Χρυσή Αυγή και Σύριζα

Χρυσή Αυγή και Σύριζα

Πάντα ένιωθα και νιώθω ένα τσίμπημα έκπληξης όταν βλέπω ή ακούω λόγια καταδικαστικά, πτερόεντα βέλη, να χτυπούν τη Χρυσή Αυγή ως νέο-ναζί τραμπούκους, φασίστες, καθάρματα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως υπάρχουν τέτοιοι και πως το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου ήταν τέτοιο. Μα μόνο ως έναν βαθμό, διότι τα πράγματα στην Ελλάδα των ηλιθίων, που τρέχουν από τη φαιδρή πορτοκαλέα στην τρελή ροδιά, όλα γίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Ναι, αυτά τα καθάρματα που αναδύθηκαν από τους Αγανακτισμένους και αντιμνημονιακούς (Σαμαράδες, Συριζαίους κλπ), αποτελούσαν για λίγο κάποια απειλή για τη Δημοκρατία καθώς έβριζαν (όπως κι εγώ) το μπουρδέλο του Κοινοβουλίου. Και ναι, υπήρχαν χιτλερικές παρωδίες «ταγμάτων» που έδειραν κάποιους μετανάστες και δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα.

Μα είναι τόσο παιδαριώδη και ασήμαντα ετούτα όταν συγκριθούν με τη διάβρωση των θεσμών και παραδόσεων που επέφερε το Πασόκ του «Αείμνηστου» Αντρέα με τις λεγεώνες λεχρίτες σαν τον Κοσκωτά, τον Τσοχατζόπουλο και άλλους άσπιλους σοσιαλιστές. Και πολύ περισσότερο όταν συγκριθούν με τις καταστροφές που κατάφεραν οι τσιπριστές (πολλοί πρώην Πασοκάριοι του Αντρέα) της Πρώτης Φοράς!

Οι παλικαράδες της Χρυσής Αυγής έχουν τώρα την ουρά στα σκέλια και κλαψουρίζουν σαν δαρμένα σκυλιά όπου και αν παρουσιάζονται – μόνο για να απολογηθούν στο δικαστήριο πως δεν απάρτιζαν εγκληματική οργάνωση, αφού απαρνήθηκαν την όποια ιδεολογία νεοναζισμού είχαν φορέσει.

Αλλά οι επικριτές λησμονούν πως αυτοί οι τραμπούκοι προσέφεραν κάποια βοήθεια και προστασία σε ηλικιωμένους και αδύναμους που απειλούνταν από μπουλούκια άξεστων μεταναστών σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Και είναι αυτή η βοήθεια που έδωσε πρόσθετους ψήφους στη Χρυσή Αυγή και όχι τα χιτλερικά καμώματα.

Όχι ότι δεν υπάρχουν νοσταλγοί του χιτλερισμού, με την ελληνική νερωμένη μορφή, μα αυτοί μετά τη Χούντα είναι πολύ λίγοι για να αποτελέσουν απειλή στο παλαβό πολίτευμά μας.

Η πραγματική απειλή είναι ο φασισμός της Αναρχοαριστεράς του κ. Τσίπρα. Και αυτός είναι πολύ πιο επικίνδυνος, όπως πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει όσοι σκεφτόμαστε με το κεφάλι και όχι τα γουργουρίσματα της κοιλιάς. Διότι αυτός ψεύδεται με άψογο και ύπουλο ύφος, με λάβαρο-σύνθημα δημοκρατία, πρόοδο, ισότητα, αξιοπρέπεια και παρόμοιες τσιπρικές τσιχλόφουσκες.

Όπως τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είχαν μόνο ύφος και καθόλου ουσία, γαυγίσματα και καθόλου θέσεις πολιτικής σημασίας, έτσι και οι Συριζαίοι έχουν μόνο ύφος και ασυναρτησίες αντί για ουσιαστικές θέσεις.

Περιφρόνησαν, περιφρονούν και θα συνεχίσουν να περιφρονούν τους αδύναμους έστω θεσμούς της Δημοκρατίας μας. Το έδειξαν όταν έγιναν κυβέρνηση και χάρη στον κ. Παυλόπουλο έμειναν επί 4,5 έτη παρότι το αίσθημα του λαού είχε στραφεί εναντίον τους προτού κλείσει το 2015. Και το δείχνουν τώρα πάλι καθώς αρνούνται να δεχτούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, τον κανονισμό της Βουλής και τις επιταγές του Συντάγματος.

Πολάκης και Τζανακόπουλος, δυο εγκληματικοί πρωτοκλασάτοι του τσιπρισμού της εξαπάτησης, αρνήθηκαν να φύγουν από την Επιτροπή δείχνοντας πόσο πραγματικά περιφρονούν τη Δημοκρατία.

Και τι είπε ο Τζανακόπουλος;

«Είμαι εδώ κατ’ εντολή του Προέδρου μου κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα!»

Αυτός είναι ο παμπάλαιος φασισμός της Αριστεράς τον οποίο γέννησε η λενινιστική λύσσα για εξουσία. «Ο αρχηγός μας είναι η πηγή του Νόμου!». Έτσι αυτοί δεν διαφέρουν καθόλου από τους χιτλερικούς.

Ο μέγας Αείμνηστος επίσης αρνήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, διότι και αυτός ήταν υπεράνω των Νόμων.

Δεν μαθαίνουν τίποτα τέτοια ρεμάλια. Ο Τρικούπης έσπευσε αμέσως να παρουσιαστεί μόλις άλλος, αθώος, κατηγορήθηκε για ένα άρθρο του κατά της τοτινής εξουσίας.

Άλλο ντελικάτο θέμα, ο κ. Σπύρος Λάππας, βουλευτής (!) τσιπριστής θέλει να μάθει «ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μια βόμβα μολότοφ;» Θα έπρεπε να ρωτήσει τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κατέχει μια βαλιτσούλα με ηρωίνη ή ένα καλάσνικοφ.

Όχι δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν τίποτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *