“Πολεμική επιχείρηση” κατά προσφύγων!

“Πολεμική επιχείρηση” κατά προσφύγων!

1. Το ξέρετε, πιστεύω, πως είμαι φανατικός φιλελεύθερος. Δεν με συγκινούν ούτε οι ανανεωτικοί, δημοκρατικοί αριστεροί ούτε οι κεντροδεξιοί, ούτε οι νεοσυντηρητικοί ψευτοφιλελεύθεροι.

Μα αυτοί οι αριστεροί Ανθρωπιστές, οι φρούραρχοι του (ανύπαρκτου) αριστερού «ηθικού πλεονεκτήματος» (που καταρρακώθηκε από τους τσιπριστές τσαρλατάνους) κινούνται σε πλαίσια εξωγήινης παλαβομάρας. Και για να μη φανούν πως υστερούν σε ψευτοανθρωπισμό, τους μιμούνται και οι δήθεν λογικοί, ισορροπημένοι κεντροδεξιοί.

Έτσι τις τελευταίες μέρες, (27-29 Αυγ. ’19) ξεσηκώθηκαν όλες οι ευαίσθητες ψυχές της δημοσιογραφίας για να καυτηριάσουν την επιχείρηση εκκένωσης ιδιωτικών κτηρίων που είχαν καταλάβει (λαθρο-)μετανάστες τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ασπίδα προστασίας οι μπαχαλάκηδες και οι ναρκέμποροι των Εξαρχείων.

2. Σάλος! Σάλεμα μυαλών. (Εξαίρεση ευχάριστη ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή «Το κοριτσάκι με την κούκλα», (27/8/19).

Κάποιοι είδαν «σχεδόν πολεμική επιχείρηση» που οργανώθηκε για «να πολεμηθεί η ανομία», εκεί που «δεν βρέθηκαν τίποτα παραβατικοί αλλά απλώς πρόσφυγες».

Στο ίδιο κλίμα ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο πράσινος πασόκος που φωτίστηκε από τη λαμπρότητα του τσιπρισμού, μας πληροφόρησε πως «συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με παιδιά».

Καθυστερημένα, στις 28/8/19 δημοσίευσε και ο κ. Μπουκάλας στην Καθημερινή τη δική του κραυγή κατά του ρατσισμού στις Δυνάμεις Ασφαλείας και της όλης επιχείρησης!

«Για όλα φταίει το άβατο των Εξαρχείων»! Ποια Εξάρχεια; «Πες Εξάθλια»!

Μα πολλοί παραδέχονται, Ναι, υπάρχουν προβλήματα στα Εξάρχεια. «Οι πρεζέμποροι δρουν ανεξέλεγκτοι και… τα τελετουργικά μπάχαλαδεν αποτελούν πολιτική» (Λ. Χαραλαμπόπουλος 28/8/19 ΤΟ ΒΗΜΑ).

Ήταν μια επιχείρηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια. Να απομακρυνθούν οι (λαθρο-) μετανάστες καταληψίες και να κυνηγηθούν ανελέητα οι μπαχαλάκηδες που τρομοκρατούσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Είχαν διώξει τους Βαρουφάκηδες, τους Σκουρλέτηδες και άλλους και ο Φλαμπουράρης είχε πάνω από 50 αστυνομικούς να φρουρούν την κατοικία του!

3. Άλλοι πάλι γράφουν πως Ναι, ήταν αναγκαία, νόμιμη κλπ επιχείρηση, μα «η μεταφορά απελπισμένων… σε οχήματα που δεν ήξερες αν ήταν κλούβες ή κανονικά πούλμαν, υπό την επιτήρηση της αστυνομίας…» (Β. Ρηγόπουλος Καθημερινή 27/8/19).

Και πως έπρεπε να γίνει αυτή η εκκένωση και μεταφορά;

Ίσως έπρεπε να σταλούν γιατροί και νοσοκόμες, μοναχοί και μοναχές, που εκχύνουν τρυφερότητα και συμπόνια; Και λιμουζίνες;

Ξεχνάμε δηλαδή πως πριν μερικούς μήνες πήγε ο εισαγγελέας με μερικούς αστυνομικούς για να συλλάβουν εγκληματίες και δέχθηκαν επίθεση από μασκοφόρους με καλάσνικοφ που τους έδιωξαν κακήν κακώς και τους πήραν και τα όπλα;

Ξεχνάμε πως μερικοί από τους πρόσφυγες μπορεί να είναι κακοποιοί και τρομοκράτες, Ή πως οι οικογένειες των δύσμοιρων προσφύγων χρειάζονται προστασία από τους ντόπιους εγκληματίες;

Πώς και δεν εξανέστησαν όλες αυτές οι ευαίσθητες ψυχές όταν, σε έξαρση δραστηριοποίησης, οι τσιπριστές επιδόθηκαν σύντομα σε παρόμοια επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2019;

4. Είμαι βέβαιος πως όλη αυτή η ευαισθησία είναι υποκρισία σκέτη (και παράνοια) που καταλαμβάνει τους ανθρώπους όταν θέλουν να δείξουν πως πονούν τον συνάνθρωπό τους κι επιδίδονται σε υπερβολές.

Αντί να εξετάσουν με ψύχραιμη λογική την όλη κατάσταση αφήνουν τον συναισθηματισμό να αφηνιάζει νομίζοντας πως έτσι εξυπηρετούν τον ανθρωπισμό, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό κλπ.

Υπάρχουν τρεις αλληλένδετες απόψεις.

1) Οι εγκληματίες των Εξαρχείων χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως προστατευτική ασπίδα και φυσικά τους ενθάρρυναν να μένουν σε άθλιες συνθήκες και τους εκμεταλλεύονταν ποικιλότροπα.

2) Η εκκένωση των προσφύγων ήταν επιβεβλημένη και μπορούσε να γίνει μόνο με την παρουσία οπλισμένων αστυνομικών όχι μόνον για να πεισθούν τυχόν αντιφρονούντες αλλά κυρίως για να προστατευθούν όλοι από τους εγκληματίες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μολότοφ και καλάσνικοφ.

3) Ο τρόπος μεταφοράς (με πούλμαν, κλούβες, λεωφορεία κλπ. – άσχετο) έχει σημασία, βέβαια. Μα οι συνθήκες που δημιούργησαν τα τσογλάνια του τσιπρισμού επί 4,5 έτη δεν μπορούν να βελτιωθούν στο άψε σβήσε όπως θέλουν οι ευαίσθητες ψυχές. Ας ξεσηκώνονταν νωρίτερα κι ας έκαναν κάτι θετικό τότε ώστε τώρα τα πράγματα να είναι καλύτερα για όλους μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *