Τσιπρική αντιπολίτευση

Τσιπρική αντιπολίτευση

- in Επικαιρότητα
0

1. Δεν είναι αδύνατο να γίνει κάποιο θαύμα και ο Σύριζα να μεταλλαχθεί σε κόμμα σεβαστό και σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτό μου φαίνεται απίθανο με τον άτσαλο τσαρλατάνο κ. Τσίπρα στο πηδάλιο αυτού του μορφώματος και τους άλλους τσαλαπετεινούς συντρόφους. Είναι σαν να περιμένεις τη Δευτέρα Παρουσία με τον Ιησού καβάλα σε νεφέλες και τους αγγέλους να σαλπίζουν!

Τρεις μήνες μετά την εκλογική τους ήττα (Ιουλ. ’19) δεν βλέπω κανένα δείγμα μετάλλαξης από προνύμφη σε πεταλούδα. Δεν είναι ικανοί ακόμα και τώρα να προσφέρουν μια σοβαρή ιδέα πολιτικής και οικονομίας που θα έχει βελτιωτική επίδραση στον δύσμοιρο λαό τον οποίο επικαλούνται σε κάθε κραυγή τους για να καλύψουν την αμαρτωλή ανικανότητά τους σε όλα!

Η επαναστατικότητά τους εκφράζεται μόνο στον θλιβερό ή αγανακτισμένο τόνο φωνής καθώς τσιρίζουν τα ευνόητα κοινά και τετριμμένα της καθημερινότητας και η λογική τους στροβιλίζεται με ασυναρτησίες και παραλογισμούς.

2. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη διαιώνιση του «ασύλου» στα ΑΕΙ με απίστευτες αρλούμπες του τύπου «Οι φοιτητές μπορεί να κάνουν κατάληψη να διαμαρτυρηθούν για κάποια διοικητική αδικία ή για να διεκδικήσουν κάποιο λογικό δικαίωμα στην έρευνα, μα η αστυνομία έρχεται και τους διαλύει» . Η επέμβαση της αστυνομίας θεωρείται παράνομη μα η βίαιη κατάληψη που εμποδίζει καθηγητές και φοιτητές να προωθούν τη μάθηση κι έρευνα θεωρείται νόμιμη!

Δεν βρίσκουν οι λιγοστοί αυτοί παθιασμένοι φοιτητές άλλους τρόπους διαμαρτυρίας από τη βία και παρεμπόδιση των άλλων;

Άλλη αρλούμπα ήταν η αναρχοαριστερή κατηγορία πως η απομάκρυνση του βρόμικου κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων (που οι μπαχαλάκηδες είχαν εξαχρειώσει) από τον Δήμο και την αστυνομία (Σεπτ. ’19) «επανοικειοποίησε», δηλ. ξαναέδωσε, τον χώρο στους ναρκέμπορους! Σάμπως και τα 5 τετραγωνικά που έπιανε το κοντέινερ και μπαχαλάκηδες είχαν εμποδίσει όλο αυτόν τον καιρό τους ναρκέμπορους να πουλούν την πραμάτεια τους!

3. Εξαίρετο δείγμα σοφιστικής αρλούμπας που περνά για λογική ανάλυση μας έδωσε ο κομψευόμενος κ. Κατρούγκαλος που σχολίασε (πάλι Σεπτ. ’19) το σκάνδαλο Νοβάρτις, το σκάνδαλο του αιώνα (ίσως και 20ού και 21ου). Ιδού τι είπε αυτός ο καθηγητής του Δημοκρίτειου:

«Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για την υπόθεση Novartis που να εμπλέκουν πολιτικούς, δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί είναι αθώοι. Πολλές φορές υποθέσεις διερευνώνται και δεν βρίσκονται στοιχεία γιατί τα στοιχεία είναι καλυμμένα. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε αυτή την περίπτωση και δεν το αποκλείω. (…) Θυμόσαστε ότι ο Αλ Καπόνε πήγε φυλακή, όχι για αυτά που έχει κάνει, αλλά για φοροδιαφυγή» (Επικοινωνία 94fm, 19.9.2019).

Τώρα λοιπόν, κάθε αγανακτισμένος ή παρανοϊκός ή και κανονικός πολίτης θα μπορεί να ξεφωνίσει πως «Οι τσιπριστές έχουν κατακλέψει τον δημόσιο κορβανά. Το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στοιχεία δεν σημαίνει πως είναι αθώοι. Πολλές υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος διερευνήθηκαν και δεν βρέθηκαν στοιχεία διότι τα στοιχεία ήταν καλά καλυμμένα. Το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί και τώρα με το τσιπρικό τσίρκο…»

Ποιος ξέρει; Αποκλείεται;….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *