Δημοκρατικές διαδικασίες τσιπρισμού (2)

Δημοκρατικές διαδικασίες τσιπρισμού (2)

1. Ο κ. Τσίπρας έκανε την αναμενόμενη στροφή των 360 μοιρών – κι ελπίζω οι αισιόδοξοι σοσιαλδημοκράτες να ικανοποιηθήκαν πως ο Αλέξης, όπως ο Μανωλιός, άλλαξε άρδην κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Μίλησε, τέλη Οκτωβρίου, με ασυνήθιστη καθαρότητα και μεστότητα για τη «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα», τον «εργασιακό Μεσαίωνα» και τη «διαρκή διαστροφή» που πλάκωσαν την πολύπαθη πατρίδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε όλο τον κόσμο του πολιτισμού και της προόδου η αντιπολίτευση κάνει ακριβώς αντιπολίτευση. Εδώ, στη χώρα της τρελής ροδιάς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στριγγλίζει χιτλερικές απειλές. Όσα λεγόμενά του σημείωσα πιο πάνω είναι αυτά που ο τσιπρισμός έκανε ως κυβέρνηση και θα συνεχίσει να κάνει ες αεί. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο!

Διότι για να κάνεις ουσιαστική αντιπολίτευση πρέπει να έχεις φαιά ουσία (δηλ. μυαλό) σε ικανή ποσότητα, να έχεις γνώσεις και θέσεις και όχι απλώς να ορέγεσαι την εξουσία για να κάνεις τουρισμό με την καλή σου.

2. Προσέξτε πάλι το αντιφασιστικό, δημοκρατικό, πεφωτισμένο σκεπτικό του πρώην πρωθυπουργού που από πρίγκιπας ξανάγινε αλήτης – ο μάγκας που απειλεί τη νόμιμη κυβέρνηση για τις νόμιμες πράξεις της!

Προειδοποίησε – και αυτό ήταν το μόνο ίχνος εντιμότητας που τον κρατά ακόμα στο ανθρώπινο γένος: «Από μας τελείωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί. Από τους πολίτες τελείωσε και η ασυλία».

Αυτός ο τσαρλατάνος της λενινιστικής λύσσας προειδοποιεί πως οι τσιπριστές θα είναι «παρόντες και μέσα κι έξω από τη Βουλή» (24/10/19). Όπως και η κα Φώφη που θα τη βρίσκουμε μπροστά μας!!!

Τις ίδιες μέρες βλέπουμε και τη δημοσκόπηση της Pulse:

Το 61,5% (σχεδόν διπλάσιο ποσοστό του Σύριζα 32%) βλέπει τα πράγματα να πηγαίνουν καλά! Η ΝΔ είναι 13,5 μονάδες μπροστά από τον Σύριζα. Και ο Μητσοτάκης προηγείται ως πρωθυπουργός με 45% ενώ ο Τσίπρας έχει μόνο 26%!

Και βέβαια το 73% του πληθυσμού θέλει να ψηφίζουν οι απόδημοι – όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη!

3. Ο τσαρλατάνος κ. Τσίπρας ζει προφανέστατα στον ονειρόκοσμο φαντασιώσεων με τους ήρωες του Λένιν, Τσε Γκεβάρα, Κάστρο κλπ. Δεν τον ανησυχεί το γεγονός πως αυτοί όλοι και οι άλλοι θα μείνουν ως υποσημειώσεις στην Ιστορία και ως παραδείγματα για απάνθρωπα βδελύγματα.

Κι επειδή δεν έχει ουσία για ουσιαστική στόχαση, πολιτική και αντιπολίτευση κατέφυγε πάλι στις παλαιές «δημοκρατικές» (ίσως λαοκρατικές;) τσιριμόνιες του. Τώρα μια ευθεία, ωμή απειλή:

«Το μόνο που θα πω απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είναι: μην τολμήσετε να εξαιρέσετε από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» (στην ίδια ομιλία, 24/10/19).

Μην τολμήσετε – τσιρίζει ένας τσόγλανος στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση!

Μα να που η πλειοψηφία της Επιτροπής έκρινε πως δεν είναι συμβατό ούτε με τον Κανονισμό της Βουλής, ούτε με το Σύνταγμα της Χώρας, δύο ύποπτοι κατηγορούμενοι για σκευωρία και όμοιες παραβατικότητες να παίξουν συγχρόνως τον ρόλο του εισαγγελέα και δικαστή!

4. Τι θα κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας; Ναι, θα είναι παρών και μέσα στη Βουλή και έξω. Μα τι θα κάνει;

Θα καταπατήσει με τη συνηθισμένη του αναλγησία, με τους συντρόφους Πολάκη και Τζανακόπουλο, την έννομη τάξη; Θα φύγει από τη Βουλή;

Ας δοκιμάσει οποιαδήποτε δράση.

Μόνο που δεν έχει καταλάβει ακόμα μετά τις ήττες του (και ούτε θα καταλάβει όσο περιφέρεται στον «δημοκρατικό» ονειρόκοσμο των αναρχοαριστερών επαναστατικών του φαντασιώσεων) πως η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, παρά τη δεδηλωμένη ηλιθιότητα, τείνει σοβαρά να αλλάξει.

Ο λαός, εκτός από τους τυφλοπόντικες πιστούς του 32%, δεν τον θέλει πια. Είδε τι κυνικό, κακοκέφαλο κουμάσι είναι. Ούτε οι βέροι κομμουνιστές του κ. Κουτσούμπα, ούτε οι αναρχοαριστεροί του κ. Βαρουφάκη, ούτε οι αγανακτισμένοι της κ. Ζωής και του κ. Λαφαζάνη.

Θα πρέπει να κάνει μεγάλες γκάφες ο Μητσοτάκης (και οι συνεργάτες του) για να πάψει να είναι απλός κομπάρσος ο κ. Κωλοτούμπας στο προσκήνιο της πολιτικής και να ελκύσει κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *