Συριζαϊκή μετάλλαξη;

Συριζαϊκή μετάλλαξη;

1. Για πολύ καιρό πολλοί γράφουν αναλυτικά για την προσπάθεια μετάλλαξης του Σύριζα σε σοσιαλδημοκρατικό κεντροαριστερό κόμμα. Τα περισσότερα άρθρα διαβάζονται ως εκθέσεις ιδεών Λυκείου.

Αλλά ο Σύριζα είναι ακόμα ζαλισμένος από τα χτυπήματα και τις ήττες του στις εκλογές του καλοκαιριού 2019. Τρεκλίζει και παραπατάει…

Μερικοί νομίζουν πως αν γυρίσει στις αρχές για τις οποίες τον ψήφισε ο κοσμάκης, αν έχει “όραμα που θα δίνει ελπίδα”, θα μπορέσει να ξαναφτιαχτεί από την αρχή – μια νέα, ευρύτατη προοδευτική συμμαχία που θα διεμβολίσει το κοιμισμένο ΚΙΝΑΛ και θα πάρει τη θέση του στο κέντρο.

Όνειρο παντός νυκτός.

2. Ο Σύριζα, όπως κραυγάζει το όνομά του, είναι κόμμα από διάφορες συνιστώσες της κατακερματισμένης από αρχομανίες και συγκεχυμένες αντιλήψεις Αναρχοαριστεράς.

Οι αρχομανείς έχουν αποβληθεί (κα Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης) και ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιαμφισβήτητος αρχηγός.

Αυτό το γεγονός από μόνο του αρκεί για να δείξει πολύ καθαρά πως το κόμμα δεν είχε και δεν πρόκειται ποτέ να έχει αρχές.

Κανείς δεν περίμενε πως σε μια τριετία  2012-2014 η κεντροδεξιά (=ΝΔ Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ) επρόκειτο να συμπεριφερθεί τόσο βλακωδώς ώστε το κόμμα του 4% να ανέλθει στην εξουσία.

Η κοινωνία δεν στήριζε τον Σύριζα. Διότι ο Σύριζα, όπως και το ΚΚΕ, δεν είχε ούτε αρχές μα ούτε και κάτι θετικό να προσφέρει.

Την εξουσία την κέρδισε με ψέματα προσφέροντας ελπίδες που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει.

3. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε να αλλάξει μετά τα 40. Και ο κ. Τσίπρας έφυγε από το ΚΚΕ όχι γιατί άλλαξε μα γιατί δεν άλλαξε. Ήταν ένας φλύαρος, ασυνάρτητος, αμόρφωτος, αμοραλιστής, αρχομανής.

Παραμένει αμόρφωτος, αμοραλιστής, αρχομανής, ασυνάρτητος, αλαζόνας. Ο κ. Ψεύτης, ο κ. Κωλοτούμπας, που έκανε το κόμμα του στην εξουσία κόμμα κολλητών, κλαδικών, λαμογιάς και ρεμούλας.

Η αλαζονεία, αμορφωσιά κ.λπ. συνεχίζουν στην ανακοίνωση: –

“Ο κ.  Μητσοτάκης… χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά… [για] να αποτρέψει τη βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη… αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ’ ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης…[σαν] την Άγκελα Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το συνέδριο του κόμματός της…”

Εδώ διαφαίνονται όλες οι “αρχές” του τσιπρικού Σύριζα παραζάλη, ανευθυνότητα, ψεύδος, σύγχυση, αυταπάτη, αλαζονεία. (Ο Τσίπρας στο ίδιο επίπεδο με τη Μέρκελ!)

Με τον κ. Τσίπρα ως αρχηγό τίποτα δεν θα αλλάξει στον Σύριζα.

Θα επανέλθω με εξηγήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *