Αντιπολιτευτική αμβλύνοια

Αντιπολιτευτική αμβλύνοια

- in Επικαιρότητα
0

1. Διάβασα πρωτοσέλιδο της Αυγής 10/7/: “Ακόμα δεν έκατσε στην καρέκλα [ο Κυρ. Μητσοτάκης] και συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Lamda Development” για την ανάπτυξη του Ελληνικού που είχε βαλτώσει επί Σύριζα!

Παράξενο. Παρότι το αναγνωστικό της κοινό είναι “ίσως εκλεκτοί μα σίγουρα ολίγοι”, συνεχίζει να τους σερβίρει καθημερινά σανό.

Καθώς φουντώνει μέσα μου η κατάπληξη θυμάμαι τα όμορφα εκείνα λόγια της Θείας Λειτουργίας “Κύριε, απορώ και εξίσταμαι”!

Μα δεν προλαβαίνω να συνέλθω από τη μια και μου έρχεται δεύτερη κατάπληξη. Τώρα από την Εφημερίδα των Συντακτών, το έτερο δεκανίκι των Τσιπριστών (16/7): “Απαξιώνουν τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσουν”. Ξεχνούν πως αυτοί την έφεραν στο χείλος της χρεοκοπίας και δεν έκαναν τίποτε από ό,τι τους συνέστησαν οι ακριβοπληρωμένοι Σύμβουλοι από το εξωτερικό.

2. Είναι φυσικό τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Σύριζα, την εκπροσώπηση της αγνής, ανανεωτικής Αριστεράς, να ωραιοποιούν όλα όσα κάνει ή δεν κάνει αυτό το εκπληκτικό εξάμβλωμα της πολιτικής. Είναι φυσικό επίσης τα ΜΜΕ που στηρίζουν τη ΝΔ να ωραιοποιούν τα δικά της αμαρτήματα.

Μα ο τσιπρισμός έχει εμμονή με τον Τύπο. Έφταιγαν τα ΜΜΕ για τη συνεχή στρέβλωση των όσων έλεγαν οι πρωτοκλασάτοι Συριζαίοι. Έφταιγαν τα ΜΜΕ για τη θολωμένη εικόνα των προσπαθειών της (τοτινής) κυβέρνησης και την ήττα της στις τρεις εκλογές του 2019.

Αυτό τόνισε πρόσφατα πάλι με τον ασυνάρτητο λόγο του ο κ. Τσίπρας σχετικά με την απομάκρυνση της κας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι πάντες γύρω από τη ΝΔ στη Βουλή μοιάζουν να πήραν διαζύγιο από την πραγματικότητα, καθώς διαφωνώντας φεύγουν από την αίθουσα, όλοι ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα του διχαστικού Σύριζα – που δεν έμαθε τίποτε ούτε ως αντιπολίτευση του 4% ούτε ως κυβέρνηση. Και δεν θα μάθει ούτε ως αντιπολίτευση πάλι, τώρα του 31%!

3. Συνεχίζουν σταθερά τα ίδια στείρα συνθήματα, τα ίδια τεχνάσματα τακτικισμού, την ίδια φθαρμένη φρασεολογία απευθυνόμενοι – οι αναρχοαριστεροί κάθε απόχρωσης – στον βαθύρριζο συναισθηματισμό αμόρφωτων μαζών: “Δεξιοί, φιλελεύθεροι, ξενόδουλοι πλασιέ του διεθνούς κεφαλαίου…”! “Φταίνε οι άλλοι με τα μνημονιακά μέτρα τους …”!

Ποτέ δεν είπαν μια αλήθεια για την πραγματικότητα πως οι ίδιοι συνέβαλαν στην καταστροφική πορεία της χώρας ως αντιπολίτευση (ή συγκυβέρνηση στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ).

Ποτέ δεν ζήτησαν μια συγγνώμη για την ψωραλέα ψευδολογία και τις ολέθριες πολιτικές τους.

Ολέθριοι τώρα και αμετανόητοι ως αντιπολίτευση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *