Τσιπρικοί στάβλοι μεταναστών

Τσιπρικοί στάβλοι μεταναστών

Πώς αλλάζουν τα πράγματα στου κύκλου των ημερονυκτίων τα γυρίσματα!

Η διεύθυνση του Ελληνικού Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας καπελώθηκε από την Αναρχοαριστερά, ενσωματωμένη στον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, έναν αγνό γόνο της παράταξης αυτής.

Το αναφέρω διότι, παρότι πρώην κολλητός του τσαχπίνη, Α. Τσίπρα, δεν δίστασε, να εναντιωθεί στο μνημόνιο που έφεραν, υπόγραψαν και ψήφισαν οι σύντροφοι τσιπριστές και να παραιτηθεί από βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Νοεμ. ’15). Το προηγούμενο έτος ο Αρχιερέας τον πρότεινε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατέβηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών μα έχασε από τον Γ. Καμίνη με 48,6%. (Παρά την υπόσχεσή του να μην κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής, με την αναξιοπιστία όλων των αγνών αναρχοαριστερών κατέβηκε κι αφού εξελέγη, έγινε υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό).

Στις αρχές Σεπτεμβρίου τόλμησε πάλι να εκφρασθεί κατά του χεριού που τον τάισε και τον ανέδειξε ως πολιτικάντη. Όμως δεν ευδοκίμησε διότι τίποτε “αγνό” δεν ευδοκιμεί στην πολιτική. (Γι αυτό κοροϊδεύω τους δήθεν “αγνούς αριστερούς” και ακόμα περισσότερο αυτούς που τους αναφέρουν: δεν υπάρχει αγνότητα στην πολιτική πασαρέλα).

Τι έκανε τώρα; Τράβηξε μια περόνη κι εξερράγη ο κ. Μουζάλας, πρώην υπουργός για μετανάστες και πρόσφυγες στην τσιπρική κυβέρνηση από όπου κι αυτός παραιτήθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους – ίσως λόγω αγνότητας κι αυτός, ίσως όμως και λόγω ανικανότητας.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ξεκάθαρα πως οι Συριζανέλληνες, ο αχταρμάς τσιπριστών και καμμένων, φέρουν βαριές ευθύνες για την “αθλιότητα των συνθηκών στα κέντρα υποδοχής”! Αλλά κριτίκαρε και τη νυν κυβέρνηση περιμένοντας, προφανώς, πως αυτή θα είχε καθαρίσει σε λιγότερο χρόνο από 2 μήνες (!) τους στάβλους που άφησε ο Σύριζα;

Και που ήταν τόσο καιρό; Αν ευθύνεται για το κακό χάλι η προηγούμενη συγκυβέρνηση ανεντιμότητας και ανικανότητας γιατί δεν μας το εξέφραζε ξεκάθαρα η Διεθνής Αμνηστία του;

Πάντως το γεγονός πως το δήλωσε έστω και καθυστερημένα ο πρώην κολλητός αριστερός τσιπριστής οπωσδήποτε δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κατηγορία.

Ο κ. Μουζάλας είναι φυσικό να αμύνεται ως αρμόδιος για τις άθλιες συνθήκες στους τσιπρικούς στάβλους μεταναστών, που θυμίζουν σοβιετικά γκούλαγκ, μα και ο ίδιος άφησε κατά καιρούς, όταν ήταν υπουργός, να του ξεφύγουν βογγητά αγανάκτησης για την εξαθλίωση στους στάβλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *