Νεοδημοκρατική υπνοβασία

Νεοδημοκρατική υπνοβασία

1. Μια χώρα, ένας λαός που παράγει σε τόση αφθονία στην αντιπολίτευση, που συνολικά αριθμεί πάνω από 60%, τύπους σαν τους κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και την πολύφερνη κα Φώφη, σκέφτομαι τελευταία, αυτή η χώρα είναι μάλλον απίθανο να έχει σοβαρή κυβέρνηση.

Δεν αμφιβάλλω πως το νυν πλήρωμα του πλοίου που λέγεται Ελλάς είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο των τσιπριστών. Μα ούτε αυτοί οι καινούριοι δείχνουν να ξέρουν και να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, άλλα από τα συνηθισμένα του πελατειακού κράτους.

Ναι, χρωστάμε κάποια ευγνωμοσύνη για την κατάργηση του ασύλου και για τη στιβαρή καταπολέμηση της εγκληματικότητας από τον κ. Χρυσοχοϊδη που δεν κάνει πίσω. Ο κ. Βορίδης, επίσης έφερε κάποιες καλές εμπορικές συμφωνίες και, είμαι σίγουρος, θα υπάρξουν και άλλα. Για τα παιχνίδια στην Παιδεία δεν είμαι βέβαιος.

Μα οι άλλες όλες ενδείξεις δείχνουν μανιχαϊστική μηχανικότητα – τροπολογίες άσχετες, παράθυρα τηλεοπτικά, διορισμοί κλπ.

2. Τώρα θα δοθεί, ακούγεται (Δεκ. 19) επιδότηση 2.100 ευρώ για να επανέλθουν από την αυτοεξορία τους 500 τόσοι επιστήμονες!

Προφανώς έχουν οι ιθύνοντες (κ. Βρούτσης κλπ.) μαύρα μεσάνυχτα. Νομίζουν πως μόνο ο φερετζές λείπει της Μαριορής.

Καλά, για να σοβαρευτούμε, δεν διαβάζουν εκθέσεις που βροντοφωνάζουν πως οι ποιοτικοί Έλληνες μετανάστευσαν όχι για οικονομικούς λόγους μα γιατί δεν άντεχαν τον τσιπρισμό που έκανε τον πελατειακό κρατισμό ανυπόφορο με την αυξημένη γραφειοκρατία και διαφθορά του;

Οι βιομηχανίες μας είναι για κλάματα όπως και οι εξαγωγές μας.

Ο συνδικαλισμός είναι τόσο βαθιά ριζωμένος κι εχθρικός προς κάθε πρόοδο όσο και η άχρηστη ευρύτατη γραφειοκρατία.

Μια τρίτη αποτρόπαια δύναμη είναι η χαοτική νομοθεσία (που ως τώρα δεν βελτιώθηκε ούτε στο ελάχιστο) με την οποία ο πατερούλης Κράτος (υπουργός) ορίζει όρους και συνθήκες, άδειες για εργασία και τιμές προϊόντων.

Αυτοί οι τρεις έξοχοι παράγοντες παράγουν όλη τη διαφθορά κι εμποδίζουν οποιαδήποτε αξιόλογη πρωτοβουλία των ιδιωτών.

3. Αν ο Μητσοτάκης θέλει όντως (και νομίζω πως θέλει) να κάνει μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στην κοινωνία και όχι της επανεκλογής της ΝΔ, τότε ας στρέψει το αμέριστο ενδιαφέρον του σε αυτή την κατεύθυνση και όχι να δωροδοκεί με τέτοια ξεφτίλα επιστήμονες.

Ας διώξει 2-3 υπουργούς που διορίζουν και φιγουράρουν στα τηλεπαράθυρα και ας απαιτήσει αποτελεσματική εργασία από τους άλλους. Μείωση κράτους. Μείωση βουλευτών και υπουργείων. Μείωση φορολογίας. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση γραφειοκρατίας. Μείωση κρατικού παρεμβατισμού.

Βρε μπουνταλάδες αντι-μπολσεβίκοι. Αν θέλετε να μείνουν όσοι ακόμα μένουν και αν θέλετε να γυρίσουν μερικοί, αλλάξετε το τοπίο.

Αλλάξτε το περιβάλλον. Αλλάξτε τις συνθήκες εργασίας για όλους!

Κάνετε την ατμόσφαιρα πιο ελκυστική και όλοι θα σπεύσουν να γυρίσουν μαζί με τα πολυπόθητα κεφάλαια επενδύσεων! Μα και όσοι δεν έχουν φύγει θα ανασκουμπωθούν και θα φέρουν ανάπτυξη.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να ξυπνήσετε εσείς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *