Στοιχεία προόδου σύγχρονα

Στοιχεία προόδου σύγχρονα

- in Επικαιρότητα
0

1. Πάντα μου προκαλούν ρίγη συγκίνησης προτού με αφήσουν τρεμάμενο από τη μέση και κάτω και παγωμένο από τη μέση και πάνω – οι σκέψεις δημοσιογράφων σαν τους κ.κ. Π. Μπουκάλα και Λ. Χαραλαμπόπουλο που δημοσιεύονται με την πρώτη καλή ευκαιρία και κηρύσσουν τον παραλογισμό της μεταμοντέρνας εποχής μας.

Είναι τέχνη και ήθος και «κοινή λογική που λέει ότι είναι στοιχείο προόδου οι νέοι να ‘βγάζουν γλώσσα’ και να αμφισβητούν, να πειραματίζονται». Στην αναρχοαριστερή σαλάτα του μυαλού του, ο δημοσιογράφος αυτός θεωρεί πως είναι συμβατές και αρμονικές οι δραστηριότητες του να «βγάζεις γλώσσα», δηλαδή να βρίζεις μάγκικα, και του να αμφισβητείς και του να πειραματίζεσαι.

Οι δυο τελευταίες, η αμφισβήτηση και ο πειραματισμός, ναι, μπορούν να είναι συμβατές και είναι αποδεκτές όχι μόνο στους νέους μα σε όλους.

Μα το να «βγάζεις γλώσσα» δηλαδή να βρίζεις με λόγια και να παραβαίνεις αν, όχι τους νόμους, τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, ποια πρόοδο άλλη από τον λενινιστικό ολοκληρωτισμό δείχνει;

2. Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο ότι «μερικά νέα κορίτσια κάνουν ένα έξυπνο αντιπολεμικό χάπενινγκ στην παρέλαση» (28/10/19) και ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος μίλησε για «γελοία υποκείμενα». Ας σημειωθεί πως τα «κορίτσια» προήλθαν από άλλο δήμο και φαίνονται κάπως μεγαλύτερα από έφηβες μαθήτριες των 16-17 ετών!

Ίσως ο Βούρος, δήμαρχος Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, να έπρεπε να χρησιμοποιήσει ηπιότερους τόνους. Μα τον επέλεξαν οι πολλοί δημότες ακριβώς επειδή έχει κάποιο πολιτικό όραμα και θέλει να αγωνιστεί για αυτό.

Κε Χαραλαμπόπουλε, ακόμα κι αν υπάρχουν «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» που απέκλεισαν τον προηγούμενο δήμαρχο, πάλι ο κ. Βούρος εξελέγη από μια γερή πλειοψηφία. Εσείς, θα κάνετε τώρα τον Πολάκη, που κατακρίνετε διότι δεν είναι ορθός αριστερός (πάντα με τα δικά σας κριτήρια), και θα λοιδορήσετε τον δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο;

3. Τι σας καίει πράγματι; Το ότι δεν είναι αριστερός ο Βούρος κι έτσι δεν προωθεί αναρχοαριστερά συμφέροντα, ή το ότι αποκάλεσε «γελοία υποκείμενα», σπαστικά ταραχοποιά αγοροκόριτσα που σκαρφίστηκαν μαγκιές στην παρέλαση;

Πόσο νομίζετε απέχει αυτή η μαγκιά («βγάζουν γλώσσα») από την χυδαία συμπεριφορά ενός Πολάκη και του αρχηγού του που με τον λενινιστικό (αγνό) αριστερισμό του μας φόρτωσε πάνω από 100 δις πρόσθετο χρέος, όπως ξέρετε πολύ καλά.

Κατακρίνετε τους τσιπριστές μα με την πρώτη ευκαιρία εκρηκτικά δείχνετε πως θέλετε αγνούς, ιδανικούς αναρχοαριστερούς – μια φάρα που δεν υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *