Κυβέρνηση που δεν εκβιάζεται

Κυβέρνηση που δεν εκβιάζεται

1. Οι Νεοδημοκράτες τους οποίους ψήφισα με μεγάλη ελπίδα για μια κανονικότητα κανονική σε ένα καλύτερο αύριο ή έστω “του χρόνου”, βάλθηκαν από τον αρχηγό τους ως το τελευταίο βαρίδι – με φωτεινή εξαίρεση τον Άδωνη, – να ξεπεράσουν σε ανοησία και ασυναρτησία τους τσιπριστές.

Φαίνεται πως ο ιός του τσιπρισμού είναι αθεράπευτα μεταδοτικός και ανίατος στη χώρα της τρελής ροδιάς.

Και για να μη σας ταλαιπωρώ ταλαίπωροι Έλληνες θα είμαι σύντομος. Το θέμα είναι ούτως ή άλλως ανάξιο λόγου καθώς άπτεται των φιλοποδοσφαιρικών μαζών, πιστολοφόρων πολυϊδιοκτητών, ψηφοσύλλεξης και σχιζοφρενών πολιτικών – κοινά γνωρίσματα αυτού του λαού.

Και πλήθος αρνητικής αρθρογραφίας για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη τις τελευταίες μέρες Ιανουαρίου 2020.

2. Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, λέει μια παροιμία μας.

Μόνο που η Νεοδημοκρατική μέρα του Ιουλίου 2019 ξεκίνησε με ένα συννεφιασμένο πρωινό. Ο πρωθυπουργός, παρά την κριτική που εξαπέλυε κατά κ. Τσίπρα, διατήρησε το “άχρηστο” Γραφείο Πρωθυπουργού στη “συμπρωτεύουσα” – για να διορίζονται οι δικοί του άχρηστοι πολιτικάντηδες!

Έτσι έδειξε σε όλους πως μπορεί και ο ίδιος να κάνει επιδέξιες δεξιές κωλοτούμπες και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα σε αυτό το σπορ.

Είδαμε ήδη αρκετές ειδεχθείς ανακολουθίες και αντιστροφές των προεκλογικών εξαγγελιών και της Ομιλίας στη ΔΕΘ: διορισμοί φρικτοί στα Νοσοκομεία και σε άλλους οργανισμούς…

3. Στις τελευταίες μέρες Ιανουαρίου 2020 αποκαλύφθηκε πως ο κ. Ιβάν Σαββίδης, Ελληνο-ρώσος ολιγάρχης που έφερε δισεκατομμύρια στη Θεσσαλονίκη κι έγινε προστατευόμενος του Σύριζα για κάποιο διάστημα, είναι μεγαλομέτοχος (=ιδιοκτήτης) δυο ποδοσφαιρικών ομάδων: του ΠΑΟΚ, darling των Θεσσαλονικιών, και της ξεχασμένης από τον Θεό Ξάνθης.

Ο υφιστάμενος νόμος απαγόρευε τέτοια κατάσταση κι επέβαλλε ως τιμωρία, πολύ ορθά, τον υποβιβασμό των δυο ομάδων.

Μα ο ΠΑΟΚ (ας ξεχάσουμε την ξερακιανή Ξάνθη) είναι πρωταθλήτρια και ισχυρότατη δύναμη στον ποδοσφαιρικό κόσμο (δηλ. τα κατακάθια της κοινωνίας) χάρη στα εκατομμύρια που ξόδεψε ο κ. Σαββίδης για να τον ενδυναμώσει με ξένους παίκτες!

4. Μια παρένθεση σύντομη!

α) Να σας θυμίσω πως ο κ. Ιβάν κατέβηκε στο γήπεδο φουριόζος με πιστόλι στο ζωνάρι και με τους μπρατσάκηδες μπράβους του για να επιβάλει τη δική του ευταξία όταν του φάνηκε πως αδικούνταν ο ΠΑΟΚ!

β) Στις 3 Μαΐου 2018, τότε, ο κ. Μητσοτάκης, υπόδειγμα ηθικής τάξης και πολιτικής ευπρέπειας δήλωνε: “Αναδεικνύεται η νέα διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη. Στέλνω μήνυμα σε όλα τα οικονομικά συμφέροντα. Η ΝΔ δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται”.

Χα, χα, χα!

Το να δηλώνεις ανδρείες (παλικαρίσιες) κουφότητες όταν είσαι αντιπολίτευση είναι πανεύκολο. Τι κάνεις όταν είσαι κυβέρνηση;

5. Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της συνέχισε να κακαρίζει κουφότητες και ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια διπλή κωλοτούμπα!

Ο κ. Ζαγοράκης, πρώην διάσημος ποδοσφαιριστής της Εθνικής μας βγήκε νυν άσημος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ (2020). Ξεσπάθωσε από την υψηλή του θέση: “Θα παραιτηθώ, αν υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ!” Αυτή είναι η υψηλή κατανόηση του ποδοσφαιριστή: νομίζει πως γι αυτό τον ψήφισε ο κοσμάκης – και όντως οι αμαθείς αμόρφωτες μάζες τον ψήφισαν γι αυτό!

Και ο Ζαγοράκης διαγράφτηκε από τη ΝΔ με άνωθεν εντολή διότι “η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκβιάζεται”! Δευτέρα 27/1/2020.

Μόνο που την επομένη, Τρίτη 28/1, βούιξαν τα τηλέφωνα των βορειοελλαδιτών βουλευτών: “Να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάτε πως εμείς σας ψηφίσαμε!” Οι αντρειωμένοι Θεσσαλονικείς, συμπρωτευουσιάνοι των πρωτευουσιάνων Αθηναίων ελάλησαν!

Και Τρίτη βράδυ, στο άψε σβήσε (σβήσε, μάλλον) καταργείται ο παλαιός νόμος με την τιμωρία υποβιβασμού και τροποποιείται με απώλεια βαθμών μόνο!

Όχι, παίζουμε! Ή μάλλον, ναι, παίζουμε! Η Νεοδημοκρατική παράταξη και κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από πρώην ποδοσφαιριστές μα εκβιάζεται από ολιγάρχες σαν τον κ. Ιβάν και τα κοπάδια των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Αυτοί είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι που δεν θέλει να χάσει το Νεοδημοκρατικό κομμα – και ο κ. Ιβάν έχει πολλά λεφτά!

6. Κε Μητσοτάκη, αγαπητοί κουφιοκέφαλοι, φανφαρόνοι της ΝΔ, δεν βλέπετε την ανοικονόμητη ανοησία σας; Προφανέστατα, όχι!

Γίνατε μαστροποί στις άνομες επιθυμίες ενός όχλου στα πιο παλαβά επίπεδα των παθιασμένων ποδοσφαιρόφιλων. Γίνατε ευάλωτοι όμηροι!

Μα τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

«Η κυβέρνηση σέβεται (χα, χα, χα!) το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης».

Έτσι τώρα οι στυλοβάτες της συμφιλίωσης κι ενότητας αναδείχνουν πάλι τον διχασμό – για μια ποδοσφαιρική ομάδα κι έναν αδίστακτο ίσως εγκληματία ολιγάρχη και, φυσικά, για μπόλικες ψήφους. Ο διχασμός τώρα είναι μεταξύ πρωτευουσιάνων Αθηναίων και “συμπρωτευουσιάνων” Θεσσαλονικιών.

Κε Μητσοτάκη, για πείτε μας που αλλού στην πολιτισμένη Δύση που προπαγανδίζετε, όταν σας συμφέρει, πως θέλετε να μας κρατήσετε – που αλλού υπάρχει συμπρωτεύουσα;

Γιατί δεν λέτε μια ταπεινή αλήθεια στον λαό αντί να σπέρνετε πάλι διχασμό;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *