Ε1317: Θα τα καταφέρουν;

Ε1317: Θα τα καταφέρουν;

- in Επικαιρότητα
0

Κι εγώ υποστηρίζω την ΝΔ ανεπιφύλακτα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα προσποιείται πως πολιτεύεται. Και αναγνωρίζω πως οι περισσότεροι αναγνώστες μας κάνουν το ίδιο. Και πολύ ορθά.

Μα γιατί; Τι είναι αυτό που υποστηρίζουμε;

Θέλουμε ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, εντιμότητα, ικανότητα, μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στις ΔΕΚΟ και όλους τους κρατικούς μηχανισμούς, όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Αυτό που κάνει αθόρυβα ο Πιερρακάκης και αλλάζει με την ψηφιακή τεχνολογία τις κρατικές υπηρεσίες έτσι που οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται και εξευτελίζονται από δύστροπους Δημόσιους Υπάλληλους.

Μα όταν η κυβέρνηση που υποσχέθηκε να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις χωλαίνει και ψεύδεται, νομίζω πως όλοι πρέπει να το επισημάνουμε και να μην εφευρίσκουμε δικαιολογίες ή να χρυσώνουμε την κριτική με γλυκόλογα.

Οι ξένοι δεν ξεχνούν ούτε παραγνωρίζουν πως έχουμε μεγάλο χρέος – που όχι μόνο η κυβέρνηση το ξεχνά και το αποσιωπά μα συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει και μάλιστα το αυξάνει με αδικαιολόγητα χουβαρνταλίκια από τον πρωθυπουργό. Τα 338,5 εκατ. που δίνει ξεδιάντροπα ο Μητσοτάκης ως “αναπτυξιακό μέρισμα” (όπως και η αμφιλεγόμενη στήριξη επιχειρηματιών και μη επί λοκντάουν) είναι μια σχεδόν παρανοϊκή χειρονομία προς αύξηση χρέους – και βέβαια ψηφοψάρεμα.

Μην έχετε αμφιβολία πως ο Μητσοτάκης είναι, δεν είναι, λαϊκιστής. Απλώς φορά διαφορετικά ρούχα (κι αυτός συχνά αγράβατος) και χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα.

Βλέπετε και ο πρώην υφυπουργός τσιπριστής Δ. Λιάκος αρθρογράφησε (στο K-Report), ενάντια σε αυτές τις παροχές (συντάξεις, υγειονομικά επιδόματα και αναπηρικά) και ένας βουλευτής του Σύριζα ζήτησε να τον διαγράψουν (ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα)! Είπε ο Λιάκος πως “τα λάθη προηγούμενων δεκαετιών…δεν μας έχουν γίνει δίδαγμα”!

Κάθε χορήγηση ή επίδομα είναι όπως το αποκαλούν μερικοί ευφημιστικά “κοινωνική ενίσχυση” όμως είναι και κοινωνική επιβάρυνση μακροπρόθεσμα.

Πολλοί για την ώρα αγοράζουν ελληνικά κρατικά ομόλογα, μα το κάνουν διότι, για την ώρα, η ΕΚΤ θα τα αγοράσει με το έκτακτο πρόγραμμά της. Οι ξένοι (ίσως και οι Έλληνες) δεν είναι πως εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή. Εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Μη συγχέουμε τα δύο.

Μα, τώρα, γιατί η ΕΚΤ να συνεχίσει να φορτώνεται τα ελληνικά ομόλογα που στις ξένες αγορές θεωρούνται σκουπίδια; Κάποια ώρα θα πάψει και τότε η όποια ελληνική κυβέρνηση θα δανείζεται με υψηλά επιτόκια.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για πραγματική ανάκαμψη και κανονικότητα. Δουλειά και λιτότητα. Αυτό πρέπει να προωθεί η κυβέρνηση.

Οτιδήποτε άλλο είναι λαϊκισμός. Και ας ανεβαίνουν οι τιμές ενέργειας, επομένως και της παραγωγής και των αγαθών της. Μόνο με σκληρότερη δουλειά και λιτότητα θα αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη πίεση των ανοδικών τιμών.

Τα χουβαρνταλίκια είναι απάτη: βοηθούν μερικώς μα όχι επαρκώς μερικούς σε βάρος άλλων (που πληρώνουν φόρους) και αυξάνουν αντί να μειώνουν το χρέος! Ως αντιπολίτευση του Τσίπρα τα έλεγε χαρτζιλίκια!

Ο Μητσοτάκης δεν έχει κάνει αρκετή δουλειά για να κερδίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία και προσπαθεί να ψαρεύει ψήφους τώρα με τέτοια δολωματάκια. Δύσκολο και ανέντιμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *