Και άλλοι εθνοσωτήρες

Και άλλοι εθνοσωτήρες

- in Επικαιρότητα
0

1. Όπου πολλοί Εθνοσωτήρες εκεί σίγουρος όλεθρος.

Με την κρίση ξεπετάχτηκαν και για λίγο ψήλωσαν μερικά νεόκοπα κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι κλπ. Υπήρχαν βέβαια και τα παραδοσιακά κομματίδια όπως οι Τροτσκιστές, το Ανταρσύα, το ΚΚΕ Μ-Λ κλπ. Αυτά τα τελευταία πάντοτε ανήκαν στο περιθώριο όπως και τώρα: κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά όσο είναι άσπονδα χωρισμένα.

Οι Ανέλ-ληνες του Καμμένου διαλύθηκαν και οι πιο καπάτσοι/τσες κατόρθωσαν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του Σύριζα – μα ούτε ο Κουίκ ούτε η κα Παπακώστα τα κατάφεραν. Το Ποτάμι του τηλεπαρουσιαστή Θεοδωράκη επίσης διαλύθηκε – και ο κ. Ψαριανός βρήκε καταφύγιο στη ΝΔ αφού πέρασε πολύ παλαιότερα από τον αναρχοαριστερό Συνασπισμό που έγινε ο τσιπρικός Σύριζα.

Είναι ο μεγάλος αχταρμάς της ελλαδικής νοοτροπίας, και λέω “ελλαδικής ” διότι το επίθετο “ελληνική” καλύπτει κι Έλληνες του εξωτερικού, που δεν μετέχουν σε αυτόν τον αχταρμά, μα και τους αμέτοχους Ελληνο-Κυπρίους.

2. Τι προσφέρουν τέτοια κόμματα στην Πολιτεία;

Μόνο παραδείγματα προς αποφυγή – τίποτε άλλο.

Ο φιλόδοξος μα εντελώς ανίκανος Σταύρος Θεοδωράκης δήλωνε πως δεν είναι συνηθισμένος πολιτικάντης και το Ποτάμι δεν έχει αρχηγό, κομματάρχη, ωσότου εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως ήταν και αρχηγός και πολιτικάντης – μα εντελώς ανίκανος.

Ο Πάνος Καμμένος είναι μετά τον Τσίπρα ο χειρότερος απατεώνας της τελευταίας δεκαετίας (2010-2019). Μόνο ο Τσίπρας τον ξεπερνά σε ανηθικότητα, αλαζονεία, αισχρότητα και θράσος – και καταστροφικότητα ως δεκανίκι του Τσίπρα!

Ο Λεβέντης επίσης ήλπιζε πως το Κόμμα του όντως θα ανασταινόταν από τις τέφρες και θα ξανάμπενε στη Βουλή.

Αυτοί και όμοιοί τους προσφέρουν μόνο την προσωπική φιλοδοξία τους. Δεν έχουν τίποτε άλλο. Μια παρανοϊκή μανία για αρχηγία.

Και η κα Φώφη ακριβώς την ίδια πάθηση έχει. Για κάποιο λόγο (συναισθηματισμού) μόνο το επίθετό της “Γεννηματά” την στηρίζει.

3. Τώρα έχουμε δυο νέους Εθνοσωτήρες κομματάρχες – εξίσου ψευδόμενους, φιλόδοξους και ανίκανους.

Παίρνω πρώτον τον κα Μπαρουφάκη που τον αποτίναξε μετά βδελυγμίας ακόμα και ο ταλαντούχος τακτικιστής Τσίπρας μετά από εξάμηνη συνεργασία και φιλία και αφού τον ξεζούμισε – όπως και τον Καμμένο. Μόνο που το ζουμί αυτουνού ήταν πολύ πιο πικρό από εκείνο του κάπηλου Καμμένου.

Ο νάρκισσος Γιάνης (με 1 “ν”) αναδείχθηκε ως εξέχουσα προσωπικότης στην πολιτική πασαρέλα όταν φανάτιζε με αστραποβόλες ασυναρτησίες τους “Αγανακτισμένους” υπέρ του Τσίπρα.

Οικονομολόγος αριστερής ή μαρξιστικής ασκεψίας, σαν τον Λαπαβίτσα που όμως, εκτός από άρθρα στον ελλαδικό τύπο, έμεινε μακριά (ίσως ο Τσίπρας δεν τον ήθελε), με πουκάμισο έξω, έκανε οικονομική πολιτική για την Ελλάδα κι “έδινε μαθήματα” στους Ευρωπαίους!

Αυτός βέβαια ήταν υπεύθυνος (και ο Παππάς) για τις ανήκουστες γκάφες του Τσίπρα το ένδοξο 2015 με τις ανεμόδαρτες διαπραγματεύσεις που μας κόστισαν τουλάχιστον 60 δισ (κατά ομολογία Συριζαίων) μα μάλλον 100 δισ κατά τους συντηρητικούς Ευρωπαίους.

Τώρα ηγείται “Ευρωπαϊκού Κόμματος” με την πρώην ακοντίστρια κα Σακοράφα ως θαυμάστρια βοηθό (άλλο απολειφάδι) και θα “μειώσει μονομερώς τα πλεονάσματα, θα απαγορεύσει τις εξώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις κι έτσι θα φέρει ανάπτυξη, ευημερία και σωτηρία”!

4. Άφησα τελευταίο τον αφηνιασμένο κ. Βελόπουλο και το κόμμα του “Ελληνική λύση”.

Ο ίδιος έχει μια γυαλιστερή αξιοζήλευτη φαλάκρα, μα πουλά φάρμακο για να θεραπευθούν άλλοι φαλακροί. Πουλά επίσης από την τηλεόραση μια οδοντόκρεμα που έχει “αγιορείτικες ευλογίες” και το φάρμακο “Τελεπόν” που θεραπεύει άνοια, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες! Και να μην ξεχνάμε τα “αυθεντικά χειρόγραφα του Ιησού” που διαθέτει πάλι από την τιβί.

Ουδείς ψόγος. Ο καθένας βγάζει το οικογενειακό ψωμί όπως μπορεί. Αφού οι Έλληνες είναι τόσο εύπιστοι στην ηλιθιότητά τους, καλά να πάθουν.

Μα ο Βελόπουλος και οι οπαδοί του θέλουν να κτίσουν τείχος και να σπείρουν ναρκοπέδιο στον Έβρο κατά των μίζερων μεταναστών. Θέλουν επίσης να επαναφέρουν τη θανατική ποινή, όπως κι εγώ, μα το απαγορεύει ρητά η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Έτσι θέλοντας και μη θα αυτοεξοριστούμε από την ΕΕ!

Δυστυχώς για τους λιγοστούς λογικούς πολίτες, πολλοί πιστεύουν και τον Βελόπουλο και τον Βαρουφάκη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *