Άνευροι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Άνευροι ευρωβουλευτές της ΝΔ

1. Έχω πολλές φορές γράψει πως η αναρχοαριστερή νοοτροπία έχει διεισδύσει και στα σκοτεινά βάθη της θολής ιδεολογίας των κεντροδεξιών, όπως των Νεοδημοκρατικών λεγεώνων και δη των πολιτικάντηδων που φοβούνται πιο πολύ από άλλους το πολιτικό κόστος.

Νιώθουν ενοχές για το ότι νίκησαν τους κομμουνιστές, εμπόδισαν τη μετατροπή της χώρας σε μίζερο δορυφόρο της Σοβιετίας και συμμαχώντας με τους Αμερικανούς τάχθηκαν ανεπιφύλακτα με την πολιτισμένη Δύση της ελεύθερης πρωτοβουλίας και ανάπτυξης.

Νιώθουν ενοχές επίσης διότι οι πρόγονοί τους επιδόθηκαν κατά καιρούς σε ανήλεους και αδικαιολόγητους διωγμούς των αριστερών ή συναίνεσαν σε αυτούς.

Έτσι και οι Βρετανοί (κυρίως οι Άγγλοι) νιώθουν μαγκωμένοι και σμπαραλιασμένοι με τις ενοχές τους επειδή είχαν κάποτε αποικίες τις οποίες συχνά εκμεταλλεύτηκαν άγρια, μα εξίσου συχνά βοήθησαν να αναπτυχθούν και να υιοθετήσουν ένα αξιοζήλευτο πλαίσιο δικονομίας και διοίκησης. Ωραίο παράδειγμα η συγγενική μας Κύπρος.

2. Γράφω με αφορμή την πρόσφατη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της συμβολής των κομμουνιστών της ΕΣΣΔ στην καταπίεση και σφαγή των Ευρωπαίων από τις ορδές του Χίτλερ φυσικά, μα και του Στάλιν. Βασικό στοιχείο ήταν η κατάπτυστη Συμφωνία μη-επίθεσης μεταξύ Γερμανών και Σοβιετικών στις 23 Αυγούστου 1939 (το λεγόμενο σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ) στη Μόσχα. Συνομιλίες είχαν αρχίσει τον Απρίλιο. Μα επί μία δεκαετία νωρίτερα οι Σοβιετικοί ωρύονταν κατά και πολεμούσαν με κάθε τρόπο την άνοδο των φασιστών Ναζί στην ίδια τη Γερμανία, στην Ισπανία και αλλού.

Χάρη σε αυτή και το Μυστικό Πρωτόκολλο της Χιτλερικοί εισέβαλαν στην Πολωνία και υποδούλωσαν το δυτικό μέρος και τη Βαρσοβία, 1η Σεπτεμβρίου 1939, ενώ οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στις 17 Σεπτεμβρίου και υποδούλωσαν το ανατολικό μέρος, μα και τις τρεις Βαλτικές χώρες Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία και ανατολικές περιοχές της Φινλανδίας.

Οι Σοβιετικοί όμως πλήρωσαν 31,5 εκμ μάρκα στους Γερμανούς: το ένα όγδοο θα πληρωνόταν σε διάφορα μέταλλα (δηλ αξίας 3,94 εκμ) και τα υπόλοιπα σε χρυσάφι. Επιπλέον, προμήθευσαν 1 εκμ τόνους δημητριακών (έτσι παρακάμπτοντας τον βρετανικό αποκλεισμό της Γερμανίας), μισό εκμ τόνους σιταριού, 900.000 τόνους πετρελαίου, 100.000 τόνους βάμβακα, 1 εκμ τόνους σόγια και εκατομμύρια τόνους άλλων αγαθών και πρώτων υλών (καουτσούκ, φώσφορο κλπ).

3. Είναι κατανοητό οι ανά τον κόσμο απομείναντες κομμουνιστές να προσποιούνται άγνοια των γεγονότων αυτών, όπως και ότι ο νεοσταλινιστής Πούτιν θεώρησε αναγκαίες τις εγκληματικές ενέργειες του Στάλιν εκείνη την περίοδο – παρότι τις είχε καταδικάσει στην αρχή της Προεδρίας του!

Όταν έγινε γνωστή η τρομακτική, προδοτική αυτή Συμφωνία, οι κομμουνιστές τότε την θεώρησαν καπιταλιστική προπαγάνδα – τέτοια ήταν η τυφλή αφοσίωση τους στη “μαμά” Σοβιετία και στον “πατερούλη” Στάλιν.

Οι κωλοτούμπες του Ζαχαριάδη και των αχρείων συντρόφων του ήταν τότε (Σεπτ 1939 – Ιουν 1941) πολύ μεγαλύτερες από του απογόνου τους κ. Τσίπρα το 2015. Πρώτα, ήταν εναντίον των ανερχόμενων Ναζί, μετά ήταν ουδέτεροι προς έναν πόλεμο καπιταλιστικών χωρών (Γερμανίας και Βρετανίας), μετά ήταν εναντίον της Βρετανίας και υπέρ των Ναζί (υιοθετώντας ίσως τα λόγια του Μολότοφ “ο φασισμός είναι θέμα γούστου”)!

Μόνο όταν πια οι Ναζί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ 22/6/1941, οι απανταχού κομμουνιστές και στην Ελλάδα στράφηκαν εναντίον των χιτλερικών!

4. Είναι κατανοητό οι Αναρχοαριστεροί κάθε τύπου και βαθμού είτε να προσποιούνται άγνοια του αισχρού Συμφώνου και των κωλοτουμπών των προγόνων τους, είτε να προσπαθούν με προσβλητικές απαράδεκτες σοφιστείες να δικαιολογούν τις ενέργειες του Στάλιν.

Είναι κατανοητό για το ΚΚΕ και τον Σύριζα και άλλα νεολενινιστικά τερατομορφώματα να αρνούνται το γεγονός πως ο κομμουνιστικός φασισμός των Σοβιετικών ήταν εξίσου απάνθρωπος με τον φασισμό του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Φράνκο – όπως και ο ολοκληρωτισμός των Κιμ στην Β. Κορέα, του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, των Κάστρο στην Κούβα (και άλλων αιμοσταγών δικτατόρων σε κομμουνιστικές μπανανίες).

Είναι κατανοητό πως αυτοί όλοι (και οι ανανεωτικοί που αρνούνται μουλαρίσια να καταδικάσουν δημόσια τα σταλινικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) δεν θα στηρίξουν ένα ψήφισμα, έμμεσα υπέρ των ελευθεριών των πολιτών στις Δημοκρατίες της Ευρώπης, το οποίο κατέθεσαν και υπερψήφισαν όλα τα σοσιαλδημοκρατικά και σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρωβουλής.

Είναι ακατανόητο και άκρως προσβλητικό, όμως, το ότι οι φανφαρόνοι της ΝΔ αρνήθηκαν την ψήφο τους. Η Μαρία Σπυράκη καταψήφισε μαζί με τους Αναρχοαριστερούς! Απείχαν Μεϊμαράκης, Κεφαλογιάννης, κα Βόζεμπεργκ. Λευκό – οι Ζαγοράκης, Κυμπουρόπουλος και Κύρτσος.

Μπράβο στην κα Ασημακοπούλου που μόνη το υπερψήφισε!

Ντροπή, ντροπή σε αυτό το δήθεν φιλελεύθερο κόμμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *