Παρεκτροπές Παππά

Παρεκτροπές Παππά

- in Επικαιρότητα
0

1. Ποιος αριστερός πιστεύει πως η Αριστερά θέλει να βγάζουν κέρδη οι τράπεζες σε βάρος των φορολογουμένων;

Κανείς θα μου πείτε και θα προσθέσετε πως ουδέποτε η Αριστερά δεν είχε τέτοιες πολιτικές θέσεις. Από μια άποψη δεν θα είχατε άδικο. Όχι μόνο οι αναρχοαριστεροί δεν πρεσβεύουν τέτοια ιδεοληψία μα και πολλοί δεξιοί πιστεύουν σε μια ιδεαλιστική Αριστερά.

Και όμως ήρθε πρώτα ο Λένιν να δείξει πως το μόνο που ενδιαφέρει την επαναστατική Αριστερά είναι η εξουσία και χλιδή για τους λίγους και το σκλάβωμα των πολλών, ήρθε και πρόσφατα το τσούρμο των ανεύθυνων τσιπριστών για να το επιβεβαιώσει. Και από τους τελευταίους γλιτώσαμε μόνο χάρη στην ανεκδιήγητη ανικανότητά τους.

Μα τέτοια ήταν μια από τις περισπούδαστες λαϊκές πολιτικές τους. Και ο Νίκος Παππάς επανήλθε να το επιβεβαιώσει.

2. Μέσα στον Οκτώβριο ο πρώην υπουργός Διαστημικών και άλλων πρότεινε η ΕΡΤ να αγοράσει τη Forthnet!

Η ΕΡΤ είναι μια δημόσια εταιρεία υπηρεσιών πληροφόρησης που χρηματοδοτείται αφειδώς από τις φορομπηξιές της κυβέρνησης – άσχετα με το ότι ελάχιστοι φορολογούμενοι παρακολουθούν τα άθλια προγράμματά της. Και αυτή η δημόσια εταιρία πρέπει να αγοράσει τη Forthnet, που χρωστά πολλά σε τράπεζες για να μην χάσουν τα λεφτά τους οι τράπεζες! Δηλαδή, οι φορολογούμενοι πολίτες να ενισχύσουν και την ΕΡΤ μα και τις τράπεζες που είναι επιχειρήσεις ιδιωτικού κέρδους.

Ας μην αυταπατόμαστε σαν τον κ. Τσίπρα, αν όντως είχε αυταπάτες. Τέτοια είναι η σταθερή αντίληψη για το Δημόσιο Συμφέρον της Αναρχοαριστεράς. Τέτοια ήταν πάντοτε και τέτοια θα είναι εσαεί.

3. Για λόγους ευνόητους οι μάζες θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο, έστω κι αν αυτό είναι αποκρουστικό καθώς καμμιά ομάδα δεν ξέρει να παίζει. Μα οι μάζες είναι προσκολλημένες στην Ομαδάρα τους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός κλπ.) και θέλουν να ουρλιάζουν όταν κερδίζει ή να θρηνούν όταν χάνει. Το παιχνίδι καθαυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Έτσι αποφασίστηκε – από τους Αναρχοαριστερούς του Τσίπρα με αιχμή διοργάνωσης τον Παππά – η ΕΡΤ να πληρώνει περίπου 100 εκμ. από τα λεφτά των φορολογούμενων έτσι που οι ψυχοπαθείς φορολογούμενοι να ικανοποιούν τα βίτσια τους.

Κρατικό μονοπώλιο ο ΟΠΑΠ, κρατικό μονοπώλιο και η παρουσίαση στην ΕΡΤ.

Κρατικά μονοπώλια. Αυτή ήταν η αριστερή ιδεολογία στην πράξη από την ένδοξη εποχή του Λένιν ως σήμερα σε όλες τις χώρες που δυστυχώς επικράτησε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση. Δεν ξέρουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο! (Α, ναι! Μπορούν να βρίσκουν ή να κατασκευάζουν, αν δεν βρίσκουν, εχθρούς!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *