Νεοκομμουνισμός

Νεοκομμουνισμός

- in Επικαιρότητα
2

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης του ΚΚΕ με ερώτησή του επεσήμανε (25/7/19) την εντεινόμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που αποτίναξαν στη διετία 1989-90 το κομμουνιστικό καθεστώς κι επέβαλαν απαγόρευση στην ύπαρξη ΚΚ, όπως στην Τσεχοσλοβακία που έγινε Τσεχία και Σλοβακία, στην Πολωνία, στην Ουκρανία. Αγνοεί ότι κάθε χώρα έχει τη δική της προσέγγιση στην ιστορία της και στον ολοκληρωτισμό. Απλούστατα, ο κομμουνισμός θερίζει τώρα την καταπίεση που έσπειρε.

Ο Παπαδάκης, με την αρτηριοσκληρωτική προσέγγιση όλων των Ελλήνων αναρχοαριστερών και ιδίως του ΚΚΕ, θεωρεί ανιστόρητη την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Το ίδιο έχουν κάνει και κορυφαίοι τσιπριστές σαν τον ευρωβουλευτή Συριζαίο Κούλογλου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κοντονή, που προσπάθησαν να διδάξουν ιστορία στις τρεις Βαλτικές Χώρες, όταν αυτές τήρησαν την πανευρωπαϊκή (πλην Ελλήνων κομμουνιστών) ημέρα μνήμης για τα εγκλήματα των Ναζί και των Κομμουνιστών.

Ας μας δείξει ο ιστορημένος Παπαδάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος αναρχοαριστερός, σε τι διέφερε το καθεστώς των Λένιν και Στάλιν από τον φασισμό των Ναζί, του Μουσολίνι και του Φράνκο.

Όπως οι Λένιν και Στάλιν απαγόρευσαν κάθε κόμμα εκτός του ΚΚ έτσι έκαναν οι Μουσολίνι, Χίτλερ και Φράνκο, κυνηγώντας αμείλικτα τους αντιφρονούντες και στασιαστές.

Όπως χιτλερικοί επέβαλαν το καθεστώς τους σε χώρες που υποδούλωσαν έτσι και οι σοβιετικοί δικτάτορες επέβαλαν τον σοβιετικό κομμουνισμό στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ από την Εσθονία ως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ως την Ανατολική Γερμανία (εκτός Αλβανίας και Γιουγκοσλαβίας).

Σε κάθε περίπτωση μάλιστα οι κομμουνιστές εξολόθρευσαν άλλες παρατάξεις μαρξιστών κομμουνιστών ή σοσιαλιστών. Μόνο ο σοβιετικός κομμουνισμός επιτρεπόταν να υπάρχει.

Στην ίδια τη Σοβιετική Ένωση ο Στάλιν εξόντωσε πολύ περισσότερους Σοβιετικούς πολίτες από όσους Γερμανούς πολίτες εξόντωσε ο Χίτλερ στη Γερμανία.

Οπότε ας μας διαφωτίσουν οι νεοκομμουνιστές για τις διαφορές που έκαναν τον υπαρκτό κομμουνισμό να ξεχωρίζει από τον φασισμό.

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Έτυχε να ταξιδεψω στη Βαλτική και να μιλήσω με Λεττονούς, Λιθουανούς κτλ. Οι άνθρωποι έβραζαν ενάντια στους Ρώσους, με αυτά που είχαν τραβήξει τόσες δεκαετίες. Τους είχαν ξεκληρίσει κυριολεκτικά! Τα λέω αυτά σε ντόπιους κομμουνιστές, και αυτοί μου λένε οτι η Ρωσία είναι η δεύτερη πατρίδα τους! Αλλά, δεν έχουν παει ποτε στη Ρωσία, να δουν τη γλύκα! Απο το εξοχικό τους τα λένε αυτά…

    1. Νικόδημος

      Ευχαριστώ για το σχόλιο! Δεν έχω πάει τόσο βόρεια, μα έχω διαβάσει αρκετά για να γνωρίζω την κατάσταση και να συμφωνήσω με τις εντυπώσεις σας από εκεί και από εδώ. Εδώ δυστυχώς βλέπουμε σκλήρυνση κατά πλάκας στους ντόπιους αριστερούς και μηχανική επανάληψη συνθημάτων και ψεμάτων!
      Νικόδημος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *