Η «κομπίνα» των Ουκρανών για να ξεγελάσουν τους Ρώσους – Πώς τους αναγκάζουν να σπαταλούν πυρομαχικά

Η «κομπίνα» των Ουκρανών για να ξεγελάσουν τους Ρώσους – Πώς τους αναγκάζουν να σπαταλούν πυρομαχικά

Έναν… αν μη τι άλλο εφευρετικό τρόπο έχει βρει η Ουκρανία για να ξεγελά τα ρωσικά στρατεύματα προκειμένου να σπαταλούν πυρομαχικά χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία χρησιμοποιεί ξύλινα «δολώματα» προηγμένων αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων, προκειμένου να ξεγελάσει τη Ρωσία, ώστε να σπαταλήσει τους πυραύλους της εναντίον τους.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι εκδόσεις δολωμάτων των συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων που προμηθεύονται οι ΗΠΑ προσέλκυσαν τουλάχιστον 10 ρωσικούς πυραύλους, οδηγώντας την Ουκρανία στην απόφαση να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή αντιγράφων, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τη Μόσχα ώστε να εκτοξεύσει τους ακριβούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της σε ψεύτικους στόχους.

«Όταν τα UAV βλέπουν την πυροβολαρχία, είναι σαν ένας VIP στόχος», δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος στην εφημερίδα Washington Post, αναφερόμενος στα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίζουν τα αντίγραφα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς, μεταδίδοντας τη θέση των εικονικών στόχων στους ναυτικούς πυραύλους κρουζ της.

Το κόλπο των ουκρανικών στρατευμάτων

Η Washington Post ανέφερε ότι η έκθεσή της βασίστηκε σε συνεντεύξεις με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, καθώς και σε φωτογραφίες των αντιγράφων που εξέτασε η εφημερίδα.

Από την έναρξη του πολέμου, η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι κατέστρεψε πολλούς πυραύλους αμερικανικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς Himars, ισχυρισμούς που οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ως «προφανώς ψευδείς».

«Ισχυρίστηκαν ότι χτύπησαν περισσότερα Himars από όσα έχουμε στείλει εμείς» δήλωσε στην Washington Post ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει όπλα που της προμήθευσαν οι ΗΠΑ, προκειμένου να πλήξει ρωσικές αποθήκες όπλων και γραμμές εφοδιασμού, επιβραδύνοντας την επίθεση της Μόσχας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Τα όπλα θεωρούνται επίσης ζωτικής σημασίας για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου με στόχο την ανακατάληψη της νότιας επαρχίας της Χερσώνας.

Οι ανορθόδοξες τακτικές της Ουκρανίας

Η Ρωσία δεν αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το απόθεμα πυραύλων ακριβείας που διαθέτει στην Ουκρανία. Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία έχει «το πολύ το 45% των πυραύλων της που έχουν απομείνει», ενώ ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα αποθέματα πυραύλων της Μόσχας έχουν μειωθεί αισθητά, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις θα καταστήσουν δυσκολότερο για τη Ρωσία να αναπληρώσει τους ακριβούς πυραύλους υψηλής τεχνολογίας.

Η υποτιθέμενη χρήση δολωμάτων του πυραυλικού συστήματος δείχνει επίσης την ετοιμότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες τακτικές στον αγώνα της εναντίον ενός στρατού που την ξεπερνά στο πεδίο της μάχης.

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι μερικές από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιτυχίες της Ουκρανίας επιτεύχθηκαν με τη χρησιμοποίηση των όπλων που είχαν στη διάθεσή τους με απροσδόκητους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης πυραύλων σε φορτηγά και της τοποθέτησης πυραυλικών συστημάτων σε ταχύπλοα σκάφη.

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *