Κουφά κλισέ πολιτικάντηδων

Κουφά κλισέ πολιτικάντηδων

1. Για λόγους άγνωστους πολλοί άνθρωποι προτιμούν την παραμονή τους στην ηλιθιότητα παρά να ελιχθούν δεόντως και να επανέλθουν στη λησμονημένη περιοχή της νοημοσύνης.

Ποιος δεν θυμάται τη δραματική στάση και ατάκα του απαράμιλλου πρώην πρωθυπουργού μας για την πυρκαγιά στο Μάτι και τους 102 αποτεφρωμένους πολίτες: “Αναλαμβάνω εγώ την πολιτική ευθύνη”!

Πώς να μην τον θαυμάσεις (σε βαθμό που να ξεχάσεις να τρέξεις να τον ψηφίσεις), ιδίως όταν λίγο αργότερα υπό το βάρος αυτής της ευθύνης πήγε σε διακοπές να ξεκουραστεί – στο κότερο της κας Παναγοπούλου!

Έκανε την ελάχιστη διαφορά που ανέλαβε την ευθύνη;

Εντυπωσιακή στάση, δραματικότατη ατάκα. Μα ουσία μηδενική.

2. Τη θυμήθηκα, πρώτον, διότι τέτοια ηρωικά λόγια εγγράφονται με πύρινη αιχμή στη μνήμη και δεύτερον, διότι τα χρησιμοποίησε και η κα Φώφη όταν, μάλλον απροσδόκητα για μας τους άσχετους, ώθησε τον κ. Βενιζέλο εκτός του ΚΙΝΑΛ του οποίου, είπε η κα Φώφη, η ίδια είναι πρόεδρος και αναλαμβάνει την ευθύνη. Αν το κάνει με την ίδια σπουδή και μαεστρία που το έκανε ο κ. Τσίπρας, ίσως να τον ακολουθήσει στη φθορά.

Πρέπει να ομολογήσω πως δεν νιώθω την παραμικρή συμπάθεια (ή ενσυναίσθηση, όπως τη λένε τώρα) προς την κα Γεννηματά ή προς οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα του ΚΙΝΑΛ. Μπορεί να κάνω λάθος, μα δεν τους νομίζω πολύ διαφορετικούς από τους τσιπριστές. Όμοια κλούβια μυαλά έχουν, αφού είναι σοσιαλιστές και μάλιστα θεοσεβούμενοι και θεόσταλτοι.

Πώς μπορούν άνθρωποι σαν τους Σκανδαλίδη και Λοβέρδο που υπηρέτησαν τον μεγάλο Αείμνηστο να ακολουθούν την κα Φώφη που θεωρεί, πιθανολογώ, εαυτόν ως σιδηρά κα Θάτσερ με πρόσθετο προσόν το ελληνικό μεγαλείο;

3. Μια άλλη κούφια φράση που ξεπετάει άνετα η κα Φώφη είναι “Θα μας βρούνε μπροστά τους ή απέναντι”!

Την εκφώνησε με απειλητικό νόημα όταν οι τσιπριστές αποφάσισαν να διορίσουν νέους εγκάθετους στις υψηλότερες θέσεις του Αρείου Πάγου σε μια ακόμα πραξικοπηματική ηθική παράβαση.

“Αν το πράξουν”, προειδοποίησε η κα Φώφη, “θα μας βρουν μπροστά τους» (ή απέναντι, δεν θυμάμαι)!

Ε, λοιπόν, οι απτόητοι και αμετανόητοι τσιπριστές, που δεν ξέμαθαν τίποτα δικό τους στραβό και δεν έμαθαν τίποτα ορθό από αλλού, έκαναν τους διορισμούς. Και οπωσδήποτε είναι μπροστά ή απέναντι στην κα Φώφη, ψύχραιμοι και αδιάφοροι. Σιγά μη φοβηθούν την κα Φώφη αυτοί που πιάνουν πουλιά στον αέρα!

Και η κα Φώφη; Αυτή μένει μπροστά ή απέναντι σε κείνους.

Τώρα συνεχίζουν με την ανεύθυνη ευθύνη τους μένοντας πίσω από τον Μητσοτάκη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *