Απέναντι μέσα κι έξω

Απέναντι μέσα κι έξω

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο κ. Τσίπρας ειδοποίησε απειλητικά μα εντελώς δημοκρατικά το Κοινοβούλιο και την Προανακριτική για το θέμα Νοβάρτις – να μην τολμήσουν να αποκλείσουν τα δυο πρωτοπαλίκαρα στο σκάνδαλο (και άλλα σκάνδαλα), διότι θα τους βρουν απέναντι και μέσα κι έξω από τη Βουλή. Τι σημαίνει αυτή η φράση, πέρα από την κοινότυπη έννοια πως οι τσιπριστές είναι όντως και μέσα κι έξω από τη Βουλή και τους βλέπεις καμιά φορά απέναντί σου, δεν είμαι σίγουρος.

Είναι μια φράση πολύ αγαπητή και στην κα. Φώφη. Την έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές μα δεν νομίζω πως έδωσε κανείς σημασία. Όλος ο κοσμάκης, υποθέτω, έχει δυσκολία να καταλάβει περισσότερο τι σημαίνει.

2. Η φράση απέκτησε πρόσθετη δημοσιότητα με λίγη τροποποίηση: «Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και μέσα και έξω από τη Βουλή». Η υπόσχεση ή απειλή ήταν γραμμένη (σε κόκκινο φόντο) στην παράξενη μαυροκόκκινη αφίσα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θύμιζε κομμουνισμό λάβρο του περασμένου αιώνα και τριτοκοσμικές χώρες στην Αφρική: ένα κατάμαυρο εργοστάσιο με στέγη οδοντωτή που στην θέση καμινάδας είχε μια υψωμένη κατάμαυρη γροθιά.

Όταν την πρωτοείδα και συνειδητοποίησα τι παρίστανε, νόμισα πως το ΚΚΕ ταράχτηκε στο λαγοκοίμισμά του στον Περισσό τόσο που έκανε χοντρό λάθος με την αφίσα και το όνομα.

Φαίνεται πως και οι πασοκινάλες της κας Φώφης ταράχτηκαν όταν συνειδητοποίησαν πόσο γκροτέσκα ήταν η αφίσα και την απέσυραν!

3. Το παράξενο της υπόθεσης ήταν πως οι ανώτεροι Κινάλες απέφυγαν να πουν ένα απλό «Συγγνώμη, ρε παιδιά, λάθος έγινε, γι’ αυτό και την αποσύραμε!» κι έκαναν πως δεν υπήρξε η αφίσα.

Είναι η σοσιαλιστική (γενική) νοοτροπία που δεν ανέχεται να δεχθεί πως το Κόμμα, βασισμένο στο Αλάθητο (όχι του Πάπα μα) των Μαρξ και, κυρίως, Ένγκελς για τον επιστημονικό υλισμό και το ιστορικό προτσέσο, μπορεί να κάνει λάθος. Έχει το λεγόμενο Αλάθητο!

Είναι η ανιαρή συνήθεια των βέρων κουκουέδων να υπερασπίζονται – ακόμα και σήμερα, 30 έτη μετά την κατάρρευση των ονείρων κι ελπίδων τους – τη Σοβιετία και τα απάνθρωπα καθεστώτα των διεφθαρμένων δορυφόρων τους.

Είναι η βαρετή και αηδιαστική πρακτική των τσιπριστών να μιλούν παραπλανητικά για τα μνημόνια των άλλων (Σαμαρά-Βενιζέλου) μα όχι το αμόλυντο μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος ο Πρόεδρος, το οποίο όμως μας φόρτωσε ακόμα 100 δισ. τουλάχιστον! Να μιλούν για την εκμετάλλευση των άλλων, μα ποτέ για τη δική της υπερφορολόγηση και τους νόμους Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου που γονάτισαν τους εργαζόμενους!

4. Επί μέρες βλέπαμε και ακούγαμε τους αξιοθρήνητους Κινάλες να αποφεύγουν οποιαδήποτε νύξη της αμαρτωλής αφίσας, που, είμαι σίγουρος, εξέφρασε για λίγο τον ενδόμυχο πόθο τους για δύναμη κι εξουσία.

Κάθονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα, νέοι άνθρωποι που ήξεραν να χειριστούν τη γλώσσα τόσο καλά που ευκολότατα γλιστρούσαν σε ασχετοσύνες με οποιαδήποτε συνειρμική τροπή, για να παραπλανήσουν.

Σαν να μην υπήρξε η αφίσα. Το ζήτημα δεν ήταν η αφίσα, εξήγησε σε ένα παράθυρο ο κ. Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, «μα το μήνυμα από πίσω …[καθώς] τα μέτρα της Κυβέρνησης …» μπλα μπλα…

Σάμπως και θα πέθαιναν αν έλεγαν «Λάθος μας, ρε παιδιά!»

Όντως τους βρίσκουμε απέναντι μέσα στη Βουλή, μα κι έξω δυστυχώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *