Η πανεθνική συριζοφρένειά μας

Η πανεθνική συριζοφρένειά μας

1. Θα προσπαθήσω σήμερα να αποφύγω υβριστικές εκφράσεις καθώς εξετάζω μερικά από τα πολλά παλαβά της χαζοχαρούμενης χώρας μας σκαλίζοντας το τσιπρικό παρελθόν μας.

Πολλοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν σε παράλληλα σύμπαντα και μεταφέρουν την αληθοφανή θεωρία των φυσικών στην καθημερινότητα νομίζοντας πως καθένας και καθεμιά ζούμε όλοι στο ξεχωριστό παράλληλο σύμπαν μας.

Μα αυτό το είχαμε υιοθετήσει πολύ πριν τους αξιότιμους φυσικούς καθώς λέγαμε και λέμε πως ο τάδε «είναι στον κόσμο του».

Παρότι ζούμε στο ίδιο υλικό περιβάλλον με μερικές μικροδιαφορές πεδιάδας, βουνού, ακρογιαλιάς, ερήμου, παγετώνα κλπ, ωστόσο αδυνατούμε να δούμε αυτό το περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο και νομίζουμε μάλιστα πως «μόνο ο δικός μου τρόπος» είναι σωστός και οι άλλοι λάθος.

Δεν είναι συνεπώς παράξενο που υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά μας. Ακολουθούν παραδείγματα.

2. Στην Πάτρα πρότινος ακυρώθηκε μια συναυλία ενός συγκροτήματος που είχε “αντιχριστιανικό όνομα” μα υπάρχει εδώ και σχεδόν 30 έτη και είχε παίξει στην Πάτρα μερικές φορές στο παρελθόν.

Στην Κοζάνη, στο ΤΕΙ, θα μάθατε σίγουρα, ένα κοπάδι από αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκε αρκετές φορές σε φοιτητές. Η διοίκηση του ΤΕΙ, η δημοτική αρχή και η αστυνομία δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για το ποιος θα έπρεπε να μπει στο άσυλο και να εκδιώξει τα παράλογα σκυλιά. Ένα τόσο απλό θέμα γίνεται περίπλοκο και δυσεπίλυτο χάρη στην βλακώδη νομοθεσία και την ευθυνοφοβία των σχετικών αρχών. Είμαι σίγουρος πως τέτοια συμβαίνουν και σε άλλες χώρες – στην Ασία ή Αφρική.

Υπήρχαν πολλές σοβαρές συζητήσεις το Πάσχα για το αν το «Άγιο Φως» ανάβεται με αναπτήρα ή (άλλο μέσο) ή «ως εκ θαύματος». Αλλά βέβαια θα φθάσει αεροπορικώς στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους!

Εδώ, ο κ. Τσίπρας μας πληροφόρησε πως ζούμε σε ολιγαρκή αφθονία – όπως οι κομμουνιστές του Μάο μετά το καταπληκτικό Μεγάλο Άλμα Μπροστά που έμαθαν να ζουν με αφθονία λιτότητας (και να πεθαίνουν κατά εκατομμύρια λόγω ασιτίας).

Και ο υπουργός κ. Σπίρτζης που είχε βρεθεί σε συναδελφική αγκάλη με τον κ. Λυμπερόπουλο των ταξιτζήδων θάβοντάς στο λησμονημένο παρελθόν τις ύβρεις που αντάλλασσαν πριν μερικά χρόνια. Οι ταξιτζήδες έτσι διατηρούν τα προνόμια τους και δεν θα πληρώνονται, όπως απαιτείται σε κάθε άλλη σφαίρα, με κάρτα μα με μετρητά! Είναι μια φάρα φιλότιμων Φαρισαίων (και οι ταξιτζήδες και οι Τσιπριστές). Το ωραιότερο παράδειγμα ήταν ο ταξιτζής που έβγαλε από το όχημα του μία αιμόφυρτη γυναίκα κι έκανε χαμογελώντας δηλώσεις στην τηλεόραση.

Οι μπαχαλάκηδες συνεχίζουν να καίνε και να καταστρέφουν και να διακινούν ναρκωτικά, μα οι αρμόδιοι βεβαιώνουν πως τίποτα δεν τρέχει. Όλα (εφ)ησυχάζουν σε «κανονικότητα».

Με ασυνήθιστη οξυδέρκεια παρατήρησης και αβρότητα έκφρασης ο κ. Τσίπρας κατηγορεί (τέλη Μαΐου) τον κ. Μητσοτάκη πως διχάζει «το λαό» τη στιγμή που ο ίδιος τον ενώνει σε «προοδευτική συμμαχία»!

Η διασκέδαση του τσίφτη Τσίπρα στο χλιδάτο γιοτ με πούρο Αβάνας μετά την πυρκαγιά και τους 102 νεκρούς στο Μάτι κρατήθηκε μυστική, και όταν μαθεύτηκε μετά πως όντως έλαβε χώρα, έγινε «δικαίωμα για διακοπές» του κουρασμένου πρωθυπουργού!

Ζούμε πια εθισμένοι σε αυτή τη συριζοφρένεια. Η απεξάρτηση φαίνεται πολύ δύσκολη – κι ας έδειξε αλματώδη άνοδο η ΝΔ στην προτίμηση των ψηφοφόρων (με 45% αποχή)!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *