Τσιτσιπάς, Παυλόπουλος, Έλληνες!

Τσιτσιπάς, Παυλόπουλος, Έλληνες!

1. Ημέρα επετείου Πολυτεχνείου. Ο κ. Τσίπρας με κα Δούρου, Βούτση, Σκουρλέτη και άλλα επιφανή και αφανή στελέχη του Σύριζα έφτασε στο Σύνταγμα μπροστάρης στην πορεία της προοδευτικής μάζας του λαού και αποχώρησε. Δεν ένιωσε προφανώς καμιά απειλή για την ηρωική μας Δημοκρατία. Υπήρχαν αστυνομικοί πολλοί και πανέτοιμοι, μα ούτε τανκς ούτε λοκατζήδες.

Υποθέτω πως όπως πολλοί άλλοι θα πήγε να παρακολουθήσει τον νεαρό Τσιτσιπά να παίρνει δίκαια το τρόπαιο θριάμβου στο τουρνουά τένις πρωταθλητών στο Λονδίνο. Είχε ήδη νικήσει τον μεγάλο Φέντερερ και τώρα θα νικούσε το Αυστριακό Τιμ σε ένα εξαιρετικό, αγωνιώδη τελικό. Κέρδισε με την μεγάλη μαεστρία του, την άψογη ψυχραιμία του και μπράβο του.

2. «Μπράβο» και συγχαρητήρια έστειλαν στον τενίστα και οι διάφοροι φανφαρόνοι που δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν πόσο κοντά βρίσκονται σε Έλληνες που για λίγο, έστω, τραβούν την προσοχή κυριαρχώντας στα μίντια.

Κορυφαίος, βέβαια (προς κορυφαίο τενίστα), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτός, όπως και άλλοι μωρόδοξοι του σιναφιού, υποθέτω, δεν αρκέστηκε στα συγχαρητήρια. Τον πληροφόρησε με τον συνηθισμένο κάπηλο πατριωτισμό των κλισέ – «Απέδειξες στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας»!!!

Αν δεν το πιάσατε με την πρώτη και δεύτερη – εσείς, αν δεν έχετε βγει πρωταθλητές ή αν δεν έχετε κερδίσει κάπου κάποιο τουρνουά (όπως έκανε ο Τσιτσιπάς), δεν είστε πραγματικοί Έλληνες.

3. Ο πολυμαθής νομικός, πρώην υπουργός Εσωτερικών (και διορισμών επί Κωστάκη Κ.), νυν Πρόεδρος δείχνει πόσο κούφιες αν όχι καθαρά υποκριτικές είναι οι ευχές του.

Και πρώτα πρώτα το «αθλητικό στερέωμα» μόνο «στερέωμα» δεν είναι καθώς κάθε λίγα χρόνια ονόματα και πρόσωπα δίνουν τη θέση τους σε άλλα.(Ναι, γνωρίζω πως είναι μεταφορά, τρόπος του λέγειν από τον Μεσαίωνα, τότε που οι επιστήμονες νόμιζαν πως οι αστερισμοί και ο ουρανός ήταν «στερέωμα»!)

Μετά, ο Τσιτσιπάς δεν είναι 100% Έλληνας. Η μητέρα του είναι Ρωσίδα και μάλλον είναι το ρωσικό ντι-εν-εϊ που τον κάνει σπουδαίο τενίστα. Η Ελλάδα δεν έδωσε σπουδαίους τενίστες, ενώ η Ρωσία έδωσε και στα δύο φύλα!

4. Μα προσέξτε και τα φοβερά υπονοούμενα.

Δηλαδή – τι σημαίνει Ελλάδα; Ότι αριστεύει μια στις τόσες σε τουρνουά τένις; Ή έστω πως αριστεύει στα πάντα; Και μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση των τσαρλατάνων που είχε κάθε εύνοια και συνεργασία με τέτοιο Πρόεδρο, δείχνει πως η αριστεία δεν είναι στις επιτεύξεις μας ακόμα κι αν το επιχειρούμε.

Και αν ο Τσιτσιπάς δεν κέρδιζε το τουρνουά δεν θα ήταν πραγματικός Έλληνας; (Όπως και δεν είναι το παιδί!)

Είμαι βέβαιος πως ακόμα και ο κ. Παυλόπουλος δεν ήθελε να υπονοήσει όσα εγώ και άλλοι (εκ του πονηρού ίσως) αντλούμε από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του.

Μα και ως νομικός και ως «ψημένος» πολιτικάντης και, κυρίως ως Πρόεδρος, θα έπρεπε να διαλέγει πολύ καλύτερα τα λόγια του.

Εδώ έχουμε ένα λαμπρό παράδειγμα αμετροέπειας και επίδειξη φτωχοπροδρομισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *