Ε1331: Κυνική κανονικότητα (3)

Ε1331: Κυνική κανονικότητα (3)

- in Επικαιρότητα
0

Αυτό γράφτηκε πριν χαλαρώσουμε στην πανδημία, μα είναι ακόμα επίκαιρο.

Οι αντί-δες πληθαίνουν: αντί-εξουσιαστές, -εμβολιαστές, -μετρό, -αξιολόγηση, -συστημικοί, -δημοκρατικοί, -φασίστες κλπ. Είναι οι πολύπαθοι στον νου και σώμα (και βαλάντιο), οι άθλιοι και αγανακτισμένοι από τις αδικίες της ζωής, του καπιταλισμού, του σύμπαντος.

Από τέτοιους πάμε τόσο καλά όσο και η οικονομία, ο τουρισμός, το ΑΕΠ. Είναι και οι αντι-βιβλιστές – δύο ειδών. Αυτοί που έχουν μένος κατά της Βίβλου (Παλαιάς Διαθήκης) λόγω Εβραϊκής καταγωγής και αυτοί που εχθρεύονται βιβλία και τα καίνε, στην παράδοση των Ναζί. Άναψαν φωτιές σε κουβάδες κι έκαψαν τα βιβλία του Ευγ. Τριβιζά διότι εκτός από τις παραμυθένιες εικονογραφήσεις τεράτων και γουρουνιών, σε ένα βιβλίο του εξήγησε τα του κορωνοϊού και την ανάγκη εμβολιασμού για μικρά παιδιά. “Προπαγάνδα” για το παιδικό μυαλό το χαρακτήρισαν οι εμπρηστές. Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα αφού ήδη γράψαμε πολλά για τους αντιεμβολιαστές και τους οπαδούς του τραγικού λαλίστατου Τράγκα.

Είναι και οι αντι-μετρό τώρα που σαν τους Πασόκους εμπειρώνται μια Αναγέννηση. Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες στο παρελθόν για τη δημιουργία σταθμών. Θα θυμάστε τις φασαρίες (αγωγές και μηνύσεις!) στη Θεσσαλονίκη – για να μην χαλάσουν “τα αρχαία”. Και παλαιότερα τον ντόρο στην Αγ. Παρασκευή διότι ο σταθμός θα κατέστρεφε την πλατεία, θα βούλιαζε την τοπική αγορά και θα επιδείνωνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Έτσι έγινε ο σταθμός στο Χαλάνδρι και τώρα οι κάτοικοι Αγ. Παρασκευής πάνε ένα χιλιόμετρο για να εξυπηρετηθούν. Έτσι ο δήμος τώρα διεκδικεί την κατασκευή σταθμού στην πλατεία! Μα τη σκυτάλη την πήραν οι “συλλογικότητες” στα Εξάρχεια και θέλουν να εμποδίσουν την κατασκευή σταθμού! Είναι “θεματοφύλακες των Εξαρχείων” και αυτοί έδιωξαν τους τοπογράφους και μηχανικούς που πήγαν να κάνουν τις προκαταρκτικές εργασίες.

Όπως έγραψα, σε τέτοιες και παρόμοιες επιδόσεις “πάμε καλά” – όπως και στην οικονομία και στους εξοπλισμούς και την πεποίθησή μας πως η Τουρκία θα καταρρεύσει οικονομικά! Οι βλαμμένοι δεν μειώνονται!

Μα είχαμε και την έξαρση ενός ακόμα φρούτου παραδοσιακού. Οι πιστοί χριστιανοί είδαν πάλι οράματα. Είδαν αρχές Δεκεμβρίου τη ζεστή μορφή της Παναγίας στο Άγιον Όρος και άκουσαν να τους λέει, στα Αραμαϊκά που όμως μεταφράστηκαν αυτόματα από αγγελικούς μεταφραστές, πως τα εμβόλια τα κατασκευάζουν οι λεγεώνες του Εωσφόρου σε εξωγήινα εργαστήρια. Ποιος τώρα θα αμφισβητήσει τον λόγο της Θεομήτορος; Κρίμα που ο μακαρίτης Τράγκας δεν το πρόλαβε.

Είναι αξιοπερίεργο το πώς ο κοσμάκης κινείται προς κάθε κατεύθυνση φτάνει να βγάλει τρανταχτή είδηση, ό,τι να είναι! Τα ίδια κάνει και ο Τσίπρας με το τσούρμο του: αυτοί είναι το “αναγεννημένο” Πασόκ του Αειμνήστου, όχι το ΚΙΝΑΛ! Πράσινοι ως τον πάτο!

Υπάρχει άραγε κάτι που θα αντισταθεί στον εύκολο λαϊκισμό;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *