Όσοι τιμούν τους αγώνες του ΚΚΕ, ας το ξανασκεφτούν

Όσοι τιμούν τους αγώνες του ΚΚΕ, ας το ξανασκεφτούν

Κωνσταντίνος Χαροκόπος

Εξηγήστε σε έναν επενδυτή, που επιθυμεί να επενδύσει στο χώρο των λιανικών πωλήσεων, πως το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησής του δεν θα καθορίζεται από τον ίδιο, σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών, με την ιδιαιτερότητα των προϊόντων του και τις συνθήκες της αγοράς, αλλά από κάποιες ρυθμιστικές αρχές που γνωρίζουν καλύτερα από αυτόν.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως αν θελήσει κάποια στιγμή να διαφοροποιήσει το ωράριο του, λόγω εορτών, διακοπών ή εκπτώσεων, έτσι ώστε να αυξήσει τα έσοδα της επιχείρησης του, θα πρέπει να αιτηθεί αυτής της αλλαγής. Και πως θα πρέπει να συμφωνήσει με άλλους εμπόρους της περιοχής, με σκοπό να κινητοποιηθούν από κοινού προς την κατεύθυνση ενός μαζικότερου αιτήματος, ώστε να ασκηθεί μια παρέμβαση μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως το αίτημά του, δεν θα το επεξεργασθεί μια υπηρεσία του δημοσίου που ασχολείται με το εμπόριο, με βάση έστω κάποια ελάχιστα τεχνοκρατικά και ποσοτικοποιημένα κριτήρια, αλλά ένα εκλεγμένο όργανο, όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο της περιοχής.

Εξηγήστε στον επενδυτή, ότι το θέμα του θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία. Ότι δηλαδή, κάποιοι άσχετοι με το αντικείμενο, θα ψηφίσουν το κατά πόσο δύναται ένας επιχειρηματίας, να αποπειραθεί να ανταγωνιστεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα Malls. Πως 111 (ολογράφως, εκατόν έντεκα) πρόεδροι, αντιπρόεδροι, γραμματείς, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, θα μελετήσουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και θα καταλήξουν στο αν θα δώσουν την έγκρισή τους, πάνω σε μια επιχειρηματική απόφαση.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως στο περιφερειακό συμβούλιο, τίποτα δεν γίνεται αν δεν φέρει την ευλογία των υπερασπιστών και συνεχιστών της ολοκληρωτικής σκέψης και πράξης. Και πως αυτά τα ίδια σταλινικά απομεινάρια, που χαίρουν της εκτιμήσεως όλου του πολιτικού φάσματος, θα τα βρει έξω από τα καταστήματα του, ακόμα και αν η επιχείρηση του δεν πάει καλά και θα πρέπει να κλείσει απολύοντας τους εργαζόμενους του.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως όπως και να έχει, πάντα θα βρίσκει μπροστά του τον τιμημένο μουμοποιημένο νοσταλγό του σοβιετικού μοντέλου. Είτε προσπαθήσει να μεγαλώσει την επιχείρηση του, είτε να την συρρικνώσει, είτε να την συγχωνεύσει, είτε να την πωλήσει, θα βρει απέναντι του τα χιλιοειπωμένο σύνθημα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως παρ’ όλο που το σταλινικό απολίθωμα ακολουθεί μια ραγδαία συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης, αποτελώντας πλέον μια γραφική μειοψηφία, ουδείς τολμάει να το ακουμπήσει και να κοντραριστεί μαζί του.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως μέσα στα πλαίσια της δυτικής αστικής δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας, τίποτα δεν προχωρά αν δεν τύχει της αποδοχής των κέντρων ελέγχου του ΚΚΕ.

Εξηγήστε στον επενδυτή, πως οι μόλις 8 (ολογράφως, οκτώ) εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ, συνδυασμού με το όνομα “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής”, αποφάσισαν για λογαριασμό ολόκληρου του περιφερειακού συμβουλίου, μέσω των γνωστών, αποτελεσματικών και πιστοποιημένων τραμπούκικων μεθόδων και το αίτημα του δεν προχώρησε.

Εξηγήστε στον επενδυτή, ότι η εναντίωση προς την οπισθοδρομικότητα του ΚΚΕ, αποτελεί ιεροσυλία στα μάτια του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Εξηγήστε στον επενδυτή, για ποιον λόγο, όλο το πολιτικό σύστημα ποθεί διακαώς την συναίνεση του ΚΚΕ, αναζητώντας την συμμετοχή του στην από κοινού λήψη των αποφάσεων.

Εξηγήστε στον επενδυτή, ότι ουδείς ενοχλείται στην χώρα μας, από την παραβατικότητα των μηχανισμών του ΚΚΕ. Και ότι η παραβατικότητα αυτή, αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας.

Α και τέλος, μην λησμονήσετε να εξηγήσετε στον επενδυτή, ότι η Ελλάδα παρ’ όλα αυτά, αποτελεί τον απόλυτο επενδυτικό προορισμό. Τι; Όχι;

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *