Αριστεροί… δεξιοί (2)

Αριστεροί… δεξιοί (2)

- in Επικαιρότητα
0

1. Έχουμε γράψει πολλές φορές στο μακρινό παρελθόν μα και πρόσφατα για αυτή την κατάρα του διχασμού, δεξιά και αριστερά, που έχει προκαλέσει τόσο πόνο και κακό όχι μόνο στην Ελλάδα μα σε όλον τον κόσμο.

Και είναι μεγάλη εξοργιστική ειρωνεία πως και οι δυο παρατάξεις με την ξεχωριστή νοοτροπία τους είναι παραπλανημένες μα συγχρόνως, παρά τα σαχλά συνθήματα με τα οποία εκφράζονται αντί ορθολογικών επιχειρημάτων σκέψης, αναζητούν τελικά το ίδιο πράγμα – δικαιοσύνη.

Επειδή ξεκινούν από λαθεμένες αρχές και αξίες, οικοδομούν λάθος συστήματα και ιδεολογήματα.

2. Χάρη στη βάναυση βλακεία των Κεντροδεξιών από την εποχή του Βενιζέλου και της σύγκρουσης με τον Βασιλιά, οι αριστεροί αυξήθηκαν κι ενώ ηττήθηκαν στον Εμφύλιο, κι ενώ η μαρξιστική ιδεολογία που αποτελεί τη βάση όλων των διαφορετικών αποχρώσεων της Αριστεράς είναι σαθρή και κούφια λογικής, στην εποχή μας, ενισχυμένοι από τη χαζομάρα των χουντικών, υπερτερούν σε αριθμό.

Το Πασόκ του Ανδρέα Π. ήταν κόμμα της Αριστεράς και πήρε το 1981 48%. Μα σε αυτό πρέπει να προστεθεί κι ένα 15% τουλάχιστον που πήραν το ΚΚΕ και άλλα αναρχοαριστερά κόμματα.

Η Αριστερά είχε τη δεκαετία 1980 περίπου 63%.

Το 2015 αυτοί που χάρη στον τσιπρισμό ψήφισαν ΟΧΙ στην Ευρώπη ήταν 63%. Ας το στρογγυλέψουμε στο 65%.

Αυτή είναι η δύναμη των Αναρχοαριστερών στην Ελλάδα, 65%.

3. Μετά τις εκλογές Ιουλίου 2019 μια δημοσκόπηση έδειχνε πως το 54% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μα κι εγώ που τρέφω βαθιά και ισχυρή αντικομμουνιστική διάθεση δεν την εμπιστεύομαι και θα είναι και άλλοι, που όμως δεν το λένε.

Οι πωρωμένοι κομμουνιστές, οι τσιμεντόλιθοι, τα ντουβάρια όπως τους λένε μερικοί, δεν είναι πολλοί. Περίπου 10%, θα έλεγα.

Μετά όμως είναι οι Συριζαίοι κομμουνιστές ή αναρχοαριστεροί που πήραν ένα 32%. Μα υπάρχουν και πολλοί ακομμάτιστοι. Και το 39% που πήρε η ΝΔ περιέχει ψήφους αριστερών που σιχάθηκαν τον Τσίπρα και το τσούρμο του.

Επιπλέον, στην ηλικιακή τάξη 17-34 οι αναρχοαριστεροί έρχονται πρώτοι.

Πολύ φοβούμαι πως η Αναρχοαριστερά εξακολουθεί να είναι 65%. Και πως η Κεντροδεξιά δεν θα πάψει να μην καταλαβαίνει πως πρέπει να αλλάξει ορισμένες βαθύρριζες τάσεις στη νοοτροπία της όπως άγνοια, αλαζονεία, απληστία και φανφαρονισμός. Και πως για να προοδεύσει σε πραγματικό πολιτισμό πρέπει να ξεφορτωθεί τους Κωστάκη Κ, Σαμαρά Α. και πολλούς όμοιας νοοτροπίας.

Δεν είναι ζήτημα φιλελεύθερης ή σοσιαλιστικής παράταξης. Είναι ζήτημα προόδου, πολιτισμού, ευημερίας κι ευτυχίας για όλη τη χώρα!

Και μόνο από μια τέτοια παράταξη που προτάσσει τη Δικαιοσύνη, την Ηθική και τη φυσική αμοιβή της εργασίας θα επέλθει ανάπτυξη, ευημερία και πολιτισμός!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *