Ο κ. Μπογδάνος

Ο κ. Μπογδάνος

Τον θαύμαζα πριν από χρόνια σε ένα πληροφοριακό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ όπου καθόταν (κυρίως) με κάπως επιτηδευμένη ανεμελιά και βοηθούσε την κα Εύα Αντωνοπούλου. Ναι, ήταν ο κ. Μπογδάνος, πολύ νεότερος, τότε, μα εξίσου φαλακρός.

Τον θαύμαζα για την ευκολία με την οποία ξετίναζε διάφορες απόψεις ως βαθυστόχαστη σοφία ενώ επρόκειτο για κοινές σαχλαμάρες. Από τότε ήθελε να “φανεί” – και το κατόρθωσε με τον ναρκισσισμό, το απαράδεκτο ντύσιμο και την ιδιότυπη ομιλία του.

Από τότε φαινόταν η μεγάλη, εμπρηστική ανάγκη του για αναγνώριση της ανωτερότητάς του, κυρίως ως στοχαστής, κριτής και αναλυτής των ανθρώπινων.

Στην κατηφόρα που γλίστρησε ο ΣΚΑΪ μεθοδικά, να ‘σου ξαφνικά και ο κ. Μπογδάνος αναλαμβάνει δικό του πρόγραμμα.

Το ό,τι κανείς μας δεν πάει καλά συνεχώς αφού κανείς μας δεν είναι τέλειος, το είχα καταλάβει κι εγώ από την αμαρτωλή νεότητά μου και τις μεταφυσικές αναζητήσεις μου. Μα το ό,τι ο ΣΚΑΪ θα ξέπεφτε τόσο μου φάνηκε παράξενο. Ωσότου διαπίστωσα πως η κλίμακα της κατηφόρας του είχε πολλά σκαλοπάτια ακόμα.

Τέλος πάντων, μαθαίνω πάλι ξαφνικά πως ο κ. Μπογδάνος είχε πάρει κάπως απότομο εξιτήριο από τον ΣΚΑΪ. Ομολογώ πως ένιωσα κάποια ικανοποίηση και άρχισα να ξαναβλέπω ΣΚΑΪ, σκεπτόμενος πως πάντα υπάρχει δυνατότητα σωτηρίας.

Και ξαφνικά πάλι, ως μπαλαντέρ κρυφός, ο κ. Μπογδάνος γίνεται είδηση συνταρακτική καθώς κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ (Ιούλιος 2019).

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ επίσης επιδίδεται σε τέτοια ανούσια αστεία, όπως κάθε κόμμα. Και στο παρελθόν είχε βουλευτές και υπουργούς αποτυχημένους νάρκισσους από τα μίντια. Οπότε είναι κατανοητό πως οι ιθύνοντες ήθελαν κάποιους δημοφιλείς κλόουν άσχετους με πολιτική και διακυβέρνηση.

Μα να ξεπέσουν τα στρατηγικά μυαλά σε τέτοιο επίπεδο;

Υποθέτω πως όπως ουδέν κακόν αμιγές καλού, έτσι και ουδέν καλόν αμιγές κακού – είναι η ανθρώπινη προσωπικότητά μας. Έτσι και ο Μητσοτάκης θα έχει στην προσωπικότητά του (ή το βαθύ ασυνείδητο) ορισμένες σκοτεινές πτυχές (τις έχω κι εγώ) που τον εμποδίζουν από ορθή κρίση σε κάθε περίπτωση.

Κάποια ώρα όλοι στη ΝΔ (όπως και στον ΣΚΑΪ) θα αντιληφθούν πως ο κ. Μπογδάνος είναι περιττό βάρος, ίσως από τους χειρότερους της παρούσας ομάδας βουλευτών. Υπάρχουν αρκετοί ακόμα, δυστυχώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *