Αυτή είναι η μοναδική εξαγγελία που πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αυτή είναι η μοναδική εξαγγελία που πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Μάνος Βουλαρίνος

Με ενδιαφέρον διαβάζω και ακούω τα ρεπορτάζ για τις εξαγγελίες που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Χαίρομαι πολύ για τα μέτρα ελάφρυνσης των κορόιδων που υπέστησαν τη φρικαλέα διασταύρωση σοσιαλισμού και ελληνισμού και δούλευαν έχοντας το κράτος ως συνέταιρο που εισπράττει τα μισά και προσφέρει ελάχιστα. Είμαι μάλιστα βέβαιος πως μαζί με τις ελαφρύνσεις από το κυβερνητικό νταβατζιλίκι θα υπάρχουν και άλλες εξαγγελίες. Όσο βέβαιος είμαι πως οι εξαγγελίες αυτές δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ασπιρίνες σε βαριά ασθενή.

Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένα πράγμα που επειγόντως χρειάζεται η Ελλάδα. Υπάρχει μόνο μία εξαγγελία που θα άλλαζε τη χώρα και θα έκανε πιθανή, όχι απλώς μια πρόσκαιρη ανάπτυξη, αλλά μια ευημερία μακράς διαρκείας. Υπάρχει μόνο ένα που θέλω να ακούσω από έλληνα πρωθυπουργό και μόνο ένα πράγμα που θέλω να κάνει μια κυβέρνηση.

Είναι πολύ δύσκολο, κάποιοι ισχυρίζονται και αδύνατο, αλλα το μόνο που μπορεί στ’ αλήθεια να σώσει αυτή τη χώρα θα είναι ένας πρωθυπουργός που θα ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ και το μόνο που θα πει θα είναι: «Από σήμερα όλοι οι νόμοι θα τηρούνται παντού και απ’ όλους» και θα το εννοεί και θα θέλει να το κάνει πράξη.

Χωρίς τους ποινικούς, αστικούς, κυκλοφοριακούς, εργατικούς και φορολογικούς κανόνες να τηρούνται από όλους -χωρίς εξαιρέσεις φίλων, ψηφοφόρων και χρηματοδοτών- με την ίδια αυστηρότητα όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά σε όλη την επικράτεια, οι φόροι θα πρέπει κάποια στιγμή πάλι να αυξηθούν, οι σοβαροί επιχειρηματίες θα θέλουν να την κάνουν και όλοι θα βρίσκουν μια καλή δικαιολογία για τις δικές τους παραβάσεις σε έναν φαύλο κύκλο απατεωνίας και παρακμής.

Χωρίς αυτήν την εξαγγελία και τη μετατροπή της σε πράξη, όλες οι άλλες εξαγγελίες θα είναι τρύπες στο νερό. Ευχάριστες και θεαματικές ίσως, αλλά τρύπες. Και μπράβο τους.

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι ένα υψηλό ποσοστό των περήφανων απογόνων ενδόξων προγόνων δεν θα άντεχε μια τέτοια εξαγγελία και πολύ περισσότερο την πιθανότητα να γίνει πράξη. Είμαι όμως βέβαιος πως υπάρχει ένα επίσης μεγάλο ποσοστό που την έχει ανάγκη. Ο μόνος τρόπος να βεβαιωθούμε ποιοι είναι οι περισσότεροι είναι μια απόπειρα δοκιμής που θα αποκαλύψει και μια για πάντα αν αυτή η χώρα αξίζει κάτι περισσότερο από αυτά που έχει.

Πηγή: Athens Voice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *