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα όπως δεν ήθελαν να μείνουν στην Τουρκία ή την υπανάπτυκτη πατρίδα τους.

2. Τις δεκαετίες 1930 και 1950 πολλοί Έλληνες μετανάστευσαν στη Δύση (στις ΗΠΑ και στη μεταπολεμική αναπτυσσόμενη Γερμανία). Πήγαιναν εκεί όπου χρειάζονταν εργαζόμενοι για να βγάλουν λεφτά. Οι περισσότεροι εργάζονταν κι έκαναν λεφτά στηρίζοντας τις οικογένειές τους πίσω στην πατρίδα. Ήταν και μερικοί (ειδικά στη Γερμανία) που γκρίνιαζαν γιατί δεν ήθελαν να εργαστούν μα να έχουν όλα τα οφέλη των εργαζομένων.

Δεν ήταν αυτός ο χείμαρρος ανθρώπων που δεν ξέρουν τίποτα και κινούνται μόνο από ένα όνειρο για καλύτερη ζωή για καλούς μισθούς και δωρεάν ιατρική περίθαλψη και μόρφωση. Μα κι ένα πείσμα να μην αλλαξοπιστήσουν, να κρατήσουν τις μαντήλες τους τη γλώσσα τους και τα έθιμά τους.

Πολλοί δικοί μας γύρισαν με ή χωρίς λεφτά. Πολλοί έμειναν στη δεύτερή τους πατρίδα έχοντας λίγο ή πολύ πετύχει.

3. Η σύγκριση με τους δικούς μας μετανάστες είναι για να δούμε τη διαφορά και να κατανοήσουμε τη δυσχέρεια των ντόπιων.

Μια άλλη σύγκριση που γίνεται είναι με τους Αλβανούς (Ρουμάνους, Πολωνούς, κλπ.) της δεκαετίας 1990, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας και του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Τους Αλβανούς τους αφομοιώσαμε διότι και αυτοί ήρθαν για να δουλέψουν και να αφομοιωθούν – εκτός από τα εγκληματικά στοιχεία.

Οι Ανατολίτες (μουσουλμάνοι ως επί το πλείστον) είναι περαστικοί και δυσαρεστημένοι διότι θέλουν τις πλούσιες ευρωπαϊκές δημοκρατίες όπου, νομίζουν, θα βρουν παραδεισένια ζωή. Δεν θέλουν να ενταχθούν στην χώρα μας. Αυτό δηλώνουν τουλάχιστον 60%. Ίσως να μη θέλουν να ενταχθούν σε καμιά ευρωπαϊκή κοινωνία. Ίσως να θέλουν μόνο εύκολη εργασία και πολλά χρήματα.

Αλλά η παραμονή τους εδώ είναι για τους ίδιους πολύ δυσάρεστος καταναγκασμός. Είναι κατανοητό.

Είναι κατανοητό επίσης πως οι γηγενείς αισθάνονται πολύ άβολα νιώθοντας να απειλούνται.

Δεν είναι όμως κατανοητό η κυβέρνησή μας να μένει τόσο άβουλη και τόσο αναποτελεσματική σε αυτό το ζωτικότατο ζήτημα!

Τόσο δύσκολη είναι κάποια ενημέρωση στις διάφορες κοινότητες στην ηπειρωτική Ελλάδα, στους τοπικούς άρχοντες, για την ανάγκη να μοιραστούν οι μετανάστες έτσι που να μην επιβαρύνονται μόνιμα τα ακριτικά νησια;…

Αν υπάρξει πολιτικό κόστος, ας υπάρξει. Υπάρχει ήδη στα βεβαρημένα νησιά. Δεν ντρεπόμαστε καθόλου!…

1 Comment

  1. Κατά την άποψή μου, το μεταναστευτικό κύμα είναι απολύτως κατευθυνόμενο & με συγκεκριμμένη στόχευση προς ΕΛΛΑΔΑ & κατ' επέκταση προς Ευρωπη, διότι :
    1.καταστρέφει τον τουρισμό της νησιωτικής μας χώρας.
    2.ΟΙ φιλοξενούμενοι μετανάστες διαβοιώνουν μια απελπιστικά κακή διαμονή λόγω υπερβολικού συνωστισμού, κάτι, που θα έπρεπε να λειτουργίσει αποτρεπτικά, στο να εξακολουθούν να έρχονται εδώ.
    3.Ποιοί υποκοινούν τις διάφορες εξεγέρσεις τους?
    4.Πως είναι δυνατόν ένας μετανάστης να αρνείται να σιτίζεται με τα προσφερόμενα γεύματα , απαιτώντας να τους προσφέρεται ''menu'', αραβικό?
    5.Γιατί να επιλέγει να μεταναστεύσει κάποιος ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ, ενώ θα μπορούσε να μεταναστεύσει στις πλούσιες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου, που είναι ομόθρησκες,με ίδια έθιμα, νοοτροπία κλπ, όπου η γλώσσα τους είναι πολύ πιο κοντινή προς την δική τους & φυσικά το επίπεδο των εργασιακών αμοιβών είναι ιδιαίτερα υψηλό, μαζί & το επίπεδο ζωής???????
    Αυτό το ερώτημα, ενισχύεται, όταν όλοι γνωρίζουμε πως αυτές οι ΄πλούσιες , πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΚΟΛΠΟΥ, εισάγουν εργατικά χέρια από ΙΝΔΙΕΣ, κλπ & επιστημονικό / τεχνικό προσωπικό από όπου δει, με αδρές αμοιβές?
    Είναι επίσης γνωστό, πως τα στελέχη των τεχνικών εταιρειών που υλοποιούν τα ''παράξενα τεχνικά έργα ''΄των Αράβων Εμίριδων εκεί, αμοίβονται αδρά προκειμένου να καταφέρουν να υλοποιήσουν τα ονειρικά projects τους & να τα αποτυπώσουν σε μελέτες δυνητικά εφικτές στην υλοποίησή τους!
    ΑΡΑ, μήπως ο ηγέτης της γείτονος & η οικογένειά του έχουν ιδιαίτερους λόγος να περιφρουρούν & να κατευθύνουν την ροή των μεταναστών προς εμάς, πέραν των άμεσα οικονομικών οφελειών?
    Μήπως , ανάμεσα στους μετανάστες , υπάρχουν & κρυμμένοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος με συγκεκριμένα καθήκοντα ?
    Θυμίζω την πυρκαγιά στα μαστιχοχώρια της ΧΙΟΥ πρόπερσυ, τις πυρκαγιές στη βΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ & ΘΑΣΟ , επί διακυβέρνησης ΤΣΙΛΕΡ, που αποκαλύφθηκε αργώτερα προεκλογικά , από τον ηγέτη αντιπολιτευόμενου τουρκικού κόμματος κλπ, κλπ.
    Πάντως, ο ιδιαίτερα εύστοχος τρόπος με τον οποίο ο Πρωθυπουργός μας απέτρεψε τις πρόσφατες μεταναστευτικές ροές στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ, ξεσκέπασε τόσο τα σχέδια ''ΕΡΝΤΟΓΑΝ'', με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για την γείτονα, ΌΣΟ εξανάγκασε & τους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ εταίρους μας, στην υποχρεωτική θέση να αποδεχτούν τη στάση ''ΕΡΝΤΟΓΑΝ'', τοποθετούμενοι εις βάρος της πολιτικής του με καυστικότητα επαρκή, ώστε να τον ωθήσουν να τους φέρει μαζικά πίσω !
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *