Πανεπιστήμια τουρισμού και άμυνας!

Πανεπιστήμια τουρισμού και άμυνας!

1. Είναι πολύ δύσκολο να μείνει κανείς με το ορθό μέτρο. Είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσει κανείς στην υπερβολή ή στην έλλειψη. Και ο πολίτης και το κράτος.

Για αυτό οι αρχαίοι μας πρόγονοι θεωρούσαν μεγάλη σοφία τη ρήση “Παν μέτρον άριστον” και την άλλη “Μηδέν άγαν” (=τίποτα σε υπερβολή).

Στις μέρες μας η επικρατούσα ρήση είναι “μηδέν μέτρον”!

Πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα φαινόμενα έλλειψης και υπερβολής που πυκνώνουν και κοντεύουν να μας πνίξουν;

Και ο πολίτης και το κράτος και κάθε δημόσια υπηρεσία – όλοι έχουμε υιοθετήσει τη βολική ιδέα – “Γιατί να μην κάνω ό,τι θέλω;”

2. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 – καιρός ήταν – μάθαμε πως επιτέλους θα υπάρξουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξενόγλωσσα προγράμματα, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προ 50ετίας.

Τα πρώτα θα είναι στην Αγγλική, τετραετούς φοίτησης στην Ιστορία, Αρχαιολογία και Ορθόδοξες Ανθρωπιστικές σπουδές. Θα απευθύνονται και σε νέους εκτός Ευρώπης δίνοντας στο τέλος στους φοιτητές αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Και μόνο η εγχώρια, γηγενής βλακεία μας, καλλιεργημένη με μεγάλη επιμέλεια από την οπισθοδρομική ηττημένη Αναρχοαριστερά και μια αφυδατωμένη, γεμάτη ενοχές, Δεξιά, δεν επέτρεπε την ίδρυση τέτοιων προγραμμάτων.

Βέβαια, είναι συζητήσιμο κατά πόσο υπάρχουν ικανοί διδάκτορες για τέτοιο εγχείρημα. Μα σίγουρα αφού ξεκινήσει, θα εμφανιστούν.

3. Δεν προλαβαίνεις να αγαλλιάσεις για μια τέτοια επιτυχία της Λογικής επί της παλαβομάρας πολιτικάντηδων και καθηγητάδων και να σου ο παραλογισμός της υπερβολής.

Πανεπιστήμια Τουρισμού και Άμυνας!

Ο Μητσοτάκης κουβαλάει πολλούς μουρλούς στο σακί της νέας κυβέρνησης. Αν εξαιρεθούν μια χούφτα έμπειρων τεχνοκρατών σαν τον Χρυσοχοΐδη, οι υπόλοιποι είναι και άχρηστοι ως προς τον αριθμό μα και ως προς τη λειτουργικότητά τους και βγαίνουν κάθε τόσο στα τηλεπαράθυρα ή στα τουίτερ και γίνονται θέαμα προς αποφυγήν. Και δεν εννοώ τον Άδωνη ο οποίος είναι και παθιασμένος και αποτελεσματικός – αφού τον αντιπαθούν οι αριστεροί!

Είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν αυτοί όλοι οι φαφλατάδες που νομίζουν πως μπορούν να κάνουν άξια πολιτική;

Πώς και δεν το αντιλαμβάνεται ο κατά τα άλλα οξυδερκής ηγέτης της Ν.Δ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *