Ενάντια στο ψέμα

Ενάντια στο ψέμα

- in Επικαιρότητα
0

1. Το ψέμα είναι απάτη. Η απάτη τιμωρείται ακόμα και στον νερόβραστο Ποινικό Κώδικα που κατασκεύασε ο Σύριζα λίγο πριν απορριφθεί ως κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους.

Οι περισσότεροι πολιτικοί, μας έχουν μπαφιάσει στο ψέμα και την απάτη με τα ανεξάντλητα «θα» ανεφάρμοστων προεκλογικών υποσχέσεων και ανύπαρκτων προγραμμάτων.

Είναι παράξενο πως δεν γίνεται καμιά προσπάθεια από τους πολιτικούς να διορθώσουν αυτήν την εγκληματική μάλλον πρακτική τους. Ούτε η εκκλησία, ούτε η ακαδημαϊκή κοινότητα, ούτε οι ποικιλόμορφοι νομικοί μας. Ούτε φυσικά ο λαός των Ελλήνων, προοδευτικός και μη.

2. Και όμως κάποια λειτουργία διάκρισης υπάρχει γενικά. Όλοι μιλούν και τάσσονται κατά του φασισμού. Όπως αυτός εκδηλώθηκε τουλάχιστον στη Χρυσή Αυγή που διαλύεται.

Πρόσφατα, σε αντίθεση με παλαιότερες πρακτικές, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών (Σεπτ. 2019), ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης Ν. Ηλιόπουλος, Π. Γερουλάνος, Ν. Σοφιανός, αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα μόλις άρχισε να κάνει την πρώτη του ομιλία ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, γνωστός χρυσαυγίτης.

Επέστρεψαν όλοι μόλις αυτός τελείωσε.

Η παλαιότερη πρακτική ήταν να εργαλειοποιείται η παρουσία της Χρυσής Αυγής από ένα ή άλλο κόμμα, ειδικά από τους Αναρχοαριστερούς που βοήθησαν στην ανάπτυξη αυτού του μορφώματος. Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ως πρόεδρος της Βουλής πως θα έπρεπε να επανεξεταστούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν όσο ήταν προφυλακισμένοι οι πρωτοκλασάτοι της Χρυσής Αυγής! Να, ανάγλυφη η στάση των αναρχοαριστερών απέναντι στον αδελφικό τους φασισμό!!!

3. Θεωρώ πολύ ανόητους τους πολιτικούς μας γενικά – αν και πιθανόν να υπάρχουν εξαιρέσεις δυσεύρετες.

Όσοι ψεύδονται είναι φασίστες επίσης – και μάλιστα πολύ χειρότεροι διότι διαβρώνουν τους εναπομείναντες υγιείς θεσμούς του δημοκρατικού μας, ανάπηρου έστω, πολιτεύματος.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής (ή άλλου νεοναζιστικού μορφώματος) εξακόντιζαν απειλές μέσα στο Κοινοβούλιο. Οι ψεύτες δηλητηριάζουν το κλίμα εμπιστοσύνης: είναι μια πολύ πιο ύπουλη και συνεχής επίθεση.

Όταν οι βουλευτές βλέπουν και ακούνε κάποιον ομιλητή να εκφέρει ψεύδη και διαστρεβλώσεις, ας σηκώνονται και ας φεύγουν από την αίθουσα. Αυτή η τακτική θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από λεκτικές κοκορομαχίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *