Σύγκορμη σύγχυση στη ΝΔ

Σύγκορμη σύγχυση στη ΝΔ

1. Είδαμε τους Νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές αναίσχυντα να στηρίζουν τον κακόβουλο κομμουνισμό και ασυνάρτητο αναρχοαριστερισμό στην Ευρωβουλή ψηφίζοντας υπέρ ή απέχοντας – ενώ τους ψηφίσαμε να κάνουν ό,τι δυνατό να αφανιστεί αυτή η αμετανόητη μάστιγα από την πολιτισμένη Ευρώπη.

Τους είδαμε κι εδώ στα πάτρια εδάφη να κορδώνονται με τον γνώριμο φανφαρονισμό, την αυταρέσκεια και την αλαζονεία τους.

Ένα κόμμα που βολοδέρνει μεταξύ βουλιμίας για εξουσία και βολέματος στον θώκο, άβουλο για οτιδήποτε ουσιαστικό.

Και ένας καλόβουλος αρχηγός με σπάνιες περγαμηνές και σπουδές, μα ανίκανος να προσδιορίσει και να αναδιατυπώσει τις αρχές του φιλελευθερισμού ή της σοσιαλδημοκρατικής νοοτροπίας έστω.

2. Και να καινούριος κεραυνός να πλήττει τα φιλελεύθερα πλήθη!

Κάποιος κ. Τσούχλος, πρόεδρος (παρακαλώ!) της ΟΛΜΕ, προερχόμενος από τη ΔΑΚΕ, την προς τη ΝΔ προσκείμενη συνδικαλιστική παράταξη των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, συμφωνεί με τους αναρχοαριστερούς πως «η αριστεία είναι ρετσινιά». Σε αντίθεση με τον κοφτό κ. Μπαλτά, ο κ. Τσούχλος εκφράστηκε πιο κομψά, όμως: η αριστεία είναι «αντιπαιδαγωγική».

Και βέβαια το σοκ που αισθάνεσαι, σχεδόν σου προκαλεί έμφραγμα και σίγουρα ταχυπαλμία.

Πώς πρόσκειται στη ΝΔ ένα τέτοιο μυαλό σαν του κ. Τσούχλου με τόση μούχλα αναρχοαριστερή;

Διότι είναι, ξέρουμε, στη διαπασών δεδηλωμένη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής η αποκατάσταση της αριστείας στην Παιδεία.

3. Και το πρώτο ερώτημα είναι: Πώς ξεφύτρωσε τέτοια ορχιδέα στο παρτέρι της Δεξιάς, της Νεοδημοκρατικής Παράταξης; Πώς τέτοια μπαχαλόμυαλα κατορθώνουν να αναρριχηθούν σε τόσο υψηλά αξιώματα; Πώς τους επιτρέπεται να αγνοούν τόσο επιδεικτικά μια γενικότερη και ξεκάθαρα διατυπωμένη αντίληψη της παράταξης που δήθεν εκπροσωπούν; Και πώς τα φερέφωνα της παράταξης και το ίδιο το κόμμα δεν τον παίρνουν με τις πέτρες; Και ο Liberal τι είπε και τι λέει;

Ο κ. Τσούχλος θέλει να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία! Και στα «καλά σχολεία» να μπαίνουν όχι τα καλύτερα παιδιά μα όσα κληρώνονται! Με άλλα λόγια, να έχουμε τσιπρικό σοσιαλισμό όπου όλοι θα είναι ίσοι προς τη χυδαία και βάρβαρη μαγκιά της αμορφωσιάς.

Το δεύτερο ερώτημα είναι μάλλον φιλοσοφικό. Πιστεύει κανείς εχέφρων φιλελεύθερος (liberal αληθινός, διότι τα τσογλάνια των δήθεν είναι πολύ περισσότερα) πως με τέτοια μουχλιασμένα μυαλά που εκλέγουν εκπροσώπους σαν τον κ Τσούχλο (και μάλιστα από τη δήθεν Δεξιά) θα έχουν χρήσιμη εκπαίδευση τα Eλληνόπουλα;

Δίχως αριστεία, δίχως προώθηση των άριστων και καλύτερων, πώς θα αγωνιστούμε (σε ευγενική άμιλλα κλπ.) τους συμπολίτες μας στην Ευρώπη, στην PISA και άλλα διεθνή ινστιτούτα;

Πώς είναι δυνατόν να προκόψει μια κοινωνία δίχως αριστεία;

Δυστυχώς, θα μείνουμε με τη μούχλα των Τσούχλων και όλη την ανίατη ανοησία του νεοδημοκρατικού κόμματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *